12.8'de dengede duruyor, kan basıncı sabit

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 05.04.2024 - 18:47, Güncelleme: 05.04.2024 - 18:47
 

12.8'de dengede duruyor, kan basıncı sabit

Yüksek tansiyon hastaları egzersiz yaparak kan basınçlarını dengeleyebilirler. Birkaç rutini hayatınıza ekleyerek tansiyonunuzu normal seviyede tutabilirsiniz. İşte detaylar...
Tansiyon hastalarına iyi gelen önerileri derledik. Fazla kafein tüketmek tansiyonun dengesini bozuyor. İşte detaylar... Güne tansiyonunuzu ayarlayarak başlayın... Güne sağlıklı başlamak için evden çıkmadan önce ufak tavsiyelere kulak vermek isteyebilirsiniz. İşte tansiyonunuzu ayarlamaya yardımcı olacak tavsiyeