Doğal tansiyon düzenleyicisi tohum! Kronik ağrılar hafifliyor, 12 farklı vitamin içeriyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.12.2023 - 11:41, Güncelleme: 22.12.2023 - 11:47
 

Doğal tansiyon düzenleyicisi tohum! Kronik ağrılar hafifliyor, 12 farklı vitamin içeriyor

Sağlıklı tohumlar vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerali içeriyor. Haşhaş tohumu doğal ağrı kesici olarak da kullanılıyor. İşte detaylar...
Kalp ve damar sağlığından cilt sorunlarına kadar pek çok konuda fayda sağlayan haşhaş tohumu, sakinleştirici etkisiyle de favori bitkiler arasında yer alıyor. Ancak tüketirken uzman görüşü almakta yarar var. Haşhaş tohumları, içerdikleri morfin ve kodein gibi opiat benzeri bileşikler nedeniyle ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bu nedenle bazı insanlar kronik ağrıları hafifletmek için haşhaş tohumları veya haşhaş yağı kullanabilirler. Ancak bu tür ürünlerin kullanımı mutlaka doktor gözetiminde olmalıdır, çünkü yanlış dozlar ciddi yan etkilere yol açabilir. HAŞHAŞ TOHUMU ETKİLERİ Haşhaş tohumları, sakinleştirici etkileri ile uykusuzlukla başa çıkmaya yardımcı olabilir. Özellikle hafif uyku sorunları yaşayan insanlar, haşhaş tohumları veya haşhaş yağını doğal bir uyku yardımcısı olarak kullanabilirler. Ancak yine, dozaj konusunda dikkatli olunmalıdır. Haşhaş tohumlarının bağırsak hareketlerini yavaşlatıcı etkisi, bazı durumlarda ishalin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bu özellikle irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi durumlarda faydalı olabilir. Haşhaş tohumları, antioksidan bileşikler içerirler. Bu bileşikler, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak yaşlanmayı yavaşlatabilir ve kronik hastalıkları önleyebilir. Haşhaş tohumları magnezyum, manganez, fosfor, demir ve B vitaminleri (özellikle B1, B3 ve B6) gibi önemli mineraller ve vitaminler içerir. Bu besin maddeleri vücudun sağlıklı işleyişini destekler. Haşhaş tohumları, diyet lifi bakımından zengindir. Lif, sindirimi düzenler, bağırsak sağlığını korur ve kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir. HAŞHAŞ TÜKETİRKEN DİKKAT Haşhaş tohumlarındaki opiat benzeri bileşikler, bağımlılığa yol açabilir. Bu nedenle dozaj konusunda dikkatli olunmalı ve uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Haşhaş tohumları bazı insanlarda baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilir. Haşhaşın yasal statüsü ülkeden ülkeye değişir. Bazı ülkelerde haşhaş kullanımı ve satışı yasa dışıdır, bu nedenle yerel yasalara uymak önemlidir.    
Sağlıklı tohumlar vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerali içeriyor. Haşhaş tohumu doğal ağrı kesici olarak da kullanılıyor. İşte detaylar...

Kalp ve damar sağlığından cilt sorunlarına kadar pek çok konuda fayda sağlayan haşhaş tohumu, sakinleştirici etkisiyle de favori bitkiler arasında yer alıyor. Ancak tüketirken uzman görüşü almakta yarar var.

Haşhaş tohumları, içerdikleri morfin ve kodein gibi opiat benzeri bileşikler nedeniyle ağrı kesici özelliklere sahiptir.

Bu nedenle bazı insanlar kronik ağrıları hafifletmek için haşhaş tohumları veya haşhaş yağı kullanabilirler. Ancak bu tür ürünlerin kullanımı mutlaka doktor gözetiminde olmalıdır, çünkü yanlış dozlar ciddi yan etkilere yol açabilir.

HAŞHAŞ TOHUMU ETKİLERİ

Haşhaş tohumları, sakinleştirici etkileri ile uykusuzlukla başa çıkmaya yardımcı olabilir. Özellikle hafif uyku sorunları yaşayan insanlar, haşhaş tohumları veya haşhaş yağını doğal bir uyku yardımcısı olarak kullanabilirler. Ancak yine, dozaj konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haşhaş tohumlarının bağırsak hareketlerini yavaşlatıcı etkisi, bazı durumlarda ishalin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Bu özellikle irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi durumlarda faydalı olabilir.

Haşhaş tohumları, antioksidan bileşikler içerirler. Bu bileşikler, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak yaşlanmayı yavaşlatabilir ve kronik hastalıkları önleyebilir.

Haşhaş tohumları magnezyum, manganez, fosfor, demir ve B vitaminleri (özellikle B1, B3 ve B6) gibi önemli mineraller ve vitaminler içerir. Bu besin maddeleri vücudun sağlıklı işleyişini destekler.

Haşhaş tohumları, diyet lifi bakımından zengindir. Lif, sindirimi düzenler, bağırsak sağlığını korur ve kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.

HAŞHAŞ TÜKETİRKEN DİKKAT

Haşhaş tohumlarındaki opiat benzeri bileşikler, bağımlılığa yol açabilir. Bu nedenle dozaj konusunda dikkatli olunmalı ve uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.

Haşhaş tohumları bazı insanlarda baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabilir. Haşhaşın yasal statüsü ülkeden ülkeye değişir.

Bazı ülkelerde haşhaş kullanımı ve satışı yasa dışıdır, bu nedenle yerel yasalara uymak önemlidir.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.