Baş ağrısını bıçak gibi kesen 3'lü! İster için ister koklayın

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 10.11.2023 - 11:58, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:58
 

Baş ağrısını bıçak gibi kesen 3'lü! İster için ister koklayın

Sinüzit baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısına sebep olan bir hastalık. Zencefil çayı, soğan, sarımsak, yeşil çay buharı sinüzitle gelen baş ağrısını kesiyor. Bunlardan bazılarını koklamak bile yetiyor. Peki, hangisi nasıl kullanılmalı? İşte sinüzitten başı zonklayanlara ilaç gibi tarifler...
Sinüzitle gelen baş ağrısı bazen tüm gün bazen de birkaç gün devam ediyor. Baş ağrısının yanında burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı da görülüyor. Hepsi bir araya gelince ortaya dayanılmaz bir baş ağrısı çıkıyor. Baş ağrısına iyi gelen zencefil çayı, soğan ve sarımsak karışımlarını yeşil çay buharı tarifini sizler için derledik. Bazı tarifleri içmeden sadece koklayarak bile şifa bulabilirsiniz. YEŞİL ÇAYLA BUHAR BANYOSU Yeşil çay birçok hastalığa iyi geldiği gibi, sinüzit belirtileri üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Günde 3 bardaktan az olmayacak şekilde yeşil çay içerek veya buhar banyosu yaparak sinüsleri rahatlatabilirsiniz. ZENCEFİL ÇAYI AĞRIYI DİNDİRİR Bir bardak kaynatılmış suya karabaşotu tomurcuklarını koyun ve demlenmeye bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Karabaşotu antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, kısa sürede sinüzit sorununu ortadan kaldıracaktır. Sarımsak, yeşil ve ginseng çayını da karabaşotuyla karıştırarak içebilirsiniz. Öte yandan bir miktar karabaşotu dövülerek toz haline getirildikten sonra elde edilen toz, burun deliğine enfiye gibi çekilir. Bu da sinüsleri rahatlatan bir uygulamadır. Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında, zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınızın ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz. SOĞAN VE SARIMSAK KARIŞIMI Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyu karıştırılarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.  
Sinüzit baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısına sebep olan bir hastalık. Zencefil çayı, soğan, sarımsak, yeşil çay buharı sinüzitle gelen baş ağrısını kesiyor. Bunlardan bazılarını koklamak bile yetiyor. Peki, hangisi nasıl kullanılmalı? İşte sinüzitten başı zonklayanlara ilaç gibi tarifler...

Sinüzitle gelen baş ağrısı bazen tüm gün bazen de birkaç gün devam ediyor. Baş ağrısının yanında burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı da görülüyor. Hepsi bir araya gelince ortaya dayanılmaz bir baş ağrısı çıkıyor. Baş ağrısına iyi gelen zencefil çayı, soğan ve sarımsak karışımlarını yeşil çay buharı tarifini sizler için derledik. Bazı tarifleri içmeden sadece koklayarak bile şifa bulabilirsiniz.

YEŞİL ÇAYLA BUHAR BANYOSU

Yeşil çay birçok hastalığa iyi geldiği gibi, sinüzit belirtileri üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Günde 3 bardaktan az olmayacak şekilde yeşil çay içerek veya buhar banyosu yaparak sinüsleri rahatlatabilirsiniz.

ZENCEFİL ÇAYI AĞRIYI DİNDİRİR

Bir bardak kaynatılmış suya karabaşotu tomurcuklarını koyun ve demlenmeye bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Karabaşotu antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, kısa sürede sinüzit sorununu ortadan kaldıracaktır. Sarımsak, yeşil ve ginseng çayını da karabaşotuyla karıştırarak içebilirsiniz. Öte yandan bir miktar karabaşotu dövülerek toz haline getirildikten sonra elde edilen toz, burun deliğine enfiye gibi çekilir. Bu da sinüsleri rahatlatan bir uygulamadır. Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında, zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınızın ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

SOĞAN VE SARIMSAK KARIŞIMI

Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyu karıştırılarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.