5 yıl önce Düzce'ye geldi, şimdi 3 ton rekolte hedefliyor

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.08.2026 - 14:41, Güncelleme: 05.08.2026 - 14:41
 

5 yıl önce Düzce'ye geldi, şimdi 3 ton rekolte hedefliyor

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, kadın üretici Simge Tokcan'ın devlet desteğiyle kurduğu yaban mersini bahçesini ziyaret etti. Dördüncü üretim sezonunu yaşayan Tokcan, bu yıl yaklaşık 3 ton yaban mersini hasadı beklediğini açıkladı.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, alternatif tarım ürünleri yetiştiren kadın üretici Simge Tokcan'a ait yaban mersini bahçesini ziyaret ederek üretim süreci ve yatırımları yerinde inceledi.İncelemeler sırasında İl Müdürü Esra Uzun, üretim süreci, ürün verimliliği ve işletmenin yatırım aşamaları hakkında üretici Simge Tokcan'dan bilgi aldı. Devlet desteğiyle bahçesini kurdu Bartın doğumlu olan ve 5 yıl önce Düzce'ye yerleşen Simge Tokcan, 4 yıl önce devlet destekli kredi imkanlarından yararlanarak yaban mersini bahçesini kurduğunu belirtti.Fidan temini, damla sulama sistemi ve koruma teli yatırımlarını devlet desteğiyle hayata geçirdiğini ifade eden Tokcan, bu sezon dördüncü üretim dönemini yaşadığını söyledi. Bu yıl hedef 3 ton rekolte Bahçesinde 6 farklı yaban mersini çeşidi yetiştiren kadın üretici, bu yıl yaklaşık 3 tonluk hasat beklediğini ifade etti.Tokcan ayrıca, yörede "ayı üzümü" olarak da bilinen yaban mersinini yaban hayvanlarından korumak amacıyla bahçe çevresine elektrikli koruma sistemi kurduklarını dile getirdi. Üretim alanını büyütmeyi hedefliyor Butik üretim yaptıklarını belirten Tokcan, ilerleyen süreçte üretim alanını genişleterek Düzce ekonomisine ve tarımsal çeşitliliğe daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. İl Müdürü Uzun'dan destek mesajı Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ise devlet desteklerinin üretime dönüşmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek kadın üretici Simge Tokcan'a bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, kadın üretici Simge Tokcan'ın devlet desteğiyle kurduğu yaban mersini bahçesini ziyaret etti. Dördüncü üretim sezonunu yaşayan Tokcan, bu yıl yaklaşık 3 ton yaban mersini hasadı beklediğini açıkladı.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, alternatif tarım ürünleri yetiştiren kadın üretici Simge Tokcan'a ait yaban mersini bahçesini ziyaret ederek üretim süreci ve yatırımları yerinde inceledi.İncelemeler sırasında İl Müdürü Esra Uzun, üretim süreci, ürün verimliliği ve işletmenin yatırım aşamaları hakkında üretici Simge Tokcan'dan bilgi aldı.

Devlet desteğiyle bahçesini kurdu

Bartın doğumlu olan ve 5 yıl önce Düzce'ye yerleşen Simge Tokcan, 4 yıl önce devlet destekli kredi imkanlarından yararlanarak yaban mersini bahçesini kurduğunu belirtti.Fidan temini, damla sulama sistemi ve koruma teli yatırımlarını devlet desteğiyle hayata geçirdiğini ifade eden Tokcan, bu sezon dördüncü üretim dönemini yaşadığını söyledi.

Bu yıl hedef 3 ton rekolte

Bahçesinde 6 farklı yaban mersini çeşidi yetiştiren kadın üretici, bu yıl yaklaşık 3 tonluk hasat beklediğini ifade etti.Tokcan ayrıca, yörede "ayı üzümü" olarak da bilinen yaban mersinini yaban hayvanlarından korumak amacıyla bahçe çevresine elektrikli koruma sistemi kurduklarını dile getirdi.

Üretim alanını büyütmeyi hedefliyor

Butik üretim yaptıklarını belirten Tokcan, ilerleyen süreçte üretim alanını genişleterek Düzce ekonomisine ve tarımsal çeşitliliğe daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İl Müdürü Uzun'dan destek mesajı

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ise devlet desteklerinin üretime dönüşmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek kadın üretici Simge Tokcan'a bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.