C vitamini ve doğal ağrı kesici! Çayı, suyu, çorbası öksürük ve gribe savaş açıyor!

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.11.2023 - 09:56, Güncelleme: 30.11.2023 - 09:56
 

C vitamini ve doğal ağrı kesici! Çayı, suyu, çorbası öksürük ve gribe savaş açıyor!

Zencefil adeta bir C vitamini bombası. Zencefil bağışıklığı güçlendiriyor. Zencefil mide koruyucu olarak tüketiliyor. Peki zencefilin şifaları neler?
Zencefil doğal bir ağrı kesicidir. Zencefil çayı bağışıklığa koruma sağlıyor. Peki zencefil organları nasıl etkiliyor?   ZENCEFİLİN FAYDALARI NELERDİR? Antik çağlardan beri tıbbi amaçla kullanılan zencefilin sindirim ve bağışıklık sistemlerine birçok faydası vardır. Antioksidan özelliğe sahiptir ve iltihap önleyicidir. Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir. Kanın temiz kalmasını sağlar. Hazımsızlığa ve mide şişkinliğine iyi gelir. Mide ağrısına ve bulantısına iyi gelir. Bağırsak bozukluklarını giderir, diareyi (ishal) önler. Bağırsaklardaki düz kasları rahatlatarak kabızlığı önler. Yüksek kolestrolü düşürücü özelliği vardır. Düzenli kullanımında kan dolaşımını düzenleyerek damarlardaki yağ birikmesini engeller ve felç veya kalp krizi oranını azaltıcı etkisi vardır. Kalp ritmini düzenler. Saça parlaklık verir ve güçlendirir. Zencefil yağı, nefes darlığını olumlu yönde etkiler. Üst solunum yolu hastalıklarına neden olan belirli virüslere karşı antiviral etkiye sahiptir. İyi bir antioksidandır. Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürücü özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu sayede enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırır. Mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitkidir. Antiseptik etkisi sayesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına ve gıda zehirlenmelerine karşı savaşır. Sinir uçlarındaki hücrelere etki ederek ağrı kesici özellik gösterir. Ayrıca ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafifletir. Adet sancısına iyi gelir. Artrite (eklem yangısı) iyi gelir, ayakta diz ağrısını azaltır. Romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir. Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar. Kanseri önleyici etkisi vardır. Baş ağrılarını giderir. Rahat uyumayı sağlar. Kollesterolu düşürücü etkisi vardır. İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Afrodizyak etkisi vardır.
Zencefil adeta bir C vitamini bombası. Zencefil bağışıklığı güçlendiriyor. Zencefil mide koruyucu olarak tüketiliyor. Peki zencefilin şifaları neler?

Zencefil doğal bir ağrı kesicidir. Zencefil çayı bağışıklığa koruma sağlıyor. Peki zencefil organları nasıl etkiliyor?

 

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELERDİR?

Antik çağlardan beri tıbbi amaçla kullanılan zencefilin sindirim ve bağışıklık sistemlerine birçok faydası vardır. Antioksidan özelliğe sahiptir ve iltihap önleyicidir.

Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.

Kanın temiz kalmasını sağlar.

Hazımsızlığa ve mide şişkinliğine iyi gelir.

Mide ağrısına ve bulantısına iyi gelir.


Bağırsak bozukluklarını giderir, diareyi (ishal) önler.

Bağırsaklardaki düz kasları rahatlatarak kabızlığı önler.

Yüksek kolestrolü düşürücü özelliği vardır.

Düzenli kullanımında kan dolaşımını düzenleyerek damarlardaki yağ birikmesini engeller ve felç veya kalp krizi oranını azaltıcı etkisi vardır. Kalp ritmini düzenler.

Saça parlaklık verir ve güçlendirir.

Zencefil yağı, nefes darlığını olumlu yönde etkiler.

Üst solunum yolu hastalıklarına neden olan belirli virüslere karşı antiviral etkiye sahiptir.

İyi bir antioksidandır.

Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürücü özelliği vardır.


Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu sayede enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırır.

Mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitkidir.

Antiseptik etkisi sayesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına ve gıda zehirlenmelerine karşı savaşır.

Sinir uçlarındaki hücrelere etki ederek ağrı kesici özellik gösterir. Ayrıca ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafifletir.

Adet sancısına iyi gelir.

Artrite (eklem yangısı) iyi gelir, ayakta diz ağrısını azaltır. Romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir.

Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar.


Kanseri önleyici etkisi vardır.

Baş ağrılarını giderir.

Rahat uyumayı sağlar.

Kollesterolu düşürücü etkisi vardır.

İştah açıcıdır.

Sindirimi kolaylaştırır.

Afrodizyak etkisi vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.