Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Ayvaya bir miktar limon eklerseniz…

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.01.2024 - 10:05, Güncelleme: 20.01.2024 - 11:37
 

Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Ayvaya bir miktar limon eklerseniz…

Ayva kışın sık sık tüketilen meyvelerden biri olarak gösterilebiliyor. Ancak kendine has yapısı nedeniyle tüketirken kimi zaman zorluk yaşanabiliyor. Öte yandan söz konusu problem basit bir şekilde çözülebiliyor. İşte detaylar…
Kış aylarında birçok insan tarafından sık sık tüketilen ayva, kendine has sert yapısıyla biliniyor. Ayrıca yetişme şartlarına göre sertliği değişiklik de gösterebiliyor. Öte yandan söz konusu meyve, insan sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayva, sindirimi kolaylaştırmada etkili olan meyvelerden biri olarak gösterilebiliyor. Ayrıca lif bakımından zengin olan söz konusu meyve, tokluk hissi sağlayabiliyor. Öte yandan bağırsak sağlığı ve sindirim sistemi için önemli olan lifler, kabızlığın önlenmesine yardımcı olabiliyor. Sağlık açısından faydalı olan ayva, genellikle bıçak yardımı ile soyuluyor. Ancak bu durum, 'meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz' bile dedirtebiliyor. Çünkü bıçak yardımı ile soyulan ve tüketilen söz konusu meyve, genellikle boğazda kuruluğa ve tıkanıklığa neden olabiliyor. AYVA NASIL TÜKETİLMELİ? Sert bir yapıya sahip olan ayvayı bazı yöntemlerle yumuşatmak mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden biri şu şekilde gerçekleşiyor; · Tahta bir kaşıkla ayvanın dış kabuğuna vurmaya başlanır. · Kaşık, yumurta kırar gibi kullanılır ve hafifçe vurulur. · Ardından söz konusu meyvenin sert yapısının yumuşamaya başladığı görülebilir. · Devamında bıçak ile kesmek yerine, kaşıkla oyulur ve bu şekilde doğranır. · Ayva yumuşak hale geldiğinde, oyma işlemi daha kolay olacaktır. · Ardından soyulan meyvenin üzerine bir miktar limon sıkılır ve kaya tuzu eklenir. · Bu işlem sayesinde ayvanın kuruluğu, boğaza takılma hissi ve buruk tadı adeta ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle ayvaya bir miktar limon eklenmesi, kolay tüketimi için tavsiye edilebiliyor. Not: Alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan insanların, uzman bir doktora danışarak söz konusu meyveyi tüketmeleri tavsiye edilir.
Ayva kışın sık sık tüketilen meyvelerden biri olarak gösterilebiliyor. Ancak kendine has yapısı nedeniyle tüketirken kimi zaman zorluk yaşanabiliyor. Öte yandan söz konusu problem basit bir şekilde çözülebiliyor. İşte detaylar…

Kış aylarında birçok insan tarafından sık sık tüketilen ayva, kendine has sert yapısıyla biliniyor. Ayrıca yetişme şartlarına göre sertliği değişiklik de gösterebiliyor. Öte yandan söz konusu meyve, insan sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tüketilebiliyor.

Ayva, sindirimi kolaylaştırmada etkili olan meyvelerden biri olarak gösterilebiliyor. Ayrıca lif bakımından zengin olan söz konusu meyve, tokluk hissi sağlayabiliyor. Öte yandan bağırsak sağlığı ve sindirim sistemi için önemli olan lifler, kabızlığın önlenmesine yardımcı olabiliyor.

Sağlık açısından faydalı olan ayva, genellikle bıçak yardımı ile soyuluyor. Ancak bu durum, 'meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz' bile dedirtebiliyor. Çünkü bıçak yardımı ile soyulan ve tüketilen söz konusu meyve, genellikle boğazda kuruluğa ve tıkanıklığa neden olabiliyor.

AYVA NASIL TÜKETİLMELİ?

Sert bir yapıya sahip olan ayvayı bazı yöntemlerle yumuşatmak mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden biri şu şekilde gerçekleşiyor;

· Tahta bir kaşıkla ayvanın dış kabuğuna vurmaya başlanır.

· Kaşık, yumurta kırar gibi kullanılır ve hafifçe vurulur.

· Ardından söz konusu meyvenin sert yapısının yumuşamaya başladığı görülebilir.

· Devamında bıçak ile kesmek yerine, kaşıkla oyulur ve bu şekilde doğranır.

· Ayva yumuşak hale geldiğinde, oyma işlemi daha kolay olacaktır.

· Ardından soyulan meyvenin üzerine bir miktar limon sıkılır ve kaya tuzu eklenir.

· Bu işlem sayesinde ayvanın kuruluğu, boğaza takılma hissi ve buruk tadı adeta ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle ayvaya bir miktar limon eklenmesi, kolay tüketimi için tavsiye edilebiliyor.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan insanların, uzman bir doktora danışarak söz konusu meyveyi tüketmeleri tavsiye edilir.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.