Düzce’nin ve Türkiye’nin matematikçi gururu İrem Gülce Yazgan

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.12.2023 - 10:21, Güncelleme: 20.12.2023 - 10:25
 

Düzce’nin ve Türkiye’nin matematikçi gururu İrem Gülce Yazgan

Geçen yıl Avrupa Matematik Oyunları’nda 1. olarak altın madalya kazanan İrem Gülce Yazgan, bu senede EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Oyunları Avrupa Şampiyonu oldu. Matematik alanından Altın madalya kazanan ilk Türk olarak hem ülkemizin hem de Düzce’nin gururu olmayı başardı. İrem Gülce Yazgan, bu başarısı ile hayali olan dünyanın en prestijli teknoloji okulu olan Massachusetts Institute of Technology’ye kabul edildi müjdesini ise Ayşe Keşir verdi.
Geçtiğimiz yıl Macaristan’da düzenlenen Avrupa Matematik Oyunları yarışmasında altın madalya alarak Düzce’nin ve Türkiye’nin gururu olan İrem Gülce Yazgan, bu yılda EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak üst üste iki altın madalya kazanan ilk Türk kızı oldu. İrem Gülce Yazgan, Macaristan'ın Eger kentinde düzenlenen Avrupa Matematik Olimpiyatları'ndan birinci oldu. Türkiye'ye altın madalya kazandıran İrem'in tarihe geçen başarısı bununla kalmadı yine Türkiye adına EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları yarışmasına katıldı. Bu yarışmada da tam puan alan İrem Gülce Yazgan, yine altın madalya alarak Türkiye’ye üst üste altın madalya kazandıran ilk Türk kızı oldu. Hayali MIT'te okumak Aynı zamanda Düzce BİLSEM öğrencisi olan İrem Gülce Yazgan doktor bir baba ile çevre mühendisi annenin çocuğu. İrem Gülce, öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine eğitimine Ankara Fen Lisesi'nde devam ediyor. İrem'in hayali ise Dünyanın en prestijli teknoloji okulu olan Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) matematik ve bilgisayar okumak. Ayşe Keşir’den müjde ve kutlama AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, tarihi başarıya imza atan İrem Gülce Yazgan2ın başarısından dolayı kutlarken, Yazgan’ın Massachusetts Institute of Technology’e kabul edildiğini açıkladı. Ayşe Keşir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Avrupa Matematik Olimpiyatları'nda iki kez üst üste altın madalya kazanan ilk ve en genç Türk kızı, Düzce’mizin gururu İrem Gülce YAZGAN, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’ye kabul edildi. Bizlere bu gururu yaşatan İrem Gülce kızımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Geçen yıl Avrupa Matematik Oyunları’nda 1. olarak altın madalya kazanan İrem Gülce Yazgan, bu senede EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Oyunları Avrupa Şampiyonu oldu. Matematik alanından Altın madalya kazanan ilk Türk olarak hem ülkemizin hem de Düzce’nin gururu olmayı başardı. İrem Gülce Yazgan, bu başarısı ile hayali olan dünyanın en prestijli teknoloji okulu olan Massachusetts Institute of Technology’ye kabul edildi müjdesini ise Ayşe Keşir verdi.

Geçtiğimiz yıl Macaristan’da düzenlenen Avrupa Matematik Oyunları yarışmasında altın madalya alarak Düzce’nin ve Türkiye’nin gururu olan İrem Gülce Yazgan, bu yılda EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak üst üste iki altın madalya kazanan ilk Türk kızı oldu.

İrem Gülce Yazgan, Macaristan'ın Eger kentinde düzenlenen Avrupa Matematik Olimpiyatları'ndan birinci oldu. Türkiye'ye altın madalya kazandıran İrem'in tarihe geçen başarısı bununla kalmadı yine Türkiye adına EGMO 2023 Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları yarışmasına katıldı. Bu yarışmada da tam puan alan İrem Gülce Yazgan, yine altın madalya alarak Türkiye’ye üst üste altın madalya kazandıran ilk Türk kızı oldu.

Hayali MIT'te okumak

Aynı zamanda Düzce BİLSEM öğrencisi olan İrem Gülce Yazgan doktor bir baba ile çevre mühendisi annenin çocuğu. İrem Gülce, öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine eğitimine Ankara Fen Lisesi'nde devam ediyor. İrem'in hayali ise Dünyanın en prestijli teknoloji okulu olan Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) matematik ve bilgisayar okumak.

Ayşe Keşir’den müjde ve kutlama

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, tarihi başarıya imza atan İrem Gülce Yazgan2ın başarısından dolayı kutlarken, Yazgan’ın Massachusetts Institute of Technology’e kabul edildiğini açıkladı. Ayşe Keşir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Avrupa Matematik Olimpiyatları'nda iki kez üst üste altın madalya kazanan ilk ve en genç Türk kızı, Düzce’mizin gururu İrem Gülce YAZGAN, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’ye kabul edildi. Bizlere bu gururu yaşatan İrem Gülce kızımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.