Ömer Soyer
Köşe Yazarı
Ömer Soyer
 

TÜRKİYE'NİN MİLLİ VE YERLİ ARACI TOGG

Bugün mevcut olan dizel ve benzinli araçlara göre farlılıklar ve avantajlar nelerdir Bilinmesin de faydalı olacağına inandığım değişiklikleri belirtmek istiyorum. Öncelikle Türkiye'nin kendi yerli üretimi olan aracın yollarda olması son derece önemli ve gerekliydi. Güçlü devlet yapısı olabilmenin en önemli unsur kendi yerli üretimimizdir ve önemli Kalkınma projeleridir. Türkiye son 10 yılda her alanda üretim aşamasında büyük önemli ilerleme görünmüştür.Savunma sanayide Türkiye'nin Bekası için gurur verici çalışmalar yepyeni ürünler üretime devam etmektedir. Elektrikli araçlar dizel ve benzinli araçlara göre yakıtta tasarrufu olsa bile kalkış anı ve yük taşımada beygir gücü düşüklüğü dizel ve benzinli araçlara göre daha düşük olabileceği görünmektedir. İnsanlar direksiyon başına geçtiğinde araçların kalkış depar ve çekiş performansı önemli meziyet olarak bilirler. İçten yanmalı dizel ve benzinli araçlarda daha farklı sisteme sahip olan aracın taşıma potensiyelin motor hacmi beygir güçleri tonaja göre ayarlanmıştır. Bu araçların aktarma organların debraj seti şanzuman ve defansıelden oluşan bu aktarma organları motor gücüne göre dişli sayıları hesaplanmış ve üretilmiştir. Motorun gücü aktarma organlarına aks ettiğinde vites küçüldükçe dişli sayısı arttırarak dengelenmiştir. Vites küçüldükçe güç artırır vites yükseldikçe sürat arttırır. Misal vermek gerekirse elektrikli motosiklet ile benzinle çalişan motosiklet aynı güce sahip olmadıkları bilinmektedir.Daha uzun süre yakıtla yol alan araçlar bakıldığında elektirikli araçlar için her ne kadar şarj istasyonları kurulmuş olsa bile aktarma organı dediğimiz defransiyel veya dönen kanpananın etrafına dişli monta edilerek şarj dinamosu monta ederek kendisine yetecek şarj sistemi oluşturulabilir diye kanatındayım. Ben 47 yıldır sanayi esnafı olarak Soylu pompa dizel servisinden edindiğim deneyimi siz okuyucularımla paylaşmak istedim. Saygı ve Sevgilerimle
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi
Ömer Soyer

TÜRKİYE'NİN MİLLİ VE YERLİ ARACI TOGG

Bugün mevcut olan dizel ve benzinli araçlara göre farlılıklar ve avantajlar nelerdir

Bilinmesin de faydalı olacağına inandığım değişiklikleri belirtmek istiyorum.

Öncelikle Türkiye'nin kendi yerli üretimi olan aracın yollarda olması son derece önemli ve gerekliydi.

Güçlü devlet yapısı olabilmenin en önemli unsur kendi yerli üretimimizdir ve önemli Kalkınma projeleridir.

Türkiye son 10 yılda her alanda üretim aşamasında büyük önemli ilerleme görünmüştür.Savunma sanayide Türkiye'nin Bekası için gurur verici çalışmalar yepyeni ürünler üretime devam etmektedir.

Elektrikli araçlar dizel ve benzinli araçlara göre yakıtta tasarrufu olsa bile kalkış anı ve yük taşımada beygir gücü düşüklüğü dizel ve benzinli araçlara göre daha düşük olabileceği görünmektedir. İnsanlar direksiyon başına geçtiğinde araçların kalkış depar ve çekiş performansı önemli meziyet olarak bilirler.

İçten yanmalı dizel ve benzinli araçlarda daha farklı sisteme sahip olan aracın taşıma potensiyelin motor hacmi beygir güçleri tonaja göre ayarlanmıştır. Bu araçların aktarma organların debraj seti şanzuman ve defansıelden oluşan bu aktarma organları motor gücüne göre dişli sayıları hesaplanmış ve üretilmiştir. Motorun gücü aktarma organlarına aks ettiğinde vites küçüldükçe dişli sayısı arttırarak dengelenmiştir.

Vites küçüldükçe güç artırır vites yükseldikçe sürat arttırır.

Misal vermek gerekirse elektrikli motosiklet ile benzinle çalişan motosiklet aynı güce sahip olmadıkları bilinmektedir.Daha uzun süre yakıtla yol alan araçlar bakıldığında elektirikli araçlar için her ne kadar şarj istasyonları kurulmuş olsa bile aktarma organı dediğimiz defransiyel veya dönen kanpananın etrafına dişli monta edilerek şarj dinamosu monta ederek kendisine yetecek şarj sistemi oluşturulabilir diye kanatındayım.

Ben 47 yıldır sanayi esnafı olarak Soylu pompa dizel servisinden edindiğim deneyimi siz okuyucularımla paylaşmak istedim.

Saygı ve Sevgilerimle

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.