EYT Derneği tarih oldu

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.12.2023 - 11:30, Güncelleme: 19.12.2023 - 15:50
 

EYT Derneği tarih oldu

Yaklaşık 7 yıl önce bir tabut ve karton bankamatik kartları ile hakkedilmiş ancak alınamayan hakların kazanımı için yola çıkan Bolu Düzce Sakarya EYT Derneği tarih oldu.
EYT’lilerin emeklilik kanunun çıkmasıyla birlikte kurucu Başkan Mehmet Ali Çelik, derneğin kapanış dilekçesini verdi.Yaklaşık 7 yıldır kamuoyunda EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanların hak mücadelesi sona erdi. 2017 yılında kurulan ve emeklilik haklarının yeniden alınması için mücadelesini her platformda sürdüren EYT Bolu Düzce Sakarya EYT Derneği, yaklaşık 2 buçuk milyon insanın emeklilik haklarını alabilmesi için yoğun çaba harcadı. Kurucu Başkan Mehmet ali Çelik ve arkadaşları tarafından meclis koridorlarından komisyon toplantılarına, siyasi partilerin genel başkan ve genel başkan yardımcılarına, STK'lardan EYT federasyonlarına kadar çeşitli platform ve ortamlarda emeklilikte yaşa takılanların haklarını alabilmeleri için mücadele eden dernek, zaman zaman EYT federasyon ve konfederasyonlarını bile karşısına aldı. Doğru platformlarda verilen mücadele 7 yıl sonra mutlu sona ulaştı ve emekliliğini bekleyen ancak yasa gereği emekli olamayan vatandaşlar emekliliklerini hak kazandı. Bu çerçevede zaman zaman istenmeyen adam bile ilan edilen Mehmet Ali çelik ve dava arkadaşları ise doğru adımları atmanın sonucunda Türkiye’de emekliliğini bekleyen 2 buçuk milyon insanın emekli olması ile dernekte misyonunun tamamlamış oldu. Çıkan emeklilik kanunun sonrası Bolu Düzce Sakarya EYT Derneğinin kapanış kararı verilerek Düzce Dernekler Müdürlüğüne derneğin kapanış dilekçesi verildi. Böylece yoğun tempoda geçen 7 yıllık serüvende sona ermiş oldu.
Yaklaşık 7 yıl önce bir tabut ve karton bankamatik kartları ile hakkedilmiş ancak alınamayan hakların kazanımı için yola çıkan Bolu Düzce Sakarya EYT Derneği tarih oldu.

EYT’lilerin emeklilik kanunun çıkmasıyla birlikte kurucu Başkan Mehmet Ali Çelik, derneğin kapanış dilekçesini verdi.Yaklaşık 7 yıldır kamuoyunda EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanların hak mücadelesi sona erdi. 2017 yılında kurulan ve emeklilik haklarının yeniden alınması için mücadelesini her platformda sürdüren EYT Bolu Düzce Sakarya EYT Derneği, yaklaşık 2 buçuk milyon insanın emeklilik haklarını alabilmesi için yoğun çaba harcadı.

Kurucu Başkan Mehmet ali Çelik ve arkadaşları tarafından meclis koridorlarından komisyon toplantılarına, siyasi partilerin genel başkan ve genel başkan yardımcılarına, STK'lardan EYT federasyonlarına kadar çeşitli platform ve ortamlarda emeklilikte yaşa takılanların haklarını alabilmeleri için mücadele eden dernek, zaman zaman EYT federasyon ve konfederasyonlarını bile karşısına aldı.

Doğru platformlarda verilen mücadele 7 yıl sonra mutlu sona ulaştı ve emekliliğini bekleyen ancak yasa gereği emekli olamayan vatandaşlar emekliliklerini hak kazandı. Bu çerçevede zaman zaman istenmeyen adam bile ilan edilen Mehmet Ali çelik ve dava arkadaşları ise doğru adımları atmanın sonucunda Türkiye’de emekliliğini bekleyen 2 buçuk milyon insanın emekli olması ile dernekte misyonunun tamamlamış oldu.

Çıkan emeklilik kanunun sonrası Bolu Düzce Sakarya EYT Derneğinin kapanış kararı verilerek Düzce Dernekler Müdürlüğüne derneğin kapanış dilekçesi verildi. Böylece yoğun tempoda geçen 7 yıllık serüvende sona ermiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.