Müftülük yardımı çok gördü

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 31.12.2023 - 14:46, Güncelleme: 31.12.2023 - 16:18
 

Müftülük yardımı çok gördü

Akınlar Mahallesi’nde yapımı mahalle sakinleri ve hayırseverler tarafından yapılan caminin tamamlanması için gereken sıva ve dış cephenin tamamlanması için gereken parayı bulamayan mahalle sakinleri Düzce Müftülüğünden yardım istedi. Ancak müftülük yardım edemeyeceklerini söyleyince mahalle sakinleri isyan etti.
Akınlar Mahallesi2nde ihtiyaç olduğu için mahalle sakinleri cami yaptırmaya karar verdi. Arsayı hayırseverlerden bulan sakinler, 3 kat olarak yapılan caminin kaba inşaatını da yine mahalle sakinlerinden ve hayırseverlerden topladıkları para ile yaptırdı. Ancak. sıvası ve dış cephesinin yapımı para bittiği için yapılamadı. Mahalle sakinleri bunun üzerine Düzce Müftülüğüne giderek müftü Osman Aydın’dan her hafta Cuma Namazı çıkışı toplanan yardımların bir haftada Akınlar Mahallesi camii için toplanmasını talep etti. Ancak Müftü Aydın iddialara göre bunun olamayacağını ve yardım edemeyeceğini söyledi. Düzce Müftüsünden yardım talepleri reddedilen mahalle sakinleri ise isyan etti. Mahalle sakinleri her hafta Cuma Namazı çıkışında zaten yarın kalan mescid, kuran kursu ve camiler için il genelinde yardım toplandığını belirterek; “Bir haftada yarım kalan camileri için yardım toplanmasını talep ettiklerini belirterek, Müftü Osman Aydın’ın net bir şekilde hayır demesine anlam veremediklerini dile getirdiler. Mahalle sakinleri; “Biz müftülüğün cebinden para çıksın demedik. Altı üstü her hafta milyonlarca lira toplanıyor. O toplanan yardımlardan camimizin bitirilmesi için talepte bulunduk. Ancak bir türlü Müftümüz buna yanaşmadı ve bizim talebimizi red etti. Camimizi mahalleliler olarak son aşamasına kadar getirdik. Hayırseverlerinde yardımı ile son aşamasına gelen Camimizin bitirilmesi için paramız kalmadı” diye konuştular.    
Akınlar Mahallesi’nde yapımı mahalle sakinleri ve hayırseverler tarafından yapılan caminin tamamlanması için gereken sıva ve dış cephenin tamamlanması için gereken parayı bulamayan mahalle sakinleri Düzce Müftülüğünden yardım istedi. Ancak müftülük yardım edemeyeceklerini söyleyince mahalle sakinleri isyan etti.

Akınlar Mahallesi2nde ihtiyaç olduğu için mahalle sakinleri cami yaptırmaya karar verdi. Arsayı hayırseverlerden bulan sakinler, 3 kat olarak yapılan caminin kaba inşaatını da yine mahalle sakinlerinden ve hayırseverlerden topladıkları para ile yaptırdı. Ancak. sıvası ve dış cephesinin yapımı para bittiği için yapılamadı. Mahalle sakinleri bunun üzerine Düzce Müftülüğüne giderek müftü Osman Aydın’dan her hafta Cuma Namazı çıkışı toplanan yardımların bir haftada Akınlar Mahallesi camii için toplanmasını talep etti. Ancak Müftü Aydın iddialara göre bunun olamayacağını ve yardım edemeyeceğini söyledi. Düzce Müftüsünden yardım talepleri reddedilen mahalle sakinleri ise isyan etti.

Mahalle sakinleri her hafta Cuma Namazı çıkışında zaten yarın kalan mescid, kuran kursu ve camiler için il genelinde yardım toplandığını belirterek; “Bir haftada yarım kalan camileri için yardım toplanmasını talep ettiklerini belirterek, Müftü Osman Aydın’ın net bir şekilde hayır demesine anlam veremediklerini dile getirdiler. Mahalle sakinleri; “Biz müftülüğün cebinden para çıksın demedik. Altı üstü her hafta milyonlarca lira toplanıyor. O toplanan yardımlardan camimizin bitirilmesi için talepte bulunduk. Ancak bir türlü Müftümüz buna yanaşmadı ve bizim talebimizi red etti. Camimizi mahalleliler olarak son aşamasına kadar getirdik. Hayırseverlerinde yardımı ile son aşamasına gelen Camimizin bitirilmesi için paramız kalmadı” diye konuştular.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.