Regl ağrısını yüzde 90 azaltıyor! Bulantı, kusma ve yorgunluk hissi için 3 öneri

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 14.11.2023 - 11:25, Güncelleme: 14.11.2023 - 11:25
 

Regl ağrısını yüzde 90 azaltıyor! Bulantı, kusma ve yorgunluk hissi için 3 öneri

Kadınlar için ağrılı regl dönemini atlatmak oldukça yıpratıcı. Regl dönemindeki bu ağrılara bulantı, kusma, migren, yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklar da eşlik edebilir. Peki, regl sancısına ne iyi gelir? Kramplar, karın ağrısı nasıl geçer? Regl dönemini hafif atlatmaya yardımcı olacak öneriler haberimizde...
Ağrılı ve sancılı regl dönemleri kadınların birçoğunda yaygın problem. Regl dönemindeki bu ağrılara bulantı, kusma, migren, yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklar da eşlik ettiğinde çekilmez bir hal alıyor. Şişkinlik ve kramplar da cabası... İlaç tedavilerini düşünmeden önce regl ağrılarını hafifleten birkaç yöntem var. İşte regl ağrılarını hafifleten 3 öneri... AĞRILI BÖLGELERDE ISI ÜRETİMİ Sıcak banyo ağrıların ilacıdır. Isı rahatlamanızı sağlar. Oksijen arzını artırmak için kan damarlarının genişlemesini destekler. Bu rahim kaslarının gevşemesine yardımcı olur. Esansiyel yağlarla sıcak bir banyoyu tercih edebilir veya ısı üretmek için sıcak su şişelerini kullanabilirsiniz. Örneğin pratik, kuru doğal sıcak su şişeleri mikrodalgada iki dakika ısıtılıp ardından doğrudan ağrılı bölgenin üzerine yerleştirilebilir. MASAJ Masaj terapisi, reglin başlangıcına bağlı ağrıyı hafifletmek için mükemmel bir çözümdür. Nitekim alanında uzman bir kişinin desteği, kısa sürede sakinlik hissine yeniden kavuşmanıza yardımcı olabilir. Bir uzmandan randevu alamıyorsanız bunu kendiniz yapabilirsiniz. Masaj doğrudan alt karın bölgesindeki ağrılı bölgeye saat yönünde yapılabilir. Ancak refleksoloji yoluyla jinekolojik küreyle bağlantılı noktaları uyararak adet ağrısını hafifletebiliriz. GÜNLÜK SPOR FAALİYETİ YAPMAK Pek çok kadın bunun tersini düşünmeye devam etse de adet döneminde sporun etkisi de oluyor. Orta derecede fiziksel aktivite adet dönemi ağrısıyla mücadeleye yardımcı olur. Daha iyi kas oksijenasyonu için kan dolaşımını harekete geçirir. Spor yapmak, ağrıyı hafifletebilecek bir iyilik hissine neden olan hormonlar olan endorfinlerin artan salınımını teşvik eder. Hafif aktivitelerin seçilmesi gerektiğini unutmayın. Yoga ve meditasyon seanslarını düşünebilirsiniz. Bu aktiviteler nefes almaya odaklanarak kasların gevşemesine ve tüm vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Masaj ve rahatlatıcı etkisi olan yüzme, adet kramplarının hafifletilmesinde de faydalı olabilir.
Kadınlar için ağrılı regl dönemini atlatmak oldukça yıpratıcı. Regl dönemindeki bu ağrılara bulantı, kusma, migren, yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklar da eşlik edebilir. Peki, regl sancısına ne iyi gelir? Kramplar, karın ağrısı nasıl geçer? Regl dönemini hafif atlatmaya yardımcı olacak öneriler haberimizde...

Ağrılı ve sancılı regl dönemleri kadınların birçoğunda yaygın problem. Regl dönemindeki bu ağrılara bulantı, kusma, migren, yorgunluk hissi gibi rahatsızlıklar da eşlik ettiğinde çekilmez bir hal alıyor. Şişkinlik ve kramplar da cabası... İlaç tedavilerini düşünmeden önce regl ağrılarını hafifleten birkaç yöntem var. İşte regl ağrılarını hafifleten 3 öneri...

AĞRILI BÖLGELERDE ISI ÜRETİMİ

Sıcak banyo ağrıların ilacıdır. Isı rahatlamanızı sağlar. Oksijen arzını artırmak için kan damarlarının genişlemesini destekler. Bu rahim kaslarının gevşemesine yardımcı olur. Esansiyel yağlarla sıcak bir banyoyu tercih edebilir veya ısı üretmek için sıcak su şişelerini kullanabilirsiniz. Örneğin pratik, kuru doğal sıcak su şişeleri mikrodalgada iki dakika ısıtılıp ardından doğrudan ağrılı bölgenin üzerine yerleştirilebilir.

MASAJ

Masaj terapisi, reglin başlangıcına bağlı ağrıyı hafifletmek için mükemmel bir çözümdür. Nitekim alanında uzman bir kişinin desteği, kısa sürede sakinlik hissine yeniden kavuşmanıza yardımcı olabilir. Bir uzmandan randevu alamıyorsanız bunu kendiniz yapabilirsiniz. Masaj doğrudan alt karın bölgesindeki ağrılı bölgeye saat yönünde yapılabilir. Ancak refleksoloji yoluyla jinekolojik küreyle bağlantılı noktaları uyararak adet ağrısını hafifletebiliriz.

GÜNLÜK SPOR FAALİYETİ YAPMAK

Pek çok kadın bunun tersini düşünmeye devam etse de adet döneminde sporun etkisi de oluyor. Orta derecede fiziksel aktivite adet dönemi ağrısıyla mücadeleye yardımcı olur. Daha iyi kas oksijenasyonu için kan dolaşımını harekete geçirir. Spor yapmak, ağrıyı hafifletebilecek bir iyilik hissine neden olan hormonlar olan endorfinlerin artan salınımını teşvik eder. Hafif aktivitelerin seçilmesi gerektiğini unutmayın. Yoga ve meditasyon seanslarını düşünebilirsiniz. Bu aktiviteler nefes almaya odaklanarak kasların gevşemesine ve tüm vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Masaj ve rahatlatıcı etkisi olan yüzme, adet kramplarının hafifletilmesinde de faydalı olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.