Sahte peynir nasıl anlaşılır? Bozuk peyniri ele veren 3 işaret

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 25.02.2024 - 17:54, Güncelleme: 25.02.2024 - 17:54
 

Sahte peynir nasıl anlaşılır? Bozuk peyniri ele veren 3 işaret

Beyaz peynir kahvaltıların vazgeçilmezi. Fakat peynirin bu kadar değerli ve besin değeri yüksek bir gıda olması sahte peynirlerin de piyasada artmasına neden oldu. Peki, sahte peynir nasıl anlaşılır? Bozuk peyniri anlamanın birkaç püf noktası var. Bu pratik yöntemlerle sahte peyniri fark etmek çok kolay. İşte bozuk peyniri ele veren 3 işaret...
Beyaz peynirin değerli bir besin olması piyasada sahte ve bozuk peynirlerin türemesine neden oluyor. Peki, sahte peynir nasıl anlaşılır? Bal, zeytinyağı ve tereyağında olduğu gibi peynirde de sahtecilik var. Birkaç pratik yöntemle sahte ya da bozuk peyniri anlayabilir, hem sağlığınızı tehlikeye atmayacak hem de asla dolandırılmayacaksınız. İşte peynirin sahte olduğunu anlamanın etkili yöntemi... Bir peynirin sahte olduğunu gösteren en belirgin işaret, suyudur. Eğer peynirin suyu sarı değil beyazsa o peynir ne yazık ki sahtedir. Çünkü gerçek ve taze peynirlerin suyunun sarı olmasının nedeni, içinde bulunan gerçek yağla ilişkilidir. BOZUK PEYNİRİ ELE VEREN 3 BELİRTİ Küflenmişse bozulduğunu anlayabilirsiniz. Fakat bazen küf belirtisi olmadan da peynir bozulabilir. Peynirin bozulduğunu tadından da anlayabilirsiniz. Tadı kötüyse bozulmuş demektir. Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında sertleşir ve lezzeti gider. HIZLI BOZULMAMASI İÇİN BU UYARILARA DİKKAT Peyniri alırken son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır. Peyniri su ve hava ile temas etmeyecek şekilde muhafaza etmelisiniz. Kahvaltıdan sonra peynir hemen buzdolabına koyulmalıdır. PEYNİR KÜFÜNE SEBEP OLAN HATALAR 1. PEYNİR SUYUNU DÖKMEK: Biliyorsunuz peynirlerin salamura suyu var. Bu su peyniri koruyor. Bu yüzden su eksildiyse tuzlu su hazırlayıp ilave yapmak gerekiyor. 2. ARTAN PEYNİRLERİ PEYNİR KABINA GERİ KOYMAK: Peynirleri kahvaltıdan sonra artan kısmı aynı peynir kabına koymak da küf sebebi. Kalan peynirler ayrı bir kapta muhafaza edilmeli. 3. PEYNİRİ DİLİMLEYİP DOLABA KALDIRMAK: Bazıları kolaylık olması için dilimleyerek dolapta muhafaza ediyor. Fakat bu doğru değil. Sadece tüketilecek kısım dilimlenmeli. 4. PEYNİRİ DOLABIN HERHANGİ BİR YERİNE KOYMAK: Peyniri buzdolabının kahvaltılık kısmına koymak önemli. Bu bölüm kahvaltılık ürünleri koruyor.
Beyaz peynir kahvaltıların vazgeçilmezi. Fakat peynirin bu kadar değerli ve besin değeri yüksek bir gıda olması sahte peynirlerin de piyasada artmasına neden oldu. Peki, sahte peynir nasıl anlaşılır? Bozuk peyniri anlamanın birkaç püf noktası var. Bu pratik yöntemlerle sahte peyniri fark etmek çok kolay. İşte bozuk peyniri ele veren 3 işaret...

Beyaz peynirin değerli bir besin olması piyasada sahte ve bozuk peynirlerin türemesine neden oluyor. Peki, sahte peynir nasıl anlaşılır?

Bal, zeytinyağı ve tereyağında olduğu gibi peynirde de sahtecilik var. Birkaç pratik yöntemle sahte ya da bozuk peyniri anlayabilir, hem sağlığınızı tehlikeye atmayacak hem de asla dolandırılmayacaksınız. İşte peynirin sahte olduğunu anlamanın etkili yöntemi...

Bir peynirin sahte olduğunu gösteren en belirgin işaret, suyudur. Eğer peynirin suyu sarı değil beyazsa o peynir ne yazık ki sahtedir. Çünkü gerçek ve taze peynirlerin suyunun sarı olmasının nedeni, içinde bulunan gerçek yağla ilişkilidir.

BOZUK PEYNİRİ ELE VEREN 3 BELİRTİ

Küflenmişse bozulduğunu anlayabilirsiniz. Fakat bazen küf belirtisi olmadan da peynir bozulabilir.

Peynirin bozulduğunu tadından da anlayabilirsiniz. Tadı kötüyse bozulmuş demektir.

Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında sertleşir ve lezzeti gider.


HIZLI BOZULMAMASI İÇİN BU UYARILARA DİKKAT

Peyniri alırken son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır.

Peyniri su ve hava ile temas etmeyecek şekilde muhafaza etmelisiniz.

Kahvaltıdan sonra peynir hemen buzdolabına koyulmalıdır.

PEYNİR KÜFÜNE SEBEP OLAN HATALAR

1. PEYNİR SUYUNU DÖKMEK: Biliyorsunuz peynirlerin salamura suyu var. Bu su peyniri koruyor. Bu yüzden su eksildiyse tuzlu su hazırlayıp ilave yapmak gerekiyor.

2. ARTAN PEYNİRLERİ PEYNİR KABINA GERİ KOYMAK: Peynirleri kahvaltıdan sonra artan kısmı aynı peynir kabına koymak da küf sebebi. Kalan peynirler ayrı bir kapta muhafaza edilmeli.

3. PEYNİRİ DİLİMLEYİP DOLABA KALDIRMAK: Bazıları kolaylık olması için dilimleyerek dolapta muhafaza ediyor. Fakat bu doğru değil. Sadece tüketilecek kısım dilimlenmeli.

4. PEYNİRİ DOLABIN HERHANGİ BİR YERİNE KOYMAK: Peyniri buzdolabının kahvaltılık kısmına koymak önemli. Bu bölüm kahvaltılık ürünleri koruyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.