Çiftçinin ürünü güvence altına alınıyor

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2024 - 18:45, Güncelleme: 17.02.2024 - 18:45
 

Çiftçinin ürünü güvence altına alınıyor

Düzce il genelinde 22 bin 809 dekar alan, 5 bin 879 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan, 205 bin 603 adet kümes hayvanı ve 4 bin 941 adet kovan için TARSİM poliçesi düzenlendi.
Türkiye’nin tarımsal üretimi, don, sel-su baskını, kuraklık ve aşırı yağış gibi doğal afetlerle sık sık tehdit altında. Özellikle Düzce’de don, sel-su baskını gibi afetler son yıllarda sıklıkla yaşandı. Bu afetler üreticilerin yıl boyunca yaptığı emeklerine zarar vererek üretim kayıplarına yol açmakta. Bu olumsuz etkilere karşı çiftçilere kalkan olan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), gün geçtikçe daha da önem kazanmakta.TARSİM, doğal afetlerde ciddi kayıplar yaşamamak için ürün sigortası yaptıran üreticilere destek olmakta.Düzce il genelinde 22 bin 809 dekar alan, 5 bin 879 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan, 205 bin 603 adet kümes hayvanı ve 4 bin 941 adet kovan için TARSİM poliçesi düzenlenmiştir. Bu sayede çiftçiler, ürünlerini güvence altına alarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemektedir. Yetkililer yaptıkları bilgilendirmede “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncel tutan üreticiler, ürünlerini sigortalatmak için TARSİM’e üye sigorta şirketlerine veya acentelerine başvurabilirler. Bitkisel ürün sigortasında, dolu paket poliçelerinde yazılı primin yüzde 50-67’si devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu sayede çiftçiler, doğal afetlerin olumsuz etkilerinden korunurken mali yükü hafifletmektedir. TARSİM’in web sitesinde ürün çeşitleri için poliçe ilk ve son kabul tarihleri belirtilmektedir. Özellikle don afeti için son başvuru tarihi fındıkta 3 Mart 2024, buğdayda 21 Nisan 2024, Dane ve Silajlık Mısırda 10 Haziran 2024, Çeltik de ise 7 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir. Düzce’de üretim yapan çiftçilerimiz, bu tarihleri takip ederek TARSİM poliçe başvurularını gerçekleştirebilirler. Üretici ve yetiştiricilerin emeği ve alın teri, TARSİM sayesinde güvence altına alınarak ülkede sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam edilmektedir. 2024 yılında yapılan prim tarife fiyatlarında yapılan indirimler ve genişletilen sigorta teminatları, çiftçilere önemli bir destek sağlamaktadır. TARSİM, tarım sektörünün geleceğini aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.
Düzce il genelinde 22 bin 809 dekar alan, 5 bin 879 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan, 205 bin 603 adet kümes hayvanı ve 4 bin 941 adet kovan için TARSİM poliçesi düzenlendi.

Türkiye’nin tarımsal üretimi, don, sel-su baskını, kuraklık ve aşırı yağış gibi doğal afetlerle sık sık tehdit altında. Özellikle Düzce’de don, sel-su baskını gibi afetler son yıllarda sıklıkla yaşandı. Bu afetler üreticilerin yıl boyunca yaptığı emeklerine zarar vererek üretim kayıplarına yol açmakta. Bu olumsuz etkilere karşı çiftçilere kalkan olan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), gün geçtikçe daha da önem kazanmakta.TARSİM, doğal afetlerde ciddi kayıplar yaşamamak için ürün sigortası yaptıran üreticilere destek olmakta.Düzce il genelinde 22 bin 809 dekar alan, 5 bin 879 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan, 205 bin 603 adet kümes hayvanı ve 4 bin 941 adet kovan için TARSİM poliçesi düzenlenmiştir. Bu sayede çiftçiler, ürünlerini güvence altına alarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemektedir.
Yetkililer yaptıkları bilgilendirmede “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncel tutan üreticiler, ürünlerini sigortalatmak için TARSİM’e üye sigorta şirketlerine veya acentelerine başvurabilirler. Bitkisel ürün sigortasında, dolu paket poliçelerinde yazılı primin yüzde 50-67’si devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu sayede çiftçiler, doğal afetlerin olumsuz etkilerinden korunurken mali yükü hafifletmektedir. TARSİM’in web sitesinde ürün çeşitleri için poliçe ilk ve son kabul tarihleri belirtilmektedir. Özellikle don afeti için son başvuru tarihi fındıkta 3 Mart 2024, buğdayda 21 Nisan 2024, Dane ve Silajlık Mısırda 10 Haziran 2024, Çeltik de ise 7 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir. Düzce’de üretim yapan çiftçilerimiz, bu tarihleri takip ederek TARSİM poliçe başvurularını gerçekleştirebilirler. Üretici ve yetiştiricilerin emeği ve alın teri, TARSİM sayesinde güvence altına alınarak ülkede sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam edilmektedir. 2024 yılında yapılan prim tarife fiyatlarında yapılan indirimler ve genişletilen sigorta teminatları, çiftçilere önemli bir destek sağlamaktadır. TARSİM, tarım sektörünün geleceğini aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.