Canan Karatay unutkanlık için öneriyor! 4 yumurtayla sıcak kahvaltılık

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 25.10.2023 - 12:09, Güncelleme: 25.10.2023 - 12:09
 

Canan Karatay unutkanlık için öneriyor! 4 yumurtayla sıcak kahvaltılık

Kahvaltılık konusunda daima yumurtayı öneren Canan Karatay, yumurtalı tarifleri de severek tüketiyor ve mutfağında yer veriyor. Kıymayla yapılan yumurtalı tirit en sevdiğiniz kahvaltılık olabilir. İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın nefis tarifi
Prof. Dr. Canan Karatay her gün yumurta yemenin hafıza, beyin ve unutkanlık için önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Kahvaltıların mutlaka yumurtalı olması gerektiğini ifade eden Canan Karatay'ın yumurtalı tirit tarifini sizler için derledik. Kahvaltıda sıcak ürün sevenler kıymayla, soğanla ve yumurtayla yapılan yumurtalı tirite bayılacaklar. İşte Karatay mutfağından adım adım sıcak kahvaltılık... YUMURTALI TİRİT MALZEMELER 500 gram kıyma 1 demet yeşil soğan 1 demet maydanoz Yarım demet dereotu 4 adet sivribiber 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı Kristal kaya tuzu, karabiber, kırmızıbiber, kimyon 1 su bardağı su YUMURTALI TİRİT TARİFİ Canan Karatay'ın nefis kahvaltılık tarifi için önce yeşil soğanları temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Tereyağını yayvan bir tencereye koyun, kısık ateşte eritin. Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyup karıştırın ve rengi değişene kadar kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Daha sonra doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve biberi kıymanın üzerine ilave edin. Suyu da koyun ve tencerenin kapağını kapatıp yine kısık ateşte pişirin.(Kıyma pişip sebzeler hafif yumuşayana kadar.) Ardından tencerede yumurtalar için küçük havuzlar açıp, içlerine yumurtaları kırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın. Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.
Kahvaltılık konusunda daima yumurtayı öneren Canan Karatay, yumurtalı tarifleri de severek tüketiyor ve mutfağında yer veriyor. Kıymayla yapılan yumurtalı tirit en sevdiğiniz kahvaltılık olabilir. İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın nefis tarifi

Prof. Dr. Canan Karatay her gün yumurta yemenin hafıza, beyin ve unutkanlık için önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Kahvaltıların mutlaka yumurtalı olması gerektiğini ifade eden Canan Karatay'ın yumurtalı tirit tarifini sizler için derledik.

Kahvaltıda sıcak ürün sevenler kıymayla, soğanla ve yumurtayla yapılan yumurtalı tirite bayılacaklar. İşte Karatay mutfağından adım adım sıcak kahvaltılık...

YUMURTALI TİRİT MALZEMELER

500 gram kıyma

1 demet yeşil soğan

1 demet maydanoz

Yarım demet dereotu

4 adet sivribiber

4 adet yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

Kristal kaya tuzu, karabiber, kırmızıbiber, kimyon

1 su bardağı su


YUMURTALI TİRİT TARİFİ

Canan Karatay'ın nefis kahvaltılık tarifi için önce yeşil soğanları temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, temizleyin ve küçük küçük doğrayın.

Tereyağını yayvan bir tencereye koyun, kısık ateşte eritin. Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyup karıştırın ve rengi değişene kadar kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

Daha sonra doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve biberi kıymanın üzerine ilave edin. Suyu da koyun ve tencerenin kapağını kapatıp yine kısık ateşte pişirin.(Kıyma pişip sebzeler hafif yumuşayana kadar.)

Ardından tencerede yumurtalar için küçük havuzlar açıp, içlerine yumurtaları kırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın.

Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.