Çay nasıl demlenir? Çayın püf noktaları!

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 18.08.2023 - 12:40, Güncelleme: 18.08.2023 - 12:44
 

Çay nasıl demlenir? Çayın püf noktaları!

Çay Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası. Bizim için muhabbetin, misafirperverliğin ve arkadaşlığın işareti. Bu kadar önemli olunca demlenmesi üzerine de tartışmalar ortaya çıkıyor. Bu tartışmaları biz de sokağa sorduk. İşte yanıtlar...
Sabah kalvaltılarından akşam yemeklerine birçok sofrada bize siyah çay eşlik ediyor. Kararında tüketildiğinde adeta bir şifa deposu olan çayın Türkiye'de tüketimi ise kişi başı 4 kg'ı buluyor. Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği olan çay hemen her öğünde tüketiliyor. Sabah, öğle, akşam bol bol tüketirken nasıl demleneceği de tartışma konusu oluyor.   ÇAY NASIL DEMLENİR? Çayın iyi demlenmesi için suyu iyi kaynatmak gerekiyor. Özellikle siyah çayın iyi demlenmesi için suyun fokur fokur kaynamış olması gerekiyor. Yaprakların iyice "karışması" için suyu çayın üstüne dökün. Bu, demlenmenin hızlı olmasını sağlıyor. ÇAY YIKANMALI MI? 'Çay demlenmeden önce yıkanmalı mı?' sorusu da sık sık gündeme geliyor. Herkesin farklı bir yöntemi olsa da çoğunluk çayı yıkamadan kullanma taraftarı. Demlemeden önce yıkayanlar için ise kalite ve lezzetini kaybetmemesi için yıkama işleminin mutlaka soğuk suyla yapılması.  
Çay Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası. Bizim için muhabbetin, misafirperverliğin ve arkadaşlığın işareti. Bu kadar önemli olunca demlenmesi üzerine de tartışmalar ortaya çıkıyor. Bu tartışmaları biz de sokağa sorduk. İşte yanıtlar...

Sabah kalvaltılarından akşam yemeklerine birçok sofrada bize siyah çay eşlik ediyor. Kararında tüketildiğinde adeta bir şifa deposu olan çayın Türkiye'de tüketimi ise kişi başı 4 kg'ı buluyor.

Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği olan çay hemen her öğünde tüketiliyor. Sabah, öğle, akşam bol bol tüketirken nasıl demleneceği de tartışma konusu oluyor.

 

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çayın iyi demlenmesi için suyu iyi kaynatmak gerekiyor. Özellikle siyah çayın iyi demlenmesi için suyun fokur fokur kaynamış olması gerekiyor. Yaprakların iyice "karışması" için suyu çayın üstüne dökün. Bu, demlenmenin hızlı olmasını sağlıyor.

ÇAY YIKANMALI MI?

'Çay demlenmeden önce yıkanmalı mı?' sorusu da sık sık gündeme geliyor. Herkesin farklı bir yöntemi olsa da çoğunluk çayı yıkamadan kullanma taraftarı. Demlemeden önce yıkayanlar için ise kalite ve lezzetini kaybetmemesi için yıkama işleminin mutlaka soğuk suyla yapılması.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.