53 Bin Kişinin Acısı: Düzce, 6 Şubat Depremini Unutmadı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.02.2024 - 18:03, Güncelleme: 06.02.2024 - 18:21
 

53 Bin Kişinin Acısı: Düzce, 6 Şubat Depremini Unutmadı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkımlara ve binlerce3 can kaybına neden olan depremin 1. yıldönümünde hayatını kaybedenler Merkez Camiinde yapılan programda anıldı.
Öğle namazı öncesinde ve sonrasında Kuran-ı Kerim okunarak toplu dualar edildi.    Geçtiğimiz yıl 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntılarla 11 ili etkilenmiş ve yıkımlara neden olmuştu. Asrın felşaketi olarak nitelendirilen depremde 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmişti. Uluslararası yardımlarında da dahil olduğu 4. seviye alarm verildi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.      Deprem, Hatay'dan Elazığ'a kadar birçok ilde yıkıma neden olan depremde 107 bin 213 kişi yaralandı. Türkiye, bu felaket sonrasında 93 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleriyle desteklenen uluslararası yardım aldı.    Depremin 1. yıldönümünde Düzce Merkez camiinde depremde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.     Camide okunan duaların ardından Vali Aslan ve beraberindekiler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan 6 Şubat depremleri resim sergisini ziyaret etti.       Ayrıca, Kızılay, Diyanet ve Düzce Üniversitesi gibi kuruluşlar da programda yer aldı. Vali Aslan, bir basın açıklaması yaparak depremin yıldönümünde bir araya gelmenin önemini vurguladı.
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkımlara ve binlerce3 can kaybına neden olan depremin 1. yıldönümünde hayatını kaybedenler Merkez Camiinde yapılan programda anıldı.
Öğle namazı öncesinde ve sonrasında Kuran-ı Kerim okunarak toplu dualar edildi. 
 

Geçtiğimiz yıl 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7, 6 büyüklüğündeki sarsıntılarla 11 ili etkilenmiş ve yıkımlara neden olmuştu. Asrın felşaketi olarak nitelendirilen depremde 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmişti. Uluslararası yardımlarında da dahil olduğu 4. seviye alarm verildi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. 
 
 
Deprem, Hatay'dan Elazığ'a kadar birçok ilde yıkıma neden olan depremde 107 bin 213 kişi yaralandı. Türkiye, bu felaket sonrasında 93 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleriyle desteklenen uluslararası yardım aldı. 
 

Depremin 1. yıldönümünde Düzce Merkez camiinde depremde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Camide okunan duaların ardından Vali Aslan ve beraberindekiler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan 6 Şubat depremleri resim sergisini ziyaret etti.
 
 
 
Ayrıca, Kızılay, Diyanet ve Düzce Üniversitesi gibi kuruluşlar da programda yer aldı. Vali Aslan, bir basın açıklaması yaparak depremin yıldönümünde bir araya gelmenin önemini vurguladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.