Ömer Soyer
Köşe Yazarı
Ömer Soyer
 

KALİTE NEDİR?

Kalite hizmet konusunda belirtilmiş yeterli güveni sağlamaktır. Günümüzde kalite güvencesi bir işletme müessese veya esnafları kapsayan bir güvenin kalitenin Hedef olarak değerlendirilmesidir. Kalite bir mal veya hizmetin, müşteri ve tüketicinin beklentisini, gereksinimlerini karşılayabilme güven yeteneğidir. Bizler kaliteyi tükettiğimiz mal ,gıda, giyim ve her türlü ihtiyaçlarımızdan anlarız. Yavuz Algün Bey: Aslında kalitenin insanlarda aranması gerekir. Bu malları üreten insanlardır. Eğer insan kaliteli ise ürettiği de kalitelidir. Yok değilse asla hiçbir şeyde kalite olmaz. Şahsi irade müşterilerimiz yanımızda yokken de doğru olanı yapmaktır. Yavuz Algün Bey: Bir insanda kalite varsa doğruluk, mertlik, helallik vardır. Kalite insanlıkta başlar. Insanlar için bütün canlı ,cansız her şeye doğru bakan Kul yetim hakkını yemeyen her şeye saygı duyan yanlıştan uzak duran doğruları kalbine nakış gibi işlemiş insandır kalite. Yavuz Algün Bey: Insanların içinde yanlış duygu taşıyan kural tanımayan, ürettiği her şeye insanlığı paraya ,menfaate yenik düşen insanın ürettiği hiçbir mal ve üründe kalite olmaz. Yavuz Algün Bey: Bazı insanlar güvenilir olunca ,sözünü tutunca, yaptığı işte hile haram olmayınca, sözünün eri olunca, bu insan için çok KALİTELİ İNSAN  deriz. Böyle insanların ürettiği sattığı giydirdiği yedirdiği alıp sattığı mal her zaman kalitelidir. Yavuz Algün Bey: Son günlerde ulusal medyada teşhir edilen gıda denetimlerinde, güvendiğimiz marka ve firmalarda esnaflar, İnsanların en hassas konusu olan yiyecek içecek ve gıdalarda domuz eti ,kanatlı et, at ve eşek etini ürettikleri gıda maddelerine karıştıranlar ,haksız kazanç için insanların sağlıklarını ve inançları ile oynayabilen sözde medeni ve liyakat sahibi gibi görünen bu kalitesiz insanlar tarafından üretilen her bir ürün kendileri gibi kalitesiz olur. Yavuz Algün Bey: Peygamberimiz bir sözünde "Aldatan bizden değildir." buyurmuştur. Kaliteli insan olmak ,kaliteli insan olarak Yaşamak bir erdemdir. Dünyaya gelişin gayesidir insan .
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2023 - Salı
Ömer Soyer

KALİTE NEDİR?

Kalite hizmet konusunda belirtilmiş yeterli güveni sağlamaktır. Günümüzde kalite güvencesi bir işletme müessese veya esnafları kapsayan bir güvenin kalitenin Hedef olarak değerlendirilmesidir. Kalite bir mal veya hizmetin, müşteri ve tüketicinin beklentisini, gereksinimlerini karşılayabilme güven yeteneğidir. Bizler kaliteyi tükettiğimiz mal ,gıda, giyim ve her türlü ihtiyaçlarımızdan anlarız.

Yavuz Algün Bey: Aslında kalitenin insanlarda aranması gerekir. Bu malları üreten insanlardır. Eğer insan kaliteli ise ürettiği de kalitelidir. Yok değilse asla hiçbir şeyde kalite olmaz. Şahsi irade müşterilerimiz yanımızda yokken de doğru olanı yapmaktır.

Yavuz Algün Bey: Bir insanda kalite varsa doğruluk, mertlik, helallik vardır. Kalite insanlıkta başlar. Insanlar için bütün canlı ,cansız her şeye doğru bakan Kul yetim hakkını yemeyen her şeye saygı duyan yanlıştan uzak duran doğruları kalbine nakış gibi işlemiş insandır kalite.

Yavuz Algün Bey: Insanların içinde yanlış duygu taşıyan kural tanımayan, ürettiği her şeye insanlığı paraya ,menfaate yenik düşen insanın ürettiği hiçbir mal ve üründe kalite olmaz.

Yavuz Algün Bey: Bazı insanlar güvenilir olunca ,sözünü tutunca, yaptığı işte hile haram olmayınca, sözünün eri olunca, bu insan için çok KALİTELİ İNSAN  deriz. Böyle insanların ürettiği sattığı giydirdiği yedirdiği alıp sattığı mal her zaman kalitelidir.

Yavuz Algün Bey: Son günlerde ulusal medyada teşhir edilen gıda denetimlerinde, güvendiğimiz marka ve firmalarda esnaflar, İnsanların en hassas konusu olan yiyecek içecek ve gıdalarda domuz eti ,kanatlı et, at ve eşek etini ürettikleri gıda maddelerine karıştıranlar ,haksız kazanç için insanların sağlıklarını ve inançları ile oynayabilen sözde medeni ve liyakat sahibi gibi görünen bu kalitesiz insanlar tarafından üretilen her bir ürün kendileri gibi kalitesiz olur.

Yavuz Algün Bey: Peygamberimiz bir sözünde "Aldatan bizden değildir." buyurmuştur. Kaliteli insan olmak ,kaliteli insan olarak Yaşamak bir erdemdir. Dünyaya gelişin gayesidir insan .

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.