Zeka için vitamini sabah alın, bağışıklık için her öğün! İşte vitamin saatleri

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 31.12.2023 - 16:09, Güncelleme: 31.12.2023 - 16:09
 

Zeka için vitamini sabah alın, bağışıklık için her öğün! İşte vitamin saatleri

Hem zeka hem de bağışıklık için önemli olan birçok vitamin var. Bunlar arasında en önemlileri B12, Omega-3, C vitamini, D vitamini ve Folik asit. Bazıları beyin için bazıları da vücudun tamamı için şart. Peki, hangi vitamin ne zaman alınmalı? Günün hangi saati vitaminlere uygun? İşte yanıtlar...
Sağlık bir bağışıklık ve beyin için vitamin ve demir almak önemli. Güçlü bir bağışıklık vücudun hastalıklara karşı dayanma gücünü artırır, sağlıklı bir beyin demek zekanın tam kapasite çalıştığı bir beyin demek. Dolayısıyla B12, Omega-3, C vitamini, D vitamini ve Folik asit gibi vitaminleri almak çok önemli. Peki, hangisi ne zaman alınmalı? D Vitamini için en iyi zaman yatmadan önce D vitamini yağda çözünür, yani suda çözünmez, bu nedenle uygun emilimi sağlamak için onu yüksek yağlı gıdalarla eşleştirmelisiniz. Kahvaltınızın veya yatmadan önce yediğiniz atıştırmalıkların (uykunuzu etkilemediği sürece) yanında D vitaminini rutininize dahil etmek önemlidir. D vitaminini sabah, öğle yemeği veya akşam bir bardak tam yağlı süt, avokado, zeytinyağı veya keten gibi yüksek yağlı yiyecekler tükettiğinizde almak en iyisidir. C Vitaminini sabah alabilirsiniz C vitamini suda çözünen bir vitamindir, yani su ile alınması en iyisidir. Midenizi tahriş etmediği sürece C vitaminini günün her saatinde alabilirsiniz. Zeka için B12'yi sabah alın B-12 vitamini yalnızca hayvansal ürünlerde bulunur. B-12 vitamini sinir sisteminin normal işleyişi için çok önemlidir. RNA'nın oluşturulmasına ve düzenlenmesine yardımcı olur ve ayrıca kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda da rol oynar. B-12 vitamini almanın en iyi zamanı, tüm B vitaminleri gibi sabahtır. Omega-3 Omega-3 günün herhangi bir saatinde alınabilir. Omega-3 emilimini artırmak için avokado, keten veya tam yağlı süt gibi yağlar içeren bir yemekle birlikte almalısınız. Balık yağı olarak da bilinen Omega-3 (EPA ve DHA), vücudunuz için hayati bir besindir çünkü kalp sağlığının iyileştirilmesine, beyin fonksiyonunuzun korunmasına ve uygun büyümenin desteklenmesine yardımcı olur. Omega-3'ün asit reflü gibi bazı yan etkileri vardır. Bununla mücadele etmek için günlük dozunuzu iki küçük doza bölerek sabah ve öğleden sonra birer tane alabilirsiniz. Folik Asit ne zaman alınmalı? Folik asit, B9 Vitamininin (Folat Vitamini) insan yapımı versiyonudur. Folik Asit vücudun sağlıklı kırmızı kan hücreleri oluşturmasına yardımcı olur. Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında folik asit, bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişimini desteklemek için önemlidir. Folik asiti günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz. Folik asit suda çözünen bir takviyedir, bu da onu su ile almanın en iyisi olduğu anlamına gelir.
Hem zeka hem de bağışıklık için önemli olan birçok vitamin var. Bunlar arasında en önemlileri B12, Omega-3, C vitamini, D vitamini ve Folik asit. Bazıları beyin için bazıları da vücudun tamamı için şart. Peki, hangi vitamin ne zaman alınmalı? Günün hangi saati vitaminlere uygun? İşte yanıtlar...

Sağlık bir bağışıklık ve beyin için vitamin ve demir almak önemli. Güçlü bir bağışıklık vücudun hastalıklara karşı dayanma gücünü artırır, sağlıklı bir beyin demek zekanın tam kapasite çalıştığı bir beyin demek. Dolayısıyla B12, Omega-3, C vitamini, D vitamini ve Folik asit gibi vitaminleri almak çok önemli. Peki, hangisi ne zaman alınmalı?

D Vitamini için en iyi zaman yatmadan önce

D vitamini yağda çözünür, yani suda çözünmez, bu nedenle uygun emilimi sağlamak için onu yüksek yağlı gıdalarla eşleştirmelisiniz. Kahvaltınızın veya yatmadan önce yediğiniz atıştırmalıkların (uykunuzu etkilemediği sürece) yanında D vitaminini rutininize dahil etmek önemlidir. D vitaminini sabah, öğle yemeği veya akşam bir bardak tam yağlı süt, avokado, zeytinyağı veya keten gibi yüksek yağlı yiyecekler tükettiğinizde almak en iyisidir.


C Vitaminini sabah alabilirsiniz

C vitamini suda çözünen bir vitamindir, yani su ile alınması en iyisidir. Midenizi tahriş etmediği sürece C vitaminini günün her saatinde alabilirsiniz.


Zeka için B12'yi sabah alın

B-12 vitamini yalnızca hayvansal ürünlerde bulunur. B-12 vitamini sinir sisteminin normal işleyişi için çok önemlidir. RNA'nın oluşturulmasına ve düzenlenmesine yardımcı olur ve ayrıca kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda da rol oynar. B-12 vitamini almanın en iyi zamanı, tüm B vitaminleri gibi sabahtır.

Omega-3

Omega-3 günün herhangi bir saatinde alınabilir. Omega-3 emilimini artırmak için avokado, keten veya tam yağlı süt gibi yağlar içeren bir yemekle birlikte almalısınız. Balık yağı olarak da bilinen Omega-3 (EPA ve DHA), vücudunuz için hayati bir besindir çünkü kalp sağlığının iyileştirilmesine, beyin fonksiyonunuzun korunmasına ve uygun büyümenin desteklenmesine yardımcı olur. Omega-3'ün asit reflü gibi bazı yan etkileri vardır. Bununla mücadele etmek için günlük dozunuzu iki küçük doza bölerek sabah ve öğleden sonra birer tane alabilirsiniz.


Folik Asit ne zaman alınmalı?

Folik asit, B9 Vitamininin (Folat Vitamini) insan yapımı versiyonudur. Folik Asit vücudun sağlıklı kırmızı kan hücreleri oluşturmasına yardımcı olur. Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında folik asit, bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişimini desteklemek için önemlidir. Folik asiti günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz. Folik asit suda çözünen bir takviyedir, bu da onu su ile almanın en iyisi olduğu anlamına gelir.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.