Özel çocuklara daha erişilebilir bir eğitim

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2023 - 17:38, Güncelleme: 08.11.2023 - 17:38
 

Özel çocuklara daha erişilebilir bir eğitim

Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç başkanlığında, Dr. Öğretim Üyesi Hakan Özak koordinatörlüğünde, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda engelli öğrenci birim temsilcileri ile toplantı gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak; koordinatörlüğün işleyişi, özel öğrencilere yönelik öğretimsel uyarlamalar ve sınav uyarlamaları hakkında bilgiler paylaştı.Özel öğrencilere daha erişilebilir bir eğitim ortamı oluşturulması için derslerde ve sınavlarda öğretimsel uyarlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, özel öğrencilere yönelik alternatif sınav değerlendirmeleri ile sınavlarda öğrencilere uygun uyarlamaların yapılması gerektiği vurgulandı.Düzce Üniversitesi’ndeki özel öğrenciler için başvuru süreçleri ve ilgili düzenlemeler hakkında engelsiz.duzce.edu.tr internet sayfası hakkında bilgiler paylaşılan programda, kütüphanede görme engelli öğrenciler için sesli kütüphane oluşturulması ve sınıf ortamlarının daha erişilebilir hale getirilmesi için yapılacak düzenlemeler görüşüldü.Ayrıca YÖK engelsiz bayrak ödüllerine hazırlık ve başvuru süreçlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında da bilgiler verildi.
Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç başkanlığında, Dr. Öğretim Üyesi Hakan Özak koordinatörlüğünde, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda engelli öğrenci birim temsilcileri ile toplantı gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak; koordinatörlüğün işleyişi, özel öğrencilere yönelik öğretimsel uyarlamalar ve sınav uyarlamaları hakkında bilgiler paylaştı. Özel öğrencilere daha erişilebilir bir eğitim ortamı oluşturulması için derslerde ve sınavlarda öğretimsel uyarlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, özel öğrencilere yönelik alternatif sınav değerlendirmeleri ile sınavlarda öğrencilere uygun uyarlamaların yapılması gerektiği vurgulandı.Düzce Üniversitesi’ndeki özel öğrenciler için başvuru süreçleri ve ilgili düzenlemeler hakkında engelsiz.duzce.edu.tr internet sayfası hakkında bilgiler paylaşılan programda, kütüphanede görme engelli öğrenciler için sesli kütüphane oluşturulması ve sınıf ortamlarının daha erişilebilir hale getirilmesi için yapılacak düzenlemeler görüşüldü.Ayrıca YÖK engelsiz bayrak ödüllerine hazırlık ve başvuru süreçlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında da bilgiler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.