Kredi kartlarında düzenleme olacak mı? Hür Haber

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 04.03.2024 - 11:48, Güncelleme: 04.03.2024 - 11:48
 

Kredi kartlarında düzenleme olacak mı? Hür Haber

Ekonomi programı ve para politikaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kredi kartlarında düzenleme olacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. İşte detaylar...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi programı ve para politikaları ile ilgili Habertürk'e açıklamalarda bulundu Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle: KRİPTO YASASI SEÇİMDEN SONRA ÇIKABİLİR Kripto yasasına gelince. Çok büyük ihtimalle seçimden hemen sonra çıkacağına inanıyorum. Esas olan şu, bu alan tanımlanmamış tanımlıyoruz. Aracılar gibi kurumlara sermaye piyasasu kurulu lisanslaması getiriyoruz. Burada engellemek yerine düzenlemeyi tercih ediyoruz. Bir çok ülke 'taslağınızı bizimle paylaşır mısınız' dedi biz de yapamayız dedik. KREDİ KARTI KONUSUNDA ULUSLARARASI NORMLARI UYGULAYACAĞIZ Bütçeyi çalışanlarımız, emeklilerimiz ve memurlarımız için seferber ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Hükümet olarak ne asgari ücretliyi ne memuru enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunları tabi ki halkımızla paylaştıracağız. Kredi Kartı konusuna gelince. Merkez Bankası'nın çalışmaları var. Bankaların kurallara uyması gerekiyor. Limit belirlerken gerçekçi olunması büyük önem arz ediyor. Limitlerin bütünlük arz etmesi ve farklılık göstermemesi de önemli. Önümüzdeki dönemde piyasayı bozmadan oturup çalışacağız ve uluslararası normlar ne istiyorsa onu uygulayacağız.
Ekonomi programı ve para politikaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kredi kartlarında düzenleme olacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi programı ve para politikaları ile ilgili Habertürk'e açıklamalarda bulundu

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle:

KRİPTO YASASI SEÇİMDEN SONRA ÇIKABİLİR

Kripto yasasına gelince. Çok büyük ihtimalle seçimden hemen sonra çıkacağına inanıyorum. Esas olan şu, bu alan tanımlanmamış tanımlıyoruz. Aracılar gibi kurumlara sermaye piyasasu kurulu lisanslaması getiriyoruz. Burada engellemek yerine düzenlemeyi tercih ediyoruz. Bir çok ülke 'taslağınızı bizimle paylaşır mısınız' dedi biz de yapamayız dedik.

KREDİ KARTI KONUSUNDA ULUSLARARASI NORMLARI UYGULAYACAĞIZ

Bütçeyi çalışanlarımız, emeklilerimiz ve memurlarımız için seferber ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Hükümet olarak ne asgari ücretliyi ne memuru enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunları tabi ki halkımızla paylaştıracağız.

Kredi Kartı konusuna gelince. Merkez Bankası'nın çalışmaları var. Bankaların kurallara uyması gerekiyor. Limit belirlerken gerçekçi olunması büyük önem arz ediyor. Limitlerin bütünlük arz etmesi ve farklılık göstermemesi de önemli. Önümüzdeki dönemde piyasayı bozmadan oturup çalışacağız ve uluslararası normlar ne istiyorsa onu uygulayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.