Kızılay'dan Anlamlı Hareket: Depremin Yıldönümünde Düzce'de Sessiz Yürüyüş

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.02.2024 - 16:50, Güncelleme: 06.02.2024 - 16:50
 

Kızılay'dan Anlamlı Hareket: Depremin Yıldönümünde Düzce'de Sessiz Yürüyüş

Geçtiğimiz yılın şubat ayında Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.
Bu depremler, 11 ili etkiledi ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.     Uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ gibi birçok ilde yıkıma yol açan deprem, 107 bin 213 kişiyi de yaraladı.     Türkiye'nin bu felaket sonrası aldığı uluslararası yardım, 93 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleriyle desteklendi. Depremin yıldönümünde, milyonlarca kişi bu acıyı bir kez daha yaşadı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu olayda, birçok sivil toplum kuruluşu sahada görev aldı.     Bu kuruluşlardan biri olan Kızılay, depremin bir yıl sonrasında Düzce'de sessiz bir yürüyüş düzenledi.     Yürüyüş, Düzce belediyesi önünden başlayıp merkez büyük camiye kadar devam etti ve lokma ikramı ile sona erdi.
Geçtiğimiz yılın şubat ayında Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.
Bu depremler, 11 ili etkiledi ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
 
 
Uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ gibi birçok ilde yıkıma yol açan deprem, 107 bin 213 kişiyi de yaraladı.
 
 
Türkiye'nin bu felaket sonrası aldığı uluslararası yardım, 93 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleriyle desteklendi. Depremin yıldönümünde, milyonlarca kişi bu acıyı bir kez daha yaşadı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu olayda, birçok sivil toplum kuruluşu sahada görev aldı.
 
 
Bu kuruluşlardan biri olan Kızılay, depremin bir yıl sonrasında Düzce'de sessiz bir yürüyüş düzenledi.
 
 
Yürüyüş, Düzce belediyesi önünden başlayıp merkez büyük camiye kadar devam etti ve lokma ikramı ile sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.