ÖSYM'de dijital devrim! Sınav yerlerini yapay zeka belirleyecek

Eğitim (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 07.10.2023 - 12:44, Güncelleme: 07.10.2023 - 12:44
 

ÖSYM'de dijital devrim! Sınav yerlerini yapay zeka belirleyecek

ÖSYM Başkanı Ersoy, kurumda ‘yapay zeka'ya geçiş sürecini başlattıklarını duyurdu. Sistemin hava, trafik ve ulaşım durumuna göre adayları en uygun bölgeye yönlendirmesi planlanıyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) zamana ayak uydurdu; kurumda yapay zeka dönemi başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapay zeka uzmanlarının da yer aldığı 'Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu' oluşturduklarını söyledi; "ÖSYM'nin gelecek vizyonundaki politikalarını belirleme anlamında bu danışma kurulu aktif şekilde çalışmaya başladı" dedi. İŞİN UZMANLARI GÖREVDE Ekiplerinde yapay zeka profesörleri de bulunduğunu belirten Ersoy, Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi kurumları yapay zekayla etkileşim haline getirip sınavların daha sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlanacaklarını dile getirdi. Başkan Erson, şöyle devam etti: "Olumsuz durumlar oluştuğunda o bölgede okul tercihi yapmayacağız, söz konusu alanların dışındaki yerlere adayları yerleştireceğiz. Yapay zekaya dayalı bir sistemde sınav görevlileri ve adayların sınav binalarına ulaşmasında sıkıntı doğurmayan en uygun ortamı oluşturacağız." SORU DA HAZIRLAYACAK ÖSYM Başkanı Ersoy, yapay zekayla soru üretmeye dönük çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Makine ile insan dengesini koruyacağız. Soru üretmek için yapay zeka uygulamaları konusunda yeni bir projeye daha başladık. Görev süremiz içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" diyen Ersoy, sınav değerlendirmesini de yapay zeka ile gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.
ÖSYM Başkanı Ersoy, kurumda ‘yapay zeka'ya geçiş sürecini başlattıklarını duyurdu. Sistemin hava, trafik ve ulaşım durumuna göre adayları en uygun bölgeye yönlendirmesi planlanıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) zamana ayak uydurdu; kurumda yapay zeka dönemi başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapay zeka uzmanlarının da yer aldığı 'Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu' oluşturduklarını söyledi; "ÖSYM'nin gelecek vizyonundaki politikalarını belirleme anlamında bu danışma kurulu aktif şekilde çalışmaya başladı" dedi.

İŞİN UZMANLARI GÖREVDE

Ekiplerinde yapay zeka profesörleri de bulunduğunu belirten Ersoy, Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi kurumları yapay zekayla etkileşim haline getirip sınavların daha sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlanacaklarını dile getirdi. Başkan Erson, şöyle devam etti: "Olumsuz durumlar oluştuğunda o bölgede okul tercihi yapmayacağız, söz konusu alanların dışındaki yerlere adayları yerleştireceğiz. Yapay zekaya dayalı bir sistemde sınav görevlileri ve adayların sınav binalarına ulaşmasında sıkıntı doğurmayan en uygun ortamı oluşturacağız."

SORU DA HAZIRLAYACAK

ÖSYM Başkanı Ersoy, yapay zekayla soru üretmeye dönük çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Makine ile insan dengesini koruyacağız. Soru üretmek için yapay zeka uygulamaları konusunda yeni bir projeye daha başladık. Görev süremiz içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" diyen Ersoy, sınav değerlendirmesini de yapay zeka ile gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.