Ömer Soyer
Köşe Yazarı
Ömer Soyer
 

TOPRAK VE İNSAN

TOPRAK eşittir insan.Toprak muhteşem bir varlıktır.Toprak ana kucağına benzer. Bütün canlılar gibi insanların da ana kucağıdır.Şüphesiz insan topraktan yaratıldığı gibi, insanlığı ve canlıları besleyen hayat veren topraktır.Topraksız hiçbir meyve sebze ve hububat yetişmez. Toprak hayattır. Hiçbir canlı topraksız yaşayamaz. Yaşamak için toprağı işlemek, ekmek gerekir. Toprağı işlemekte tarım makinasının başında traktör gelir.Motorlu aracın yakıtı motorindir.Devlet çiftçiye destek için mazota büyük destek vermektedir. Tarım ve Ulaşım alanında "Yakıtın Düşürülmesi" konularını daha önceden ele almış olmamdan dolayı Devletimizin açıkladığı Çiftçilere destek kararı bu haftalığımın tescili anlamına gelmektedir.Bu destek açıklaması geç kalınmış bir karar olsa da zararın neresinden dönülürse kârdır. Yine de çiftçilerimiz için çok olumlu bir karardır. Motorinin %50 desteklenmiş olması çarşı pazardan, tüketiciye kadar fiyat istikrarı sağlayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Çiftçi milletin efendisidir " sözü ile köylülerin ve çiftçilerin önemini vurgulamaktadır. Çiftçi üretim yapmamış olsa parasal olarak ne kadar zengin olunursa olunsun o toplum sonunda açığa mahkum olur .Bu nedenle köylüye , çiftçiye sevgi ve saygı duymalıyız. Yakıt desteği hem çiftçilerimize hem de tüketicilerimize önemli fayda sağlayacaktır.Tarım canlıların enerji kaynağıdır. Insanlığın ortak ihtiyacı olan toprak, hava ve su tüm canlıların yaşam kaynağıdır. En büyük yanlışı insan insana yapmakta, bu yanlışlar sebebiyle Türkiye genelinde her gün yüzlerce dönüm toprağın üstü betonla kapatılmaktadır. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de nüfus hızla artmaktadır.2040 yılında Türkiye'nin nüfusunun 100 milyonu geçebileceği tahmin edilmektedir. Düzce ilimizde de hızla artan nüfus karşısında hatalı şehir planlaması tarım arazilerinin imarı açılması ile toprak yüzeyleri beton yığınları ile kapatılmaya devam edilmektedir .Giderek tarım alanlarının azalması karşısında hızla artan nüfusun ihtiyacının ne şekilde karşılanacağı merak konusudur. Biz insanlar olarak tabiatı ,çevreyi ,havayı duyarsızca kirletirsek havanın kirliliği toprağa, topraktan suya ,su da gerisin geriye insanlara yani bizlere zararlı içecek olarak dönecektir .Nesillerimize temiz bir çevre bırakmak için duyarlı olmalıyız. Saygılarımla...
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2023 - Perşembe
Ömer Soyer

TOPRAK VE İNSAN

TOPRAK eşittir insan.Toprak muhteşem bir varlıktır.Toprak ana kucağına benzer.

Bütün canlılar gibi insanların da ana kucağıdır.Şüphesiz insan topraktan yaratıldığı gibi, insanlığı ve canlıları besleyen hayat veren topraktır.Topraksız hiçbir meyve sebze ve hububat yetişmez. Toprak hayattır. Hiçbir canlı topraksız yaşayamaz. Yaşamak için toprağı işlemek, ekmek gerekir. Toprağı işlemekte tarım makinasının başında traktör gelir.Motorlu aracın yakıtı motorindir.Devlet çiftçiye destek için mazota büyük destek vermektedir.

Tarım ve Ulaşım alanında "Yakıtın Düşürülmesi" konularını daha önceden ele almış olmamdan dolayı Devletimizin açıkladığı Çiftçilere destek kararı bu haftalığımın tescili anlamına gelmektedir.Bu destek açıklaması geç kalınmış bir karar olsa da zararın neresinden dönülürse kârdır. Yine de çiftçilerimiz için çok olumlu bir karardır.

Motorinin %50 desteklenmiş olması çarşı pazardan, tüketiciye kadar fiyat istikrarı sağlayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Çiftçi milletin efendisidir " sözü ile köylülerin ve çiftçilerin önemini vurgulamaktadır. Çiftçi üretim yapmamış olsa parasal olarak ne kadar zengin olunursa olunsun o toplum sonunda açığa mahkum olur .Bu nedenle köylüye , çiftçiye sevgi ve saygı duymalıyız. Yakıt desteği hem çiftçilerimize hem de tüketicilerimize önemli fayda sağlayacaktır.Tarım canlıların enerji kaynağıdır.

Insanlığın ortak ihtiyacı olan toprak, hava ve su tüm canlıların yaşam kaynağıdır. En büyük yanlışı insan insana yapmakta, bu yanlışlar sebebiyle Türkiye genelinde her gün yüzlerce dönüm toprağın üstü betonla kapatılmaktadır. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de nüfus hızla artmaktadır.2040 yılında Türkiye'nin nüfusunun 100 milyonu geçebileceği tahmin edilmektedir. Düzce ilimizde de hızla artan nüfus karşısında hatalı şehir planlaması tarım arazilerinin imarı açılması ile toprak yüzeyleri beton yığınları ile kapatılmaya devam edilmektedir .Giderek tarım alanlarının azalması karşısında hızla artan nüfusun ihtiyacının ne şekilde karşılanacağı merak konusudur. Biz insanlar olarak tabiatı ,çevreyi ,havayı duyarsızca kirletirsek havanın kirliliği toprağa, topraktan suya ,su da gerisin geriye insanlara yani bizlere zararlı içecek olarak dönecektir .Nesillerimize temiz bir çevre bırakmak için duyarlı olmalıyız. Saygılarımla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Adem aydın
(30.11.2023 15:32 - #189)
Gelecek nesillerin siz degerli yazarları sayesinde bir nebze olsun umutları hep var olacak .
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Turan kara
(02.12.2023 10:45 - #194)
Atalarımız Torak ana demişler yazara teşekkür ederiz bü ınce düşüncesine
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.