Şişkinlikle savaşmanın yolları Az tuz, fazla lif! İşte şişkinliği yok eden besinler

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 28.11.2023 - 19:02, Güncelleme: 28.11.2023 - 19:02
 

Şişkinlikle savaşmanın yolları Az tuz, fazla lif! İşte şişkinliği yok eden besinler

Hazımsızlık, kabızlık ve bağırsak sendromu gibi durumlar şişkinliğe neden olur. Şişkinlik için mutlaka tuz tüketimi azaltılmalı ve lifli besinlere yer açılmalıdır. İşte şişkinliği yok eden besinler...
Şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık, bağırsak sendromu, artan sodyum tüketimi, hormonal değişikliklerin yanı sıra adet öncesi sendromu, polikistik yumurtalık bozukluğu gibi sağlık sorunlarıyla oluşabilir. Peki, bazı yemeklerle ve besinlerle şişkinliği yok edebileceğinizi biliyor musunuz? ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDEN BESİNLER Yapraklı yeşillikler: Yeşil sebzeler vücudun formda ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan besinlerle doludur. Lahana, ıspanak, marul ve kereviz gibi yiyecekler düşük kalorilidir ve şişkinliği ortadan kaldıran lifler açısından zengindir. Yoğurt : Yoğurt, sindirimi kolaylaştıran ve şişkinliği gideren harika bir sağlıklı bakteri kaynağıdır. Aynı zamanda iyi bir protein, kalsiyum ve B12 vitamini kaynağıdır. Salatalık : Doğal olarak su içeriği yüksek olan salatalıklar aynı zamanda vücudunuzun detoks yapmasına yardımcı olan idrar söktürücü özelliklere de sahiptir. Muz : Bu meyve, fazla sudan kurtulmak için gerekli olan lif ve potasyum açısından zengindir. Mercimek : Lif, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmak için gereklidir ve mercimek, protein ve kompleks karbonhidratların yanı sıra zengin bir lif kaynağıdır. Mercimek sizi şişirmeden tok tutar.
Hazımsızlık, kabızlık ve bağırsak sendromu gibi durumlar şişkinliğe neden olur. Şişkinlik için mutlaka tuz tüketimi azaltılmalı ve lifli besinlere yer açılmalıdır. İşte şişkinliği yok eden besinler...

Şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık, bağırsak sendromu, artan sodyum tüketimi, hormonal değişikliklerin yanı sıra adet öncesi sendromu, polikistik yumurtalık bozukluğu gibi sağlık sorunlarıyla oluşabilir. Peki, bazı yemeklerle ve besinlerle şişkinliği yok edebileceğinizi biliyor musunuz?

ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDEN BESİNLER

Yapraklı yeşillikler: Yeşil sebzeler vücudun formda ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan besinlerle doludur. Lahana, ıspanak, marul ve kereviz gibi yiyecekler düşük kalorilidir ve şişkinliği ortadan kaldıran lifler açısından zengindir.

Yoğurt : Yoğurt, sindirimi kolaylaştıran ve şişkinliği gideren harika bir sağlıklı bakteri kaynağıdır. Aynı zamanda iyi bir protein, kalsiyum ve B12 vitamini kaynağıdır.

Salatalık : Doğal olarak su içeriği yüksek olan salatalıklar aynı zamanda vücudunuzun detoks yapmasına yardımcı olan idrar söktürücü özelliklere de sahiptir.

Muz : Bu meyve, fazla sudan kurtulmak için gerekli olan lif ve potasyum açısından zengindir.

Mercimek : Lif, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmak için gereklidir ve mercimek, protein ve kompleks karbonhidratların yanı sıra zengin bir lif kaynağıdır. Mercimek sizi şişirmeden tok tutar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.