Başkan Selami Savaş'tan Su Açıklaması: "Bu Sorunu Kalıcı Olarak Çözeceğiz"
Başkan Selami Savaş'tan Su Açıklaması: "Bu Sorunu Kalıcı Olarak Çözeceğiz"
Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, ilçedeki su sıkıntısına ilişkin yaptığı açıklamada bu yaz vatandaşların susuz kalmayacağını belirterek, 40 yıllık su hattının yenileneceğini ve sorunun kalıcı olarak çözüleceğini söyledi.
Başkan Selami Savaş'tan Su Açıklaması: "Bu Sorunu Kalıcı Olarak Çözeceğiz"
Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ilçede yaşanan su sorununa ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Vatandaşlara samimi bir mesaj veren Başkan Savaş, bu yaz Yığılca'da su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek altyapı çalışmalarının kalıcı çözüm hedefiyle sürdürüldüğünü ifade etti.
Su hattıyla ilgili sürecin geçmişine değinen Selami Savaş, 2015 yılında belediye tarafından su çalışmasının yapıldığını ve bu yatırımın borcunun 2030 yılına kadar ödenmeye devam edeceğini söyledi.
"50 yıl su sorunu olmayacak diye çalışmıştık"
Göreve geldiklerinde uzun yıllar su sorunu yaşanmaması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Savaş, kış aylarında yaşanan heyelanın ardından mevcut su hattının yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün 40 yıllık borulardan oluştuğunun ortaya çıktığını ifade etti.
"Bu kış yaşadığımız heyelanda su hattımızın 3 kilometrelik kısmının 40 yıllık borular olduğunu görünce durumun boyutunu daha iyi anladık." ifadelerini kullanan Savaş, ekipleriyle birlikte tüm hattı inceleyerek yeni projelendirme çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.
Bu yaz 3 kilometrelik hat yenilenecek
Başkan Savaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un desteği ile milletvekillerinin girişimleri sonucunda ödenek konusunda önemli bir aşamanın geride bırakıldığını açıkladı.
"Bu yaz 3 kilometrelik su hattını yenileyeceğiz. Gerçekten su sıkıntımızı çözeceğiz." diyen Savaş, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade etti.
Vatandaşlardan özür diledi
Su sıkıntısı nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyet için özür dileyen Selami Savaş, açıklamasını "Tekrardan bu su sorunu ile ilgili yaşattığımız mağduriyetten dolayı tüm halkımızdan özür diliyorum. Bu sorunu kalıcı olarak çözeceğimize söz veriyorum." sözleriyle tamamladı.
Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

