Süper tohum bağırsaklarda bariyer bırakmıyor! Midenin ilacı, kolesterolü düşürüyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.04.2024 - 16:59, Güncelleme: 27.04.2024 - 16:59
 

Süper tohum bağırsaklarda bariyer bırakmıyor! Midenin ilacı, kolesterolü düşürüyor

Bamya tohumunun bağırsakları açtığı biliniyor. Bamya tohumunun birden fazla tüketim şekli var. Peki bamya tohumu şifaları neler?
Zayıflamak isteyenler metabolizmalarını hızlandırmak için bu tohumu tercih ediyorlar. Peki bamya tohumu faydaları neler?   Zayıflamak için takviyeleyici gıda arayanlar için bamya tohumu birebir. Hem faydalı hem de zayıflatan bamya tohumu kullanımı... BAMYA TOHUMU ZAYIFLATIR MI? Bamya tohumunun içeriğindeki prosiyanidin, epikateşin ve kuersetin gibi antioksidan maddeler diyabetin önlenmesinde etkilidir. Bamya tohumu liften zengindir. Bu özellik vücutta bağırsak ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçeriğindeki maddelerle vücutta kolesterolü dengeleyici rol oynar. Düzenli bamya tohumu tüketmek reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının önlenmesinde etkilidir.Yüksek lif içeriği ile uzun süre tokluk hissi verir ve zayıflamaya destek bir besindir. BAMYA TOHUMU NASIL KULLANILIR? SUDA BEKLETME! Bamya tohumu suda bekletilerek tüketilebilir. Bamya tohumları oda sıcaklığındaki suyun içerisinde bekletilir. Ertesi gün birkaç porsiyona bölünerek bu su içilebilir. ÖĞÜTME! Bamya tohumu taneli bir bitkidir. Taneli olarak tek başına ya da bazı besinler ile karıştırılarak da tüketilebilir. Tohumların daha rahat yenilebilmesi açısından öğütülmesi uygundur. Tohumlar toz haline getirilerek tüketilebilir. Toz halindeki bamya tohumuna yoğurt eklenerek sağlıklı bir karışım elde edilebilir. MACUN! Bamya tohumlarını toz haline getirip bal ve zeytinyağı ile karıştırarak macun kıvamına getirip her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz. KAHVE İLE TÜKETME! Bamya tohumunu öğütüp kavurduktan sonra Türk kahvesi gibi pişirip içebilirsiniz. BAMYA TOHUMU FAYDALARI! Bamya tohumunun bulundurduğu yüksek vitamin ve mineral içeriği sayesinde sağlığa faydalıdır. Potasyumun kemik ağrılarına iyi gelmesinden dolayı diz problemi yaşayan kişiler bamya tohumu kürünü uygular. Sindirim sistemi sağlığı: Bamya tohumları içerisinde yüksek lif bulundurur. Yüksek lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketleri desteklenir ve başta kabızlık olmak üzere sindirim problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Kan şekerinin düzenlenmesi: Bamya tohumları içerisinde bulundurduğu pektinler sayesinde kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Pektin bir çeşit liftir. Kansere karşı vücudu korur: Bamya tohumları, antioksidanlar açısından zengindir. Vücuttaki serbest radikallere karşı hücreleri savunarak kansere karşı önleyicidir. Protein açısından zenginlik: Bamya bitkisi, protein açısından zengin bir kaynaktır. Vegan ya da vejetaryen beslenme düzeni olan kişiler için faydalı bir besin kaynağıdır. Eklem ağrılarını azaltır: Bamya tohumları içerisinde bulundurduğu yüksek kalsiyum miktarıyla kıkırdakları güçlendirir ve eklem ağrılarını özellikle diz ağrılarını hafiflettiği söylenir. Eklemlerde bulunan iltihaplanmayı azaltabilir. Tokluk hissi verir: Bamya tohumu, içerdiği zengin lifli yapısı sayesinde doyurucudur ve tokluk hissi verir. Bundan dolayı sağlıklı beslenme programlarında kullanılması kişinin kilo vermesine yardımcı olur.
Bamya tohumunun bağırsakları açtığı biliniyor. Bamya tohumunun birden fazla tüketim şekli var. Peki bamya tohumu şifaları neler?

