Beslenme çantasına mutlaka ekleyin! Zeka için şart

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 11.09.2023 - 13:58, Güncelleme: 11.09.2023 - 14:11
 

Beslenme çantasına mutlaka ekleyin! Zeka için şart

Çocukların beslenme çantasına nelerin koyulması gerektiği konusunda öneride bulunan uzmanlar, özellikle zeka geliştiren yumurtayı öneriyor. Protein açısından zengin besinlerin beslenme çantasında olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, konsantrasyon ve odaklanma için beslenme çantası menüleri hakkında bilgi verdi. İşte zeka artıran beslenme önerileri...
Okulların açılmasıyla beslenme çantası besinleri de araştırmaya başlandı. Beslenme çantası için zeka artıran besinleri öneren uzmanlar, protein dostu besinlerin mutlaka olması gerektiğini söyledi. BESLENME ÇANTASINDA NELER OLMALI? İHA'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, beslenme çantası için şunları önerdi: "Gelişimlerini desteklemek için protein açısından zengin yumurta, süt ve peynir çeşitleri beslenme çantasında olmalıdır. Mevsimindeki sebze ve meyveler vitamin-mineral içerikleriyle bağışıklık sisteminin sağlamlığını artırır. Tam tahıllı besinler ise gün içerisinde performans, kan şekeri dengesi, uzun süre tokluk, lif zenginliği, zindelik, konsantrasyon ve odaklanmayı kolaylaştırıcı etki sağlar." "DÜZENLİ BESLENME ZEKÂ VE FİZİKSEL GELİŞİME KATKI SAĞLAR" Düzenli beslenmenin zekâ ve fiziksel gelişime katkısını vurgulayan Dyt. Aksoy, şöyle devam etti: "Beslenmeyi sadece karnımızın doyması olarak düşünmemiz yanlış olur. Çünkü beslenme; çocukluk ve ergenlik dönemindeki fiziksel gelişimin, bilişsel işlevlerin devamlılığındaki temel ihtiyaçların en önemlilerinden biridir. Zekâ gelişiminin ve beyin sağlığının optimal beslenme ile ilişkili olduğu yadsınamaz." "BESLENME ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER" Dyt. Aksoy, çocukların beslenme çantasında olması gereken besinleri şu şekilde sıraladı: "Yumurta, beyaz peynir, mevsim yeşillikleri, zeytin, tam tahıllı ekmek. Tam buğday unundan yapılmış peynirli bir poğaça, domates, salatalık, ceviz içi. Patates salatası, yoğurt, omlet. Evde yapılmış sebzeli börek, 1 bardak ayran. Sebzeli kek,1 bardak ayran. Cevizli ev keki, süt. Simit, peynir, meyve. Peynirli tost, meyve. Sandviç, ayran. Krep, peynir, meyve. Fırında yapılmış mücver, yoğurt, tam tahıllı ekmek." "UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER" Çocukların beslenme çantasında olmaması gereken zararlı besinlerin de olduğuna değinen Dyt. Aksoy, bunları şöyle sıraladı: "Hazır meyve suları. Açıkta satılan ürünler. Pastane ürünleri. İşlenmiş gıdalar (salam, sosis, sucuk). Şeker, şekerli besinler. Çok yağlı ve çok tuzlu cips-kraker. Kızartılmış besinler (patates, köfte, tavuk). Mayonezli kremalı besinler."  
Çocukların beslenme çantasına nelerin koyulması gerektiği konusunda öneride bulunan uzmanlar, özellikle zeka geliştiren yumurtayı öneriyor. Protein açısından zengin besinlerin beslenme çantasında olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, konsantrasyon ve odaklanma için beslenme çantası menüleri hakkında bilgi verdi. İşte zeka artıran beslenme önerileri...

Okulların açılmasıyla beslenme çantası besinleri de araştırmaya başlandı. Beslenme çantası için zeka artıran besinleri öneren uzmanlar, protein dostu besinlerin mutlaka olması gerektiğini söyledi.

BESLENME ÇANTASINDA NELER OLMALI?

İHA'ya açıklamalarda bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, beslenme çantası için şunları önerdi:

"Gelişimlerini desteklemek için protein açısından zengin yumurta, süt ve peynir çeşitleri beslenme çantasında olmalıdır. Mevsimindeki sebze ve meyveler vitamin-mineral içerikleriyle bağışıklık sisteminin sağlamlığını artırır. Tam tahıllı besinler ise gün içerisinde performans, kan şekeri dengesi, uzun süre tokluk, lif zenginliği, zindelik, konsantrasyon ve odaklanmayı kolaylaştırıcı etki sağlar."

"DÜZENLİ BESLENME ZEKÂ VE FİZİKSEL GELİŞİME KATKI SAĞLAR"

Düzenli beslenmenin zekâ ve fiziksel gelişime katkısını vurgulayan Dyt. Aksoy, şöyle devam etti:

"Beslenmeyi sadece karnımızın doyması olarak düşünmemiz yanlış olur. Çünkü beslenme; çocukluk ve ergenlik dönemindeki fiziksel gelişimin, bilişsel işlevlerin devamlılığındaki temel ihtiyaçların en önemlilerinden biridir. Zekâ gelişiminin ve beyin sağlığının optimal beslenme ile ilişkili olduğu yadsınamaz."
" BESLENME ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER"

Dyt. Aksoy, çocukların beslenme çantasında olması gereken besinleri şu şekilde sıraladı:

"Yumurta, beyaz peynir, mevsim yeşillikleri, zeytin, tam tahıllı ekmek.

Tam buğday unundan yapılmış peynirli bir poğaça, domates, salatalık, ceviz içi.

Patates salatası, yoğurt, omlet.

Evde yapılmış sebzeli börek, 1 bardak ayran.

Sebzeli kek,1 bardak ayran.

Cevizli ev keki, süt.

Simit, peynir, meyve.

Peynirli tost, meyve.

Sandviç, ayran.

Krep, peynir, meyve.

Fırında yapılmış mücver, yoğurt, tam tahıllı ekmek."

"UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER"

Çocukların beslenme çantasında olmaması gereken zararlı besinlerin de olduğuna değinen Dyt. Aksoy, bunları şöyle sıraladı:

"Hazır meyve suları.

Açıkta satılan ürünler.

Pastane ürünleri.

İşlenmiş gıdalar (salam, sosis, sucuk).

Şeker, şekerli besinler.

Çok yağlı ve çok tuzlu cips-kraker.

Kızartılmış besinler (patates, köfte, tavuk).

Mayonezli kremalı besinler."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.