Ayıyı Uyuşturucu İğneler Bile Durduramadı
Ayıyı Uyuşturucu İğneler Bile Durduramadı
Karabük'te otomobilin çarptığı yaralı ayı, uyuşturucu iğnelere rağmen uzun süre etkisiz hale getirilemedi. Tünelden kaçan ayı, dere yatağına düştükten sonra ekiplerin saatler süren çalışmasıyla bayıltıldı.
Tünelde Başladı, Dere Yatağında Bitti

Karabük'te otomobilin çarptığı yaralı ayı, saatler süren operasyonla ekipleri peşinden koşturdu. Uyuşturucu iğnelere rağmen uzun süre etkisiz hale getirilemeyen ayı, tünelden kaçtıktan sonra dere yatağına düştü.Kaza, Karabük-Eskipazar kara yolu Cildikısık Tüneli girişinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, Eskipazar istikametine seyir halinde olan Nurettin Kurada yönetimindeki 48 AG 818 plakalı otomobil, aniden yola çıkan ayıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan ayı, sürünerek Cildikısık Tüneli'nin ortasına kadar ilerledi.

Trafik Kontrollü Sağlandı
İhbar üzerine olay yerine trafik polisleri, jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri sevk edildi. Tünelde yeni bir kazanın yaşanmaması için sürücüler kontrollü şekilde bölgeden geçirildi.

Uyuşturucu İğneler Yetmedi
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri yaralı ayıyı uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirmeye çalıştı. Ancak ayı uzun süre bayıltılamadı.Trafiğe kapatılan tünelden çıkmaya çalışan ayı, zaman zaman ekiplerin aracına yönelerek saldırgan tavırlar sergiledi.

Dere Yatağına Düştü
Ekiplerin tüm müdahalelerine rağmen tünelden kaçmayı başaran ayı, karşı şeride geçtikten sonra yaklaşık 10 metre yükseklikten dere yatağına düştü.Dere yatağında da bir süre hareket eden ayı, uzun uğraşların ardından bayıltıldı. Yaralı ayının vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılarak tedavi altına alınması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

"Ayı Benim Aracıma Saldırdı"
Kazaya tanıklık eden Ferhat Şen, başka bir kazanın yaşanmaması için aracını ayının bulunduğu noktaya çektiğini belirterek, "Önümde seyreden araç ayıya çarptı. Hemen durup sürücünün yanına gittik. Sürücünün sağlık durumu iyiydi. Ayı ise yaralı halde tünelin içinde ilerlemeye başladı. Başka araçlar çarpmasın diye otomobilimi ayıya yakın bir noktaya çektim.

O sırada ayı benim aracıma saldırdı. Allah'tan camlar kapalıydı. Açık olsaydı bana da zarar verebilirdi. Herkese geçmiş olsun" dedi.Kazada otomobilde maddi hasar oluşurken, olayla ilgili çalışmalar sürüyor.

Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

