Kabuklu, kaşıntılı deri hemen iyileşiyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 15.11.2023 - 11:55, Güncelleme: 15.11.2023 - 11:55
 

Kabuklu, kaşıntılı deri hemen iyileşiyor

İnsandan insana bulaşan uyuz hastalığı çok hızlı yayılıyor. Uyuz hastalığında ciltte kaşıntılı kabarıklıklar, içi şeffaf su ile dolu, milimetrik, inci tanesi şeklindeki kabarcıklar ve egzama benzeri kaşıntılı, kepekli kızarıklıklar bulunabilir. Peki, uyuz hastalığına ne iyi gelir? Uyuzun tedavisi nasıl olur? Yanıtlar haberimizde...
Son zamanlarda uyuz vakalarının artmasıyla "Uyuz nasıl geçer, uyuza ne iyi gelir?" gibi soruların cevabı araştırılmaya başlandı. Uyuz hastalığında kaşınmaya bağlı olarak yaralar da meydana gelebilir.Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde artış gösteren uyuz hastalığı kalabalık alanlarda yayılır. Uyuz tedavisinde doktorun önerdiği ilaçları almak önemlidir. Bunun dışında çay ağacı yağı uyuz semptomlarını azaltır. UYUZ BELİRTİLERİ Uyuz belirtileri el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir. Gece kaşıntılar artar. Kadınlarda özellikle meme ucu ve çevresi, erkeklerde genital bölgede kaşıntı olması uyuz için tipiktir. Parmak aralarında ve el bileğinde görülen, 1-10 mm uzunluğundaki tünel olarak adlandırılan beyaz, kırık çizgi şeklindeki oluşumlar en belirgin bulgusudur. Bunun dışında deride kaşıntı izleri, kaşıntılı kabarıklıklar, içi şeffaf su ile dolu, milimetrik, inci tanesi şeklindeki kabarcıklar ve egzama benzeri kaşıntılı, kepekli kızarıklıklar bulunabilir. UYUZ İÇİN NELER YAPILMALI İç çamaşırları, çarşaflar 50-60 derecede yıkanmalı. Yıkanamayan giysiler bir poşete konup 3-4 gün bekletilmeli. Aynı evde yaşayanlar ortak eşya kullanmamalı. Belirti göstermese bile aile bireylerinin tümü tedavi edilmelidir. UYUZ NASIL GEÇER? Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Uyuz semptomlarını azaltır.
İnsandan insana bulaşan uyuz hastalığı çok hızlı yayılıyor. Uyuz hastalığında ciltte kaşıntılı kabarıklıklar, içi şeffaf su ile dolu, milimetrik, inci tanesi şeklindeki kabarcıklar ve egzama benzeri kaşıntılı, kepekli kızarıklıklar bulunabilir. Peki, uyuz hastalığına ne iyi gelir? Uyuzun tedavisi nasıl olur? Yanıtlar haberimizde...

Son zamanlarda uyuz vakalarının artmasıyla "Uyuz nasıl geçer, uyuza ne iyi gelir?" gibi soruların cevabı araştırılmaya başlandı. Uyuz hastalığında kaşınmaya bağlı olarak yaralar da meydana gelebilir.Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde artış gösteren uyuz hastalığı kalabalık alanlarda yayılır. Uyuz tedavisinde doktorun önerdiği ilaçları almak önemlidir. Bunun dışında çay ağacı yağı uyuz semptomlarını azaltır.

UYUZ BELİRTİLERİ

Uyuz belirtileri el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir.

Gece kaşıntılar artar.

Kadınlarda özellikle meme ucu ve çevresi, erkeklerde genital bölgede kaşıntı olması uyuz için tipiktir.

Parmak aralarında ve el bileğinde görülen, 1-10 mm uzunluğundaki tünel olarak adlandırılan beyaz, kırık çizgi şeklindeki oluşumlar en belirgin bulgusudur. Bunun dışında deride kaşıntı izleri, kaşıntılı kabarıklıklar, içi şeffaf su ile dolu, milimetrik, inci tanesi şeklindeki kabarcıklar ve egzama benzeri kaşıntılı, kepekli kızarıklıklar bulunabilir.

UYUZ İÇİN NELER YAPILMALI

İç çamaşırları, çarşaflar 50-60 derecede yıkanmalı. Yıkanamayan giysiler bir poşete konup 3-4 gün bekletilmeli.

Aynı evde yaşayanlar ortak eşya kullanmamalı.

Belirti göstermese bile aile bireylerinin tümü tedavi edilmelidir.

UYUZ NASIL GEÇER?

Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Uyuz semptomlarını azaltır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.