BOĞAZ TURUNDA SKANDAL ŞEHİT VE GAZİLERİN HABERİ YOK

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 21.09.2023 - 12:03, Güncelleme: 21.09.2023 - 12:08
 

BOĞAZ TURUNDA SKANDAL ŞEHİT VE GAZİLERİN HABERİ YOK

Düzce Dernekler Federasyonu DÜZDEF’in düzenleyeceğini duyurduğu boğaz turuna Gazi ve şehit yakınlarının çağrılmadığı ortaya çıktı.
DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak’ın Düzce Belediyesi ve diğer kuruluşlardan destek alarak yaptığı organizasyonda şehit yakınları ve gazilerin adını kullanması tepkilere neden oldu.  Düzce Dernekler Federasyonu tarafından 24 Eylül’de vapur turu organizasyonu düzenleneceği duyurulmuştu. Geziye Düzce STK’larının yanı sıra şehit yakınları ve gaziler ile depremzedeler katılacağı da belirtilmişti. Ancak tur ile ilgili olarak Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği ve diğer resmi kurumlarla görüşen DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak ve Düzce STK’larının yönetimleri destek alacaklarını da açıklamışlardı.  Ancak sosyal medyada Faruk Çakmak’ın yaptığı paylaşımın ardından hiçbir gazi ve şehit yakının haberi olmadığı öğrenildi.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş; “Biz vatanı için hayatını, evladını seve seve verenlerin yani şehitlerimizin kutsal emaneti yakınlarının ve terör ile mücadelede yaralanmış gazilerin derneğiyiz. Ancak bu geziden ne bizim ne de dernek üyelerimizin haberi yoktur” dedi.  Sosyal Medya paylaşımını kaldırdı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş’un açıklamalarının ardından DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak’ın sosyal medyada Belediyede yaptığı toplantı sonrası paylaşımının yorumunu değiştirdiği gözlerden kaçmadı.  Kutsal emanetler kullanılıyor mu? Hayatlarını bu topraklar için feda etmekten çekinmeyen, özellikle terör ile mücadele sırasında yaralanarak gazi olan ve evlatlarını, eşlerini vatan toprağı için feda etmiş ailelerin isminin kullanılması ise tepkilere neden oldu. Resmi kurum ve kuruluşlardan gazi ve şehit yakınlarının isimlerinin kullanılarak destekler alınması ise yürekleri sızlattı.  
Düzce Dernekler Federasyonu DÜZDEF’in düzenleyeceğini duyurduğu boğaz turuna Gazi ve şehit yakınlarının çağrılmadığı ortaya çıktı.

DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak’ın Düzce Belediyesi ve diğer kuruluşlardan destek alarak yaptığı organizasyonda şehit yakınları ve gazilerin adını kullanması tepkilere neden oldu. 
Düzce Dernekler Federasyonu tarafından 24 Eylül’de vapur turu organizasyonu düzenleneceği duyurulmuştu. Geziye Düzce STK’larının yanı sıra şehit yakınları ve gaziler ile depremzedeler katılacağı da belirtilmişti. Ancak tur ile ilgili olarak Düzce Belediyesi, Düzce Valiliği ve diğer resmi kurumlarla görüşen DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak ve Düzce STK’larının yönetimleri destek alacaklarını da açıklamışlardı. 

Ancak sosyal medyada Faruk Çakmak’ın yaptığı paylaşımın ardından hiçbir gazi ve şehit yakının haberi olmadığı öğrenildi.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş; “Biz vatanı için hayatını, evladını se ve se ve verenlerin yani şehitlerimizin kutsal emaneti yakınlarının ve terör ile mücadelede yaralanmış gazilerin derneğiyiz. Ancak bu geziden ne bizim ne de dernek üyelerimizin haberi yoktur” dedi. 
Sosyal Medya paylaşımını kaldırdı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş’un açıklamalarının ardından DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak’ın sosyal medyada Belediyede yaptığı toplantı sonrası paylaşımının yorumunu değiştirdiği gözlerden kaçmadı. 

Kutsal emanetler kullanılıyor mu?
Hayatlarını bu topraklar için feda etmekten çekinmeyen, özellikle terör ile mücadele sırasında yaralanarak gazi olan ve evlatlarını, eşlerini vatan toprağı için feda etmiş ailelerin isminin kullanılması ise tepkilere neden oldu. Resmi kurum ve kuruluşlardan gazi ve şehit yakınlarının isimlerinin kullanılarak destekler alınması ise yürekleri sızlattı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.