Faruk Özlü posteri görmezden mi geldiriyor?

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.02.2024 - 12:14, Güncelleme: 19.02.2024 - 12:14
 

Faruk Özlü posteri görmezden mi geldiriyor?

Hani depreme hazırdık! Poster olan binalar can alırsa vebali kimin olacak Seçim döneminde yapılan çalışmalar sırasında paylaşılan bir fotoğraf daha önce defalarca büyük depremler geçiren Düzce’nin depreme hazır olmadığını gözler önüne serdi.
Ayrıca sonradan çıkılan katın bulunduğu binada Faruk Özlü ’nün afişinin yer alması da gözlerden kaçmadı.Düzce 1999 başta olmak üzere defalarca büyük depremler atlattı. Bu depremlerde binlerce bina yıkılırken insanlarda o yıkılan binalar altında hayatını kaybetti. Bütün yaşanan acı tecrübelere rağmen dersler alınmadığı da bir kere daha ortaya çıktı. Özellikle seçim döneminde yapılan seçim çalışmaların paylaşılması sırasında ortaya çıkan bir binanın Düzce’nin depremlerden ne derece dersler aldığını ortaya koyarken Deprem gibi acı gerçekte partizanlığın da can kayıplarını artırdığını bir kere daha ortaya koydu. Bu binaya kim izin verdi? Özellikle sosyal medyada yer alan bir fotoğrafı değerlendiren uzmanlar yaptığı değerlendirmeden, “Fotoğrafı dikkatle incelerseniz son katın sonradan eklendiğini görürsünüz. Uzun yıllar zemin +2 kat olan bu yapıya sonradan bir kat eklenmiş. Önceki çatı parapeti duvar olarak kullanılmış. Hatta son kat taban hasırı çatı çıkmasından dolayı en az 50 cm. dışarıda. Bu haliyle de KAKS oranı asılmış durumda. Ama kimin umurunda. Düzce gibi deprem riski yüksek bir alanda imara aykırılıkları görmezden gelmek felakete yol açar. Açtı da zaten. Herkes dikkat etmeli. İnşaat ya resulallah denileli 14 yıl oldu ve durmak yok yola devam. Bu arada belediye başkanı adayının (ki mevcudu da aynı kişi ve son 20 yıldır şehri aynı yapı idare ediyor) hararetle pankartının aşılması bir şeyleri örtme çabası değildir inşallah. Yapı izni ve gerekli tedbirler varsa sorun yok diyeceğim ama yine de şehircilik açısından hoş bir görüntü değil” yorumunu yaptılar. Faruk Özlü posteri görmezden mi geldiriyor? Dünyanın en tehlikeli deprem kuşağında yer alan Düzce’de ortaya çıkan bu bina fotoğrafı ile birlikte daha kaç tane bu şekilde depremde yıkılacak binalar olduğu sorusunu akıllara getirirken Belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Faruk Özlü ’nün bu binalar ile ilgili çalışma yapıp yapmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.
Hani depreme hazırdık! Poster olan binalar can alırsa vebali kimin olacak Seçim döneminde yapılan çalışmalar sırasında paylaşılan bir fotoğraf daha önce defalarca büyük depremler geçiren Düzce’nin depreme hazır olmadığını gözler önüne serdi.

Ayrıca sonradan çıkılan katın bulunduğu binada Faruk Özlü ’nün afişinin yer alması da gözlerden kaçmadı.Düzce 1999 başta olmak üzere defalarca büyük depremler atlattı. Bu depremlerde binlerce bina yıkılırken insanlarda o yıkılan binalar altında hayatını kaybetti. Bütün yaşanan acı tecrübelere rağmen dersler alınmadığı da bir kere daha ortaya çıktı. Özellikle seçim döneminde yapılan seçim çalışmaların paylaşılması sırasında ortaya çıkan bir binanın Düzce’nin depremlerden ne derece dersler aldığını ortaya koyarken Deprem gibi acı gerçekte partizanlığın da can kayıplarını artırdığını bir kere daha ortaya koydu.

Bu binaya kim izin verdi?

Özellikle sosyal medyada yer alan bir fotoğrafı değerlendiren uzmanlar yaptığı değerlendirmeden, “Fotoğrafı dikkatle incelerseniz son katın sonradan eklendiğini görürsünüz. Uzun yıllar zemin +2 kat olan bu yapıya sonradan bir kat eklenmiş. Önceki çatı parapeti duvar olarak kullanılmış. Hatta son kat taban hasırı çatı çıkmasından dolayı en az 50 cm. dışarıda. Bu haliyle de KAKS oranı asılmış durumda. Ama kimin umurunda. Düzce gibi deprem riski yüksek bir alanda imara aykırılıkları görmezden gelmek felakete yol açar. Açtı da zaten. Herkes dikkat etmeli. İnşaat ya resulallah denileli 14 yıl oldu ve durmak yok yola devam. Bu arada belediye başkanı adayının (ki mevcudu da aynı kişi ve son 20 yıldır şehri aynı yapı idare ediyor) hararetle pankartının aşılması bir şeyleri örtme çabası değildir inşallah. Yapı izni ve gerekli tedbirler varsa sorun yok diyeceğim ama yine de şehircilik açısından hoş bir görüntü değil” yorumunu yaptılar.

Faruk Özlü posteri görmezden mi geldiriyor?

Dünyanın en tehlikeli deprem kuşağında yer alan Düzce’de ortaya çıkan bu bina fotoğrafı ile birlikte daha kaç tane bu şekilde depremde yıkılacak binalar olduğu sorusunu akıllara getirirken Belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Faruk Özlü ’nün bu binalar ile ilgili çalışma yapıp yapmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.