Başkan Özlü: Düzce’de Tüm Cadde ve Sokakları Asfaltlayacağız
Başkan Özlü: Düzce’de Tüm Cadde ve Sokakları Asfaltlayacağız
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Körpeşler Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısında konuşan Özlü, yaklaşık 1 milyar liralık asfalt yatırımıyla kentteki tüm cadde ve sokakları yenilemeyi hedeflediklerini söyledi.
Başkan Özlü: Düzce’de Tüm Cadde ve Sokakları Asfaltlayacağız

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Körpeşler Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Özlü, Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ve planlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Programda Başkan Özlü’ye belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye şirketlerinin yöneticileri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Buğra Alp Kocaman ve teşkilat yöneticileri eşlik etti.

Körpeşler’de vatandaşlarla buluştu
Bu yılın yedinci mahalle toplantısını Körpeşler Mahallesi’nde gerçekleştiren Başkan Özlü, belediyecilik anlayışlarının vatandaşın ayağına gitmek üzerine kurulu olduğunu söyledi. Klasik halk günü uygulamaları yerine mahallelerde vatandaşlarla birebir temas kurduklarını belirten Özlü, toplantıların 2019 yılından bu yana sürdüğünü ifade etti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında mahalle buluşmalarına devam ettiklerini kaydeden Özlü, Düzce’de bulunan 64 mahallenin tamamında vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

“Seçimden seçime değil, her zaman sizlerin içindeyiz”
Mahalle toplantılarının seçim dönemlerine özel olmadığını vurgulayan Başkan Özlü, vatandaşlarla sürekli temas halinde olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yakın zamanda herhangi bir seçim yok. Genellikle bu tür toplantılar seçim dönemlerinde yapılır. Ama biz seçimden seçime değil, her zaman sizlerin içindeyiz. Biz seçimden seçime gelmeyiz, her zaman geliriz. Sizlerden aldığımız yetkiyle günde 16 saat çalışıyoruz.”

Asfalt çalışmaları için büyük hedef
Düzce Belediyesi’nin şehir genelinde yürüttüğü projelere de değinen Başkan Özlü, içme suyu altyapısının yenilendiğini, asfalt çalışmalarının ise kısa süre içinde başlayacağını açıkladı.Görev süresi sona ermeden Düzce’deki tüm cadde ve sokakları asfaltlamayı hedeflediklerini belirten Özlü, ilk etapta belediye bütçesinden yaklaşık 500 milyon liralık kaynak ayrıldığını, ihale sürecinin tamamlandığını ve ikinci 500 milyon liralık finansmanın da hazır olduğunu söyledi.

100 projenin 40’ı tamamlandı
Başkan Özlü, seçim öncesinde kamuoyuna açıkladıkları 100 proje hakkında da bilgi verdi. Geçen iki yılı aşkın sürede projelerin 40’ını tamamladıklarını ifade eden Özlü, kalan 60 proje için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

“Sizlerin sorunları bizim ana görevimiz”
Toplantının sonunda mahalle sakinlerine seslenen Başkan Özlü, belediyenin temel önceliğinin vatandaşların taleplerine çözüm üretmek olduğunu söyledi.

“Şundan emin olun bizim bütün işimiz gücümüz Düzce. Sizlerin dertleri, sorunları, istekleri, talepleri bizim ana işimiz. Bizim yapmak zorunda olduğumuzu hissettiğimiz ana görevlerimiz. Bu bilinç ve şuurla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz sizleri dinlemeye geldik. Sizler soracaksınız, biz cevaplandıracağız.”

Vatandaşların talepleri tek tek dinlendi
Programda mahalle sakinleri, Körpeşler Mahallesi’ne ilişkin talep, öneri ve beklentilerini dile getirdi. Başkan Özlü ve ilgili birim müdürleri, vatandaşlardan gelen soruları tek tek yanıtladı.

Etkinlik kapsamında Düzce Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü sportif etkinlikler düzenlerken, Çocuk Üniversitesi ekipleri de çocuklara yönelik boyama etkinlikleri gerçekleştirdi.

Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

