Zeki Kurnaz
Köşe Yazarı
Zeki Kurnaz
 

Adaletsiz yarış

Günlerden bir gün o dönemin kralı teveccühte bulunarak, kendisinin ve yönetiminin baskılarına dayanamayan halka bir vaadde bulunmuş. Buyurun kendi kralınızı kendiniz seçin, benim karşıma kral adayları çıksın ve adil bir şekilde yarışalım kazanan kral olsun demiş. Tabi halk bu duruma çok şaşırsa da içten içe mutlu oluyor ve kendilerini temsilen adaylar bulmaya çalışıyorlarmış. Halkın yoğun çalışmalarından sonra kralın karşısına adaylar çıkmaya başlamış. Ama kral ve onun şürekası durur mu karşılarına kim çıksa kralın seçim kampanyası için oluşturduğu iftira birimi çok sıkı çalışıyor yıldırmak ve bastırmak için türlü türlü iftiralar ve çirkin iddialar ile yıldırmaya çalışıyor ve başarılı oluyorlarmış. Kral o kadar ileriye gitmiş ki halk pazarının oradaki duvarları kendi başaramadığı işleri bitirmek üzere olduğu ama bitiremediği ne kadar çalışma varsa hepsini resmettirmiş. Seçimi kaybedeceğini anlayan alçak kral diğer adaylara eğer seçimde karşıma çıkmazsanız size sarayda bir makam ve bir miktar para veririm diye şeytani sözlerini rakiplerinin nefsine fısıldamaya bile başlamış. Halk direnmeye ve bu düzene son vermeye kararlıymış nihayetinde kralın karşısına halkın sevdiği ve onların haklarını muhafaza eden bir lider çıkmış kral oy çalmaya kalkışsa bile adalet yerini bulmuş ve halk adaletsiz kraldan memleketi soyup soğana çeviren vezirlerden kurtulmuş. M.Ö 31.03.2024 Karşıma çıkan bu hikaye bana günümüzde bir kaç ismi anımsattı peki size birilerini anımsattı mı?
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2023 - Salı
Zeki Kurnaz

Adaletsiz yarış

Günlerden bir gün o dönemin kralı teveccühte bulunarak, kendisinin ve yönetiminin baskılarına dayanamayan halka bir vaadde bulunmuş.

Buyurun kendi kralınızı kendiniz seçin, benim karşıma kral adayları çıksın ve adil bir şekilde yarışalım kazanan kral olsun demiş.

Tabi halk bu duruma çok şaşırsa da içten içe mutlu oluyor ve kendilerini temsilen adaylar bulmaya çalışıyorlarmış.

Halkın yoğun çalışmalarından sonra kralın karşısına adaylar çıkmaya başlamış.

Ama kral ve onun şürekası durur mu karşılarına kim çıksa kralın seçim kampanyası için oluşturduğu iftira birimi çok sıkı çalışıyor yıldırmak ve bastırmak için türlü türlü iftiralar ve çirkin iddialar ile yıldırmaya çalışıyor ve başarılı oluyorlarmış.

Kral o kadar ileriye gitmiş ki halk pazarının oradaki duvarları kendi başaramadığı işleri bitirmek üzere olduğu ama bitiremediği ne kadar çalışma varsa hepsini resmettirmiş.

Seçimi kaybedeceğini anlayan alçak kral diğer adaylara eğer seçimde karşıma çıkmazsanız size sarayda bir makam ve bir miktar para veririm diye şeytani sözlerini rakiplerinin nefsine fısıldamaya bile başlamış.

Halk direnmeye ve bu düzene son vermeye kararlıymış nihayetinde kralın karşısına halkın sevdiği ve onların haklarını muhafaza eden bir lider çıkmış kral oy çalmaya kalkışsa bile adalet yerini bulmuş ve halk adaletsiz kraldan memleketi soyup soğana çeviren vezirlerden kurtulmuş. M.Ö 31.03.2024

Karşıma çıkan bu hikaye bana günümüzde bir kaç ismi anımsattı peki size birilerini anımsattı mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.