50 Bin Ata Tohumu Üretiyorlar, Ücretsiz Dağıtıyorlar

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 25.06.2026 - 00:42, Güncelleme: 25.06.2026 - 00:42
 

50 Bin Ata Tohumu Üretiyorlar, Ücretsiz Dağıtıyorlar

Düzce Belediyesi Tarım Akademisi, 2026'nın ilk yarısında 50 bin ata tohumu üretimi, ücretsiz fide dağıtımları ve eğitim programlarıyla dikkat çekti. Akademi, yerli tohumların gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
50 Bin Ata Tohumu Üretiyorlar, Ücretsiz Dağıtıyorlar Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarım Akademisi, 2026 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği üretim ve eğitim faaliyetleriyle dikkat çekti. Akademi tarafından yetiştirilen 50 bin ata tohumu hem korunuyor hem de vatandaşlara ulaştırılıyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün öncülüğünde kurulan Tarım Akademisi, Mergiç Mahallesi'nde bulunan 121 dönümlük alanda üretim ve eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Akademi, yerli tohumların korunması ve tarımsal üretimin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 10 Bin Peyzaj Bitkisi Üretildi Tarım Akademisi tarafından yılın ilk 6 ayında 10 bin adet peyzaj bitkisinin çelikleme işlemi tamamlandı. Şehrin park, bahçe ve ortak kullanım alanlarında kullanılacak bitkiler üretime hazır hale getirildi.Üretim çalışmaları sırasında stajyer öğrencilere bitki üretimi, fide yetiştiriciliği, tohum üretimi, budama ve ilaçlama konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. 108 Saatlik Eğitim Programı Tamamlandı Tarım Akademisi bünyesinde düzenlenen Arıcılık ve Mantar Yetiştiriciliği kurslarına katılan toplam 77 kursiyer, iki kurs kapsamında toplam 108 saat eğitim aldı.Teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Ata Tohumları Üretilmeye Devam Ediyor Düzce'de hiçbir tarım arazisinin atıl kalmaması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Tarım Akademisi, 1 dönümlük sera ve 5 dönümlük alanda ata tohumu üretimine devam etti.Koçaş Patlıcan, Topak Patlıcan, Kamber Biber, Sarayönü Kıl Biber, Çifteler Biber, Çanakkale Domates ve Ayşe Kadın Fasulye çeşitlerinde toplam 20 bin adet ata tohumu yetiştirildi.Üretilen tohumların 15 bin adedi üretim alanlarında toprakla buluşturulurken, 5 bin adedi ise mahalle toplantılarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. 50 Bin Ata Tohumunun Sürekliliği Sağlanıyor Tarım Akademisi ekipleri, Düzce'nin bereketli topraklarında yetiştirilen toplam 50 bin ata tohumunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.Ayrıca 20 dönümlük alanda silajlık mısır ekimi tamamlanırken, Hecinler Katı Atık Tesisi bölgesinde yürütülen topraksız tarım çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında 570 adet çilek fidesi üretildi.Tarım Akademisi, üretim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarıyla da Düzce'de tarımsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor.
Düzce Belediyesi Tarım Akademisi, 2026'nın ilk yarısında 50 bin ata tohumu üretimi, ücretsiz fide dağıtımları ve eğitim programlarıyla dikkat çekti. Akademi, yerli tohumların gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

50 Bin Ata Tohumu Üretiyorlar, Ücretsiz Dağıtıyorlar

Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarım Akademisi, 2026 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği üretim ve eğitim faaliyetleriyle dikkat çekti. Akademi tarafından yetiştirilen 50 bin ata tohumu hem korunuyor hem de vatandaşlara ulaştırılıyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün öncülüğünde kurulan Tarım Akademisi, Mergiç Mahallesi'nde bulunan 121 dönümlük alanda üretim ve eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Akademi, yerli tohumların korunması ve tarımsal üretimin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

10 Bin Peyzaj Bitkisi Üretildi

Tarım Akademisi tarafından yılın ilk 6 ayında 10 bin adet peyzaj bitkisinin çelikleme işlemi tamamlandı. Şehrin park, bahçe ve ortak kullanım alanlarında kullanılacak bitkiler üretime hazır hale getirildi.Üretim çalışmaları sırasında stajyer öğrencilere bitki üretimi, fide yetiştiriciliği, tohum üretimi, budama ve ilaçlama konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

108 Saatlik Eğitim Programı Tamamlandı

Tarım Akademisi bünyesinde düzenlenen Arıcılık ve Mantar Yetiştiriciliği kurslarına katılan toplam 77 kursiyer, iki kurs kapsamında toplam 108 saat eğitim aldı.Teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Ata Tohumları Üretilmeye Devam Ediyor

Düzce'de hiçbir tarım arazisinin atıl kalmaması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Tarım Akademisi, 1 dönümlük sera ve 5 dönümlük alanda ata tohumu üretimine devam etti.Koçaş Patlıcan, Topak Patlıcan, Kamber Biber, Sarayönü Kıl Biber, Çifteler Biber, Çanakkale Domates ve Ayşe Kadın Fasulye çeşitlerinde toplam 20 bin adet ata tohumu yetiştirildi.Üretilen tohumların 15 bin adedi üretim alanlarında toprakla buluşturulurken, 5 bin adedi ise mahalle toplantılarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

50 Bin Ata Tohumunun Sürekliliği Sağlanıyor

Tarım Akademisi ekipleri, Düzce'nin bereketli topraklarında yetiştirilen toplam 50 bin ata tohumunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.Ayrıca 20 dönümlük alanda silajlık mısır ekimi tamamlanırken, Hecinler Katı Atık Tesisi bölgesinde yürütülen topraksız tarım çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında 570 adet çilek fidesi üretildi.Tarım Akademisi, üretim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarıyla da Düzce'de tarımsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.