Zayıflamak isteyenler metabolizmalarını hızlandırmak için bu tohumu tercih ediyorlar. Peki bamya tohumu faydaları neler?

 

Zayıflamak için takviyeleyici gıda arayanlar için bamya tohumu birebir. Hem faydalı hem de zayıflatan bamya tohumu kullanımı...

BAMYA TOHUMU ZAYIFLATIR MI?


Bamya tohumunun içeriğindeki prosiyanidin, epikateşin ve kuersetin gibi antioksidan maddeler diyabetin önlenmesinde etkilidir. Bamya tohumu liften zengindir. Bu özellik vücutta bağırsak ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçeriğindeki maddelerle vücutta kolesterolü dengeleyici rol oynar.


Düzenli bamya tohumu tüketmek reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının önlenmesinde etkilidir.Yüksek lif içeriği ile uzun süre tokluk hissi verir ve zayıflamaya destek bir besindir.

BAMYA TOHUMU NASIL KULLANILIR? SUDA BEKLETME!

Bamya tohumu suda bekletilerek tüketilebilir. Bamya tohumları oda sıcaklığındaki suyun içerisinde bekletilir. Ertesi gün birkaç porsiyona bölünerek bu su içilebilir.


ÖĞÜTME!

Bamya tohumu taneli bir bitkidir. Taneli olarak tek başına ya da bazı besinler ile karıştırılarak da tüketilebilir. Tohumların daha rahat yenilebilmesi açısından öğütülmesi uygundur. Tohumlar toz haline getirilerek tüketilebilir. Toz halindeki bamya tohumuna yoğurt eklenerek sağlıklı bir karışım elde edilebilir.

MACUN!

Bamya tohumlarını toz haline getirip bal ve zeytinyağı ile karıştırarak macun kıvamına getirip her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz.

KAHVE İLE TÜKETME!

Bamya tohumunu öğütüp kavurduktan sonra Türk kahvesi gibi pişirip içebilirsiniz.

BAMYA TOHUMU FAYDALARI!


Bamya tohumunun bulundurduğu yüksek vitamin ve mineral içeriği sayesinde sağlığa faydalıdır. Potasyumun kemik ağrılarına iyi gelmesinden dolayı diz problemi yaşayan kişiler bamya tohumu kürünü uygular. Sindirim sistemi sağlığı: Bamya tohumları içerisinde yüksek lif bulundurur. Yüksek lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketleri desteklenir ve başta kabızlık olmak üzere sindirim problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Kan şekerinin düzenlenmesi: Bamya tohumları içerisinde bulundurduğu pektinler sayesinde kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Pektin bir çeşit liftir. Kansere karşı vücudu korur: Bamya tohumları, antioksidanlar açısından zengindir. Vücuttaki serbest radikallere karşı hücreleri savunarak kansere karşı önleyicidir.

Protein açısından zenginlik: Bamya bitkisi, protein açısından zengin bir kaynaktır. Vegan ya da vejetaryen beslenme düzeni olan kişiler için faydalı bir besin kaynağıdır. Eklem ağrılarını azaltır: Bamya tohumları içerisinde bulundurduğu yüksek kalsiyum miktarıyla kıkırdakları güçlendirir ve eklem ağrılarını özellikle diz ağrılarını hafiflettiği söylenir. Eklemlerde bulunan iltihaplanmayı azaltabilir.

Tokluk hissi verir: Bamya tohumu, içerdiği zengin lifli yapısı sayesinde doyurucudur ve tokluk hissi verir. Bundan dolayı sağlıklı beslenme programlarında kullanılması kişinin kilo vermesine yardımcı olur.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.