Netanyahu, 2017'de mecliste itiraf etti... Hamas, Aksa Tufanı'nı yıllardır planlıyordu

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.12.2023 - 11:10, Güncelleme: 22.12.2023 - 11:10
 

Netanyahu, 2017'de mecliste itiraf etti... Hamas, Aksa Tufanı'nı yıllardır planlıyordu

İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2017 yılında Hamas'ın Aksa Tufanı'na benzer bir operasyon hazırlığında olduğuna ilişkin açıklaması ortaya çıktı.
Hamas'ın 7 Ekim'de işgalci İsrail'e karşı gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonunun yankıları sürüyor. İsrail istihbarat birimi Mossad ve Netanyahu hükümeti başta olmak üzere ülkedeki bir çok otorite 7 Ekim'deki hezimetten dolayı sert şekilde eleştirildi. Aksa Tufanı'nda İsrail'in ve Mossad'ın 'istihbarat hezimeti' İsrail basınında da tartışılmaya devam etmekte. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Nisan 2017 tarihinde İsrail Meclisi Knesset'te yaptığı konuşmada Hamas'ın Aksa Tufanı planından bahsettiği ifade edildi. Netanyahu yıllar önce Knesset'te yaptığı konuşmada "Hamas füze saldırısı, yamaç paraşütü ve adam kaçırma planladı" sözlerini kullanarak İsrail hükümetine karşı yapılacak bir darbeyi önlediklerini dile getirdi.Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda yaptıklarının 2017 yılında Netanyahu tarafından detaylı olarak aktarılması İsrail basınında tartışmalara neden olduNetanyahu, o dönemde bin veya daha fazla Hamas üyesinin sızma gerçekleştirmesinden, karakolların ele geçirilmesinden ve rehin alınmalardan bahsetmekte.Söz konusu planın İsrail tarafından deşifre edildiğini söyleyen Netanyahu konuşmasında 2017'de planın gerçekleşmesi durumunda İsrail'e büyük bir darbe vuracağının da altını çizmekte.Netanyahu aynı konuşmada Hamas'ın artık caydırıldığını ve operasyon kabiliyetinin sekteye uğratıldığını iddia etmekte.
İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2017 yılında Hamas'ın Aksa Tufanı'na benzer bir operasyon hazırlığında olduğuna ilişkin açıklaması ortaya çıktı.

Hamas'ın 7 Ekim'de işgalci İsrail'e karşı gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonunun yankıları sürüyor.

İsrail istihbarat birimi Mossad ve Netanyahu hükümeti başta olmak üzere ülkedeki bir çok otorite 7 Ekim'deki hezimetten dolayı sert şekilde eleştirildi.

Aksa Tufanı'nda İsrail'in ve Mossad'ın 'istihbarat hezimeti' İsrail basınında da tartışılmaya devam etmekte.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Nisan 2017 tarihinde İsrail Meclisi Knesset'te yaptığı konuşmada Hamas'ın Aksa Tufanı planından bahsettiği ifade edildi.

Netanyahu yıllar önce Knesset'te yaptığı konuşmada " Hamas füze saldırısı, yamaç paraşütü ve adam kaçırma planladı" sözlerini kullanarak İsrail hükümetine karşı yapılacak bir darbeyi önlediklerini dile getirdi.Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda yaptıklarının 2017 yılında Netanyahu tarafından detaylı olarak aktarılması İsrail basınında tartışmalara neden olduNetanyahu, o dönemde bin veya daha fazla Hamas üyesinin sızma gerçekleştirmesinden, karakolların ele geçirilmesinden ve rehin alınmalardan bahsetmekte.Söz konusu planın İsrail tarafından deşifre edildiğini söyleyen Netanyahu konuşmasında 2017'de planın gerçekleşmesi durumunda İsrail'e büyük bir darbe vuracağının da altını çizmekte. Netanyahu aynı konuşmada Hamas'ın artık caydırıldığını ve operasyon kabiliyetinin sekteye uğratıldığını iddia etmekte.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.