ABD'den şaşırtan açıklama geldi! İsrail'de yaptırım paniği...

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.04.2024 - 15:29, Güncelleme: 22.04.2024 - 15:29
 

ABD'den şaşırtan açıklama geldi! İsrail'de yaptırım paniği...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. İsrail basınına konuşan iki ABD'li yetkili, insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusundaki bazı birimlere yaptırım uygulamasının değerlendirildiğini öne sürdü.
İsrail'in Orta Doğu'da başlattığı kaos sürerken ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. Gazze işgalinden sonra İran'la da savaşın eşiğine gelen İsrail ordusuna yönelik bir yaptırım uygulaması, ülke gündemine oturdu. ABD'nin İsrail'le olan dayanışmasına ilişkin soru işaretleri artarken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama gecikmedi. YAPTIRIM KAPIDA MI? Yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bu hafta Netzah Yehuda Taburu'nun yanı sıra Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği iddia edilen diğer İsrail askeri ve polis birimlerine de yaptırım uygulamayı düşündüğünü ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Netzah Yehuda Taburu ve İsrail güvenlik güçlerindeki diğer bazı birimleri insan hakları ihlalleri iddiaları nedeniyle bir yılı aşkın bir süredir inceliyor. Yaptırımların pratikteki etkisinin sınırlı kalması beklenirken, İsrail'in Netzah Yehuda'ya silah almak için ABD askeri yardımlarını kullanmasının engelleneceği düşünülüyor. "TÜM GÜCÜMLE SAVAŞACAĞIM" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İsrail Ordusu'ndaki bir birliğe yönelik askeri yardımı keseceği haberlerinin ardından, ülkesine yönelik tüm ambargoları reddedeceğini söyledi ve "Tüm gücümle savaşacağım" ifadelerini kullandı. ABD İLE ATEŞKES GÖRÜŞMESİ Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonda ayrı ayrı görüştüğü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile Gazze'deki durumu ele aldı. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, Gallant ve Gantz ile telefonda ülkesinin İsrail'in güvenliğine taahhüdünü ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yürütülen görüşmeleri konuştu. Acil ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların ulaştırılması konularının ele alındığı görüşmelerde Blinken, bölgedeki gerilimin azaltılmasına yönelik tedbirlerin önemine dikkati çekti. Blinken, Gantz ile görüşmesinde Gazze'deki gerilimin bölgeye yayılmasının önlenmesi konusu üzerinde de durdu.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. İsrail basınına konuşan iki ABD'li yetkili, insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusundaki bazı birimlere yaptırım uygulamasının değerlendirildiğini öne sürdü.

İsrail'in Orta Doğu'da başlattığı kaos sürerken ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. Gazze işgalinden sonra İran'la da savaşın eşiğine gelen İsrail ordusuna yönelik bir yaptırım uygulaması, ülke gündemine oturdu. ABD'nin İsrail'le olan dayanışmasına ilişkin soru işaretleri artarken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama gecikmedi.

YAPTIRIM KAPIDA MI?

Yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bu hafta Netzah Yehuda Taburu'nun yanı sıra Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği iddia edilen diğer İsrail askeri ve polis birimlerine de yaptırım uygulamayı düşündüğünü ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Netzah Yehuda Taburu ve İsrail güvenlik güçlerindeki diğer bazı birimleri insan hakları ihlalleri iddiaları nedeniyle bir yılı aşkın bir süredir inceliyor. Yaptırımların pratikteki etkisinin sınırlı kalması beklenirken, İsrail'in Netzah Yehuda'ya silah almak için ABD askeri yardımlarını kullanmasının engelleneceği düşünülüyor.


"TÜM GÜCÜMLE SAVAŞACAĞIM"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İsrail Ordusu'ndaki bir birliğe yönelik askeri yardımı keseceği haberlerinin ardından, ülkesine yönelik tüm ambargoları reddedeceğini söyledi ve "Tüm gücümle savaşacağım" ifadelerini kullandı.

ABD İLE ATEŞKES GÖRÜŞMESİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonda ayrı ayrı görüştüğü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile Gazze'deki durumu ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, Gallant ve Gantz ile telefonda ülkesinin İsrail'in güvenliğine taahhüdünü ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yürütülen görüşmeleri konuştu.

Acil ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların ulaştırılması konularının ele alındığı görüşmelerde Blinken, bölgedeki gerilimin azaltılmasına yönelik tedbirlerin önemine dikkati çekti. Blinken, Gantz ile görüşmesinde Gazze'deki gerilimin bölgeye yayılmasının önlenmesi konusu üzerinde de durdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.