10 serum etkisinde, midenin süper ilacı bu besin! Karatay hoca tüketmeyen bin pişman diyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.01.2024 - 16:03, Güncelleme: 22.01.2024 - 16:03
 

10 serum etkisinde, midenin süper ilacı bu besin! Karatay hoca tüketmeyen bin pişman diyor

Prof Dr. Canan Karatay mide şikayetleri olanlar için doğal bir besini işaret ediyor. Kudret narı tadı acımsı olsa dahi sindirim sistemine faydaları çok büyük. Peki mide hastalıklarının ilacı olan kudret narının sağlığa etkileri neler?
Canan Karatay, bazı meyvelerin vücuda alındığında adeta bir serum gibi etki edip hızla iyileşmeyi desteklediğine dikkat çekiyor.Bu mucizevi meyvelerden biri olarak öne çıkan kudret narı, Karatay'a göre çağın hastalığı olan karaciğer yağlanmasını bitiriyor. Yemeyen pişman Dünyanın sırrı olarak görülen kudret narına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, vücudun ihtiyacı olan en doğal besini yemeyenin pişman olacağını söyledi. Peki, karaciğer yağlanması dışında kudret narının faydaları neler? Kudret narı, direk olarak tüketilen bir besin değil. Yüzyıllardır zeytinyağıyla beraber hazırlanan karışım olarak tüketilir. Dünyada en çok Asya ülkeleri kudret narını yemeklerinde kullanır. Ancak, unutulmamalıdır ki herkesin sağlık durumu farklıdır ve herhangi bir yeni takviyeyi kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. İşte kudret narının bazı potansiyel faydaları... Yüksek C vitamini içerir Kudret narı, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini destekleyebilir, cilt sağlığını iyileştirebilir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidan bakımından zengin Kudret narı, antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Antioksidanlar, hücresel hasarı azaltabilir. Göz sağlığını korur İçerdiği zeaksantin ve lutein gibi bileşenler nedeniyle, kudret narının göz sağlığını destekleyebileceği düşünülmektedir. Bu maddeler gözdeki antioksidan aktiviteyi artırabilir. Kolesterol düzeylerini iyileştirme Bazı çalışmalar, kudret narının kolesterol düzeylerini düzenleyebileceğini ve kalp sağlığını destekleyebileceğini öne sürmektedir. Kanserle mücadele Bazı araştırmalar, kudret narının kanserle mücadelede potansiyel bir rol oynayabileceğini göstermektedir. Ancak, bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Kan şekerini düzenler Kudret narının kan şekerini düzenleyebileceğine dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Bu özellik, şeker hastalığıyla mücadelede olumlu etkiler sağlayabilir. Sindirim sistemini düzenler Lif bakımından zengin olması nedeniyle, kudret narı sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir ve kabızlık sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Kudret narının iltihaplanma ile ilişkili durumları da hafifletebildiği görülmekte.
Prof Dr. Canan Karatay mide şikayetleri olanlar için doğal bir besini işaret ediyor. Kudret narı tadı acımsı olsa dahi sindirim sistemine faydaları çok büyük. Peki mide hastalıklarının ilacı olan kudret narının sağlığa etkileri neler?

Canan Karatay, bazı meyvelerin vücuda alındığında adeta bir serum gibi etki edip hızla iyileşmeyi desteklediğine dikkat çekiyor.Bu mucizevi meyvelerden biri olarak öne çıkan kudret narı, Karatay'a göre çağın hastalığı olan karaciğer yağlanmasını bitiriyor.

Yemeyen pişman

Dünyanın sırrı olarak görülen kudret narına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, vücudun ihtiyacı olan en doğal besini yemeyenin pişman olacağını söyledi.

Peki, karaciğer yağlanması dışında kudret narının faydaları neler?

Kudret narı, direk olarak tüketilen bir besin değil. Yüzyıllardır zeytinyağıyla beraber hazırlanan karışım olarak tüketilir. Dünyada en çok Asya ülkeleri kudret narını yemeklerinde kullanır.

Ancak, unutulmamalıdır ki herkesin sağlık durumu farklıdır ve herhangi bir yeni takviyeyi kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

İşte kudret narının bazı potansiyel faydaları...


Yüksek C vitamini içerir

Kudret narı, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini destekleyebilir, cilt sağlığını iyileştirebilir ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Antioksidan bakımından zengin

Kudret narı, antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Antioksidanlar, hücresel hasarı azaltabilir.

Göz sağlığını korur

İçerdiği zeaksantin ve lutein gibi bileşenler nedeniyle, kudret narının göz sağlığını destekleyebileceği düşünülmektedir. Bu maddeler gözdeki antioksidan aktiviteyi artırabilir.

Kolesterol düzeylerini iyileştirme

Bazı çalışmalar, kudret narının kolesterol düzeylerini düzenleyebileceğini ve kalp sağlığını destekleyebileceğini öne sürmektedir.

Kanserle mücadele


Bazı araştırmalar, kudret narının kanserle mücadelede potansiyel bir rol oynayabileceğini göstermektedir. Ancak, bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Kan şekerini düzenler

Kudret narının kan şekerini düzenleyebileceğine dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Bu özellik, şeker hastalığıyla mücadelede olumlu etkiler sağlayabilir.


Sindirim sistemini düzenler

Lif bakımından zengin olması nedeniyle, kudret narı sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir ve kabızlık sorunlarına karşı yardımcı olabilir.

Kudret narının iltihaplanma ile ilişkili durumları da hafifletebildiği görülmekte.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.