Adigeler muhteşem gecede bir araya gelecek

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.04.2024 - 14:05, Güncelleme: 20.04.2024 - 14:10
 

Adigeler muhteşem gecede bir araya gelecek

Çerkez kültürünü yaşatmak üzere her yıl yapılan ve gelenekselleşen Adige Dayanışma gecesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki Çerkezler bir araya gelecek.
Çerkezler düzenlenecek dayanışma gecesinde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Düzce Adige Kültür Derneği tarafından 21 Nisan’da Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ve Adige Kültür Merkezi inşaatına destek amacıyla düzenlenen gecede Türkiye’nin dört bir yanındaki Çerkezler bir araya gelecek. Dayanışma gecesinde Çerkez kültürünün tanınmış isimleri de sahne alacak. Davetlilere İshak Akbay, Şinaho Betül Bilgin, Alim Kabard Apşa, Tizeğus Halk Dansları Topluluğu, Wararida Mızıka Grubu ve 70’lik Delikanlılar Azar Dans Grubu şarkılarıyla ve gösterileriyle unutulmaz gece yaşatacak. Düzce Adige Kültür Derneği Başkanı Sezgin, düzenleyecekleri dayanışma gecesine bütün Çerkezleri ve Çerkez kültürünü merak edenleri davet etti.    
Çerkez kültürünü yaşatmak üzere her yıl yapılan ve gelenekselleşen Adige Dayanışma gecesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki Çerkezler bir araya gelecek.

Çerkezler düzenlenecek dayanışma gecesinde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Düzce Adige Kültür Derneği tarafından 21 Nisan’da Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ve Adige Kültür Merkezi inşaatına destek amacıyla düzenlenen gecede Türkiye’nin dört bir yanındaki Çerkezler bir araya gelecek.

Dayanışma gecesinde Çerkez kültürünün tanınmış isimleri de sahne alacak. Davetlilere İshak Akbay, Şinaho Betül Bilgin, Alim Kabard Apşa, Tizeğus Halk Dansları Topluluğu, Wararida Mızıka Grubu ve 70’lik Delikanlılar Azar Dans Grubu şarkılarıyla ve gösterileriyle unutulmaz gece yaşatacak.

Düzce Adige Kültür Derneği Başkanı Sezgin, düzenleyecekleri dayanışma gecesine bütün Çerkezleri ve Çerkez kültürünü merak edenleri davet etti.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.