Serhat Geçtim’den artırılan esnaf kredi faizlerine sert tepki

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 15.05.2024 - 13:01, Güncelleme: 15.05.2024 - 13:07
 

Serhat Geçtim’den artırılan esnaf kredi faizlerine sert tepki

İlk tepki oda başkanından.Halk Bankası’nın esnaf kredileri faizlerine zam yapmasına Düzce Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serhat Geçtim tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından tepkisini ortaya koyan Serhat Geçtim; “ Evet faizler yükseldi, ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi Esnaf ve Sanatkar değildir” diyerek yapılan zammı eleştirdi. Türkiye Halk Bankası’nın esnaf kredilerinin faizlerini yükselttiğini açıklamasının ardından Düzce Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serhat Geçtim, tepki gösterdi. Faizlerin artırılmasının ve ekonomik dar boğaza girilmesinin nedeninin esnaf olmadığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dyuran Serhat geçtim, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bu esnafa yapılmış bir haksızlıktır... Evet faizler yükseldi, ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi Esnaf ve Sanatkar değildir. Esnaf bu piyasasının ve Ekonominin en büyük finansörüdür. Bakkalın, kasabın, nalburun, fırıncının, lokantacının, sıhhı tesisatçının, mobilyacının, Elektrikçinin velhasıl tüm esnafın alacak defterleri doludur ve hiç kimseden vade farkı almamıştır. Bu Ülkedeki olabilecek sosyal patlamaları engellemiş ve Ülke ekonomisinin düzeltilmesi için çok büyük bir fayda sağlamıştır. Birbirleri arasında adeta yardım fonları gibi çalışmış, birbirlerine hatta maaşla çalışan kesime her zaman güçleri nispetinde yardım etmeye çalışmışlardır. Şimdi daha önceden kullandırılan kredilerden fark istemek hiç de adil olmamıştır. Küçük Esnafın tek kapısı Kredi Kefalet Kooperatifleri iken, onlar KGF ve diğer bedelsiz ,geri ödemesiz, bedava kredilerden yararlanamazken, kendileri için bin bir zorlukla aldıkları kredilerden fark istemek hiç ADİL değildir. Bundan sonra kullanacaklar "şu oranlarla kullanacak" denebilir, ancak alınmış hakların üzerine fark koymak gerçekten kabul edilemez. Bu uygulamadan vaz geçilmelidir. Bu benim şahsi görüşümdür. Selam ve Dua ile. “
İlk tepki oda başkanından.Halk Bankası’nın esnaf kredileri faizlerine zam yapmasına Düzce Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serhat Geçtim tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından tepkisini ortaya koyan Serhat Geçtim; “ Evet faizler yükseldi, ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi Esnaf ve Sanatkar değildir” diyerek yapılan zammı eleştirdi.

Türkiye Halk Bankası’nın esnaf kredilerinin faizlerini yükselttiğini açıklamasının ardından Düzce Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serhat Geçtim, tepki gösterdi. Faizlerin artırılmasının ve ekonomik dar boğaza girilmesinin nedeninin esnaf olmadığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dyuran Serhat geçtim, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bu esnafa yapılmış bir haksızlıktır...

Evet faizler yükseldi, ekonomi kötüye gidiyor, ancak bunun sebebi Esnaf ve Sanatkar değildir. Esnaf bu piyasasının ve Ekonominin en büyük finansörüdür. Bakkalın, kasabın, nalburun, fırıncının, lokantacının, sıhhı tesisatçının, mobilyacının, Elektrikçinin velhasıl tüm esnafın alacak defterleri doludur ve hiç kimseden vade farkı almamıştır. Bu Ülkedeki olabilecek sosyal patlamaları engellemiş ve Ülke ekonomisinin düzeltilmesi için çok büyük bir fayda sağlamıştır. Birbirleri arasında adeta yardım fonları gibi çalışmış, birbirlerine hatta maaşla çalışan kesime her zaman güçleri nispetinde yardım etmeye çalışmışlardır.

Şimdi daha önceden kullandırılan kredilerden fark istemek hiç de adil olmamıştır. Küçük Esnafın tek kapısı Kredi Kefalet Kooperatifleri iken, onlar KGF ve diğer bedelsiz ,geri ödemesiz, bedava kredilerden yararlanamazken, kendileri için bin bir zorlukla aldıkları kredilerden fark istemek hiç ADİL değildir. Bundan sonra kullanacaklar "şu oranlarla kullanacak" denebilir, ancak alınmış hakların üzerine fark koymak gerçekten kabul edilemez. Bu uygulamadan vaz geçilmelidir. Bu benim şahsi görüşümdür. Selam ve Dua ile. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.