Ömer Soyer
Köşe Yazarı
Ömer Soyer
 

GAZ PEDALIYLA DOST OLUN AZ YAKIT TÜKETİN

Son zamanlarda yükselen akaryakıt fiyatlarıyla mücadele unsurlarından bir tanesi de hiç şüphesiz az yakıt tüketimi için gaz pedalıyla dost olmaktan geçiyor. Aracınızın az yakıt tüketmesi için sürücünün gaza basma stilini iyi bilmesi gerekir. Az yakıt tüketme araç kullanan için önemli olduğu kadar hava kirliliği için de bir o kadar önem arz etmektedir. Dizel binek araçlar, benzinli otomobil orantısına göre 1998'li yıllarda her 100 benzinli araca karşı 10 dizel araç vardı. 2019 verilerine göre ise 3 otomobilden 2'si dizel araçlardır. Motorin zammına rağmen dizel otomobiller benzinli otomobillere göre %35 daha az yakıt tüketmektedir. Dizel araçlar benzinli gibi sessiz çalışma, yüksek performans sağlayabilmek için "COMMON RAIL" Elektronik Turbo Dizel Enjektör Püskürtme Sistemleri kullanarak hem az yakıt ve havayı kirletmeyen mühendislik harikası araçlardır. Dizel araçlar kendi stilinde iki tekniğe ayrılırlar. Mekanik Pompa Enjektör ateşlemeli araçlar, Common Rail Elektronik Enjektör Püskürtme Sistemleri. Her iki model araçlar 100.000 Km üstü araçlar standart dışı püskürtme yaparak %6 oranında fazla yakıtı tüketirler. Pompa enjektörler ayar test ve bakımları yapıldığında standart yakıtına geri döner. Aracı kullanan sürücü kalkış ve süratlenmede gaz pedalına birden değil de yavaş yavaş basarak aracı hızlandırırsa %5 daha az yakıt tüketecektir. 80 Km. süratle yol alan araçla 120 Km. hızla giden araç arasında %12 yakıt farkı olacaktır. Seyir halinde araç %5 daha az yakıt tüketmesi için önündeki araçla 20 metre mesafeyi koruması gerekir. Bir araç ne kadar hız yaparsa rüzgar direnciyle karşılaşır ve yakıt tüketimi artar. Hava filtresi en az 10.000 Km de bir değişmek gerekmektedir ki daha çok hava ve oksijen alabilsin. Yakıt yerine oksijen yakın. Lastik havaları muhakkak ayarlı olmalı. Araç üstünde Lüzumsuz ağırlık taşımayın. Yaz aylarında rampalarda klima kullanmayın ki yakıtınız az olsun. Araç yakıtını fazla hissediyorsanız Küçük Sanayi Sitesinde halkımıza hizmet  veren "SOYLU POMPA DİZEL SERVİSTE " orijinal yazılımla saniyelik yakıt yakma verileri tespiti yapılmakta  olup bu hizmeti ücretsiz sunmaktadır.
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2023 - Pazar
Ömer Soyer

GAZ PEDALIYLA DOST OLUN AZ YAKIT TÜKETİN

Son zamanlarda yükselen akaryakıt fiyatlarıyla mücadele unsurlarından bir tanesi de hiç şüphesiz az yakıt tüketimi için gaz pedalıyla dost olmaktan geçiyor.

Aracınızın az yakıt tüketmesi için sürücünün gaza basma stilini iyi bilmesi gerekir.

Az yakıt tüketme araç kullanan için önemli olduğu kadar hava kirliliği için de bir o kadar önem arz etmektedir.

Dizel binek araçlar, benzinli otomobil orantısına göre 1998'li yıllarda her 100 benzinli araca karşı 10 dizel araç vardı.

2019 verilerine göre ise 3 otomobilden 2'si dizel araçlardır.

Motorin zammına rağmen dizel otomobiller benzinli otomobillere göre %35 daha az yakıt tüketmektedir.

Dizel araçlar benzinli gibi sessiz çalışma, yüksek performans sağlayabilmek için "COMMON RAIL" Elektronik Turbo Dizel Enjektör Püskürtme Sistemleri kullanarak hem az yakıt ve havayı kirletmeyen mühendislik harikası araçlardır.

Dizel araçlar kendi stilinde iki tekniğe ayrılırlar.

Mekanik Pompa Enjektör ateşlemeli araçlar, Common Rail Elektronik Enjektör Püskürtme Sistemleri. Her iki model araçlar 100.000 Km üstü araçlar standart dışı püskürtme yaparak %6 oranında fazla yakıtı tüketirler.

Pompa enjektörler ayar test ve bakımları yapıldığında standart yakıtına geri döner.

Aracı kullanan sürücü kalkış ve süratlenmede gaz pedalına birden değil de yavaş yavaş basarak aracı hızlandırırsa %5 daha az yakıt tüketecektir.

80 Km. süratle yol alan araçla 120 Km. hızla giden araç arasında %12 yakıt farkı olacaktır.

Seyir halinde araç %5 daha az yakıt tüketmesi için önündeki araçla 20 metre mesafeyi koruması gerekir.

Bir araç ne kadar hız yaparsa rüzgar direnciyle karşılaşır ve yakıt tüketimi artar. Hava filtresi en az 10.000 Km de bir değişmek gerekmektedir ki daha çok hava ve oksijen alabilsin.

Yakıt yerine oksijen yakın.

Lastik havaları muhakkak ayarlı olmalı. Araç üstünde Lüzumsuz ağırlık taşımayın. Yaz aylarında rampalarda klima kullanmayın ki yakıtınız az olsun.

Araç yakıtını fazla hissediyorsanız Küçük Sanayi Sitesinde halkımıza hizmet  veren "SOYLU POMPA DİZEL SERVİSTE " orijinal yazılımla saniyelik yakıt yakma verileri tespiti yapılmakta  olup bu hizmeti ücretsiz sunmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.