Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki “Yapı denetimi zorunlu hale gelmeli” Düzce'de

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2023 - 12:06, Güncelleme: 18.11.2023 - 13:48
 

Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki “Yapı denetimi zorunlu hale gelmeli” Düzce'de

Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, yapı denetiminin zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyledi.
Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu (DÜMİTO) tarafından düzenlenen Deprem Semineri’nde Yüksek İnşaat Mühendisi, Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Programda Yoshinori Moriwaki, 12 Kasım Düzce depremi anısına iki ülke arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Türkiye ve Japonya’daki fay hatları hakkında bilgiler paylaşarak sunumuna başlayan Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı depremlere değindi.Türkiye ve Japonya’nın depremlerinden bahseden deprem uzmanı Moriwak, Türkiye’nin en büyük depreminin 7.9, Japonya’nın en büyük depreminin şiddetinin ise 9.0 olduğunu ifade etti. Yapı denetiminin zorunlu hale gelmesi, sismik izolatör, eğitim ve tatbikat konularından söz eden Moriwaki, önceden alınması gereken önlemlerin önemi üzerinde durarak, yaşam üçgeninde yanımızda bulunması gereken malzemeler konusunda da bilgiler aktardı.Son olarak Afet Yönetimi hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşan Yoshinori Moriwaki’ye, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Büşranur Güleç Demirel plaket, DÜMİTO Topluluk Başkanı Benan Aydemir teşekkür belgesi takdim etti.
Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, yapı denetiminin zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu (DÜMİTO) tarafından düzenlenen Deprem Semineri’nde Yüksek İnşaat Mühendisi, Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Programda Yoshinori Moriwaki, 12 Kasım Düzce depremi anısına iki ülke arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Türkiye ve Japonya’daki fay hatları hakkında bilgiler paylaşarak sunumuna başlayan Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı depremlere değindi.Türkiye ve Japonya’nın depremlerinden bahseden deprem uzmanı Moriwak, Türkiye’nin en büyük depreminin 7.9, Japonya’nın en büyük depreminin şiddetinin ise 9.0 olduğunu ifade etti. Yapı denetiminin zorunlu hale gelmesi, sismik izolatör, eğitim ve tatbikat konularından söz eden Moriwaki, önceden alınması gereken önlemlerin önemi üzerinde durarak, yaşam üçgeninde yanımızda bulunması gereken malzemeler konusunda da bilgiler aktardı.Son olarak Afet Yönetimi hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşan Yoshinori Moriwaki’ye, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Büşranur Güleç Demirel plaket, DÜMİTO Topluluk Başkanı Benan Aydemir teşekkür belgesi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.