Tuvaletin yolunu unutanlar dikkat! Bağırsak coşturan besinler

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.01.2024 - 10:11, Güncelleme: 20.01.2024 - 10:11
 

Tuvaletin yolunu unutanlar dikkat! Bağırsak coşturan besinler

Lif ve potasyum içeren besinler bağırsakları harekete geçiriyor. Uzmanlar sıklıkla gökkuşağı diyetini öneriyor. Peki gökkuşağı diyeti hangi besinleri içeriyor? İşte yanıtı...
Zamanla düzensiz beslenme, sağlıksız gıdaların tüketimi gibi faktörler, bağırsak sağlığını olumsuz etkiler. Bağırsak sağlığı için çeşitli ve vitamin-mineral bakımından zengin besinlere yönelmek önemlidir. Bu nedenle, bağırsak mikrobiyotasını desteklemek için renkli ve çeşitli besinleri içeren bir diyet benimsemek gereklidir. Bağırsak sağlığını korumak adına "gökkuşağı diyeti" olarak adlandırılan beslenme programı, tahıllar, baklagiller, meyve-sebzeler, proteinler ve kuruyemişleri içerir. Bu geniş yelpaze, bağırsak mikrobiyotasını dengeli bir şekilde koruyarak çeşitli sağlık sorunlarının riskini azaltır. BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZ İÇİN MUTLAKA BUNLARI TÜKETİN Renkli meyve-sebze seçimleri yapmak, lifli gıdaları tüketmek ve düzenli olarak sebzeleri çeşitlendirmek bağırsak sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca, probiyotik içeren fermente gıdaların, özellikle beyaz lahana turşusunun tüketilmesi de bağırsak sağlığını destekler. Bağırsak sağlığınızı gözeten lifli gıdalardan bazıları şunlardır: Brokoli Tam tahıllı ekmek Yulaf Mısır Karnabahar Havuç Fındık Ceviz Bezelye Elma Narenciye Chia tohumu Keten tohumu Çavdar Bu lifli gıdalar, kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı olmanın yanı sıra bağırsak hareketlerini düzenleyerek pek çok sağlık sorununa karşı koruma sağlar. Bağırsakları düzenli çalıştıran bu besinler, kan şekerini dengelemeye ve ideal kiloda kalmaya da yardımcı olur.    
Lif ve potasyum içeren besinler bağırsakları harekete geçiriyor. Uzmanlar sıklıkla gökkuşağı diyetini öneriyor. Peki gökkuşağı diyeti hangi besinleri içeriyor? İşte yanıtı...

Zamanla düzensiz beslenme, sağlıksız gıdaların tüketimi gibi faktörler, bağırsak sağlığını olumsuz etkiler. Bağırsak sağlığı için çeşitli ve vitamin-mineral bakımından zengin besinlere yönelmek önemlidir.

Bu nedenle, bağırsak mikrobiyotasını desteklemek için renkli ve çeşitli besinleri içeren bir diyet benimsemek gereklidir.

Bağırsak sağlığını korumak adına "gökkuşağı diyeti" olarak adlandırılan beslenme programı, tahıllar, baklagiller, meyve-sebzeler, proteinler ve kuruyemişleri içerir.

Bu geniş yelpaze, bağırsak mikrobiyotasını dengeli bir şekilde koruyarak çeşitli sağlık sorunlarının riskini azaltır.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZ İÇİN MUTLAKA BUNLARI TÜKETİN

Renkli meyve-sebze seçimleri yapmak, lifli gıdaları tüketmek ve düzenli olarak sebzeleri çeşitlendirmek bağırsak sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca, probiyotik içeren fermente gıdaların, özellikle beyaz lahana turşusunun tüketilmesi de bağırsak sağlığını destekler.

Bağırsak sağlığınızı gözeten lifli gıdalardan bazıları şunlardır:

Brokoli

Tam tahıllı ekmek

Yulaf

Mısır

Karnabahar

Havuç

Fındık

Ceviz

Bezelye

Elma

Narenciye

Chia tohumu

Keten tohumu

Çavdar

Bu lifli gıdalar, kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı olmanın yanı sıra bağırsak hareketlerini düzenleyerek pek çok sağlık sorununa karşı koruma sağlar. Bağırsakları düzenli çalıştıran bu besinler, kan şekerini dengelemeye ve ideal kiloda kalmaya da yardımcı olur.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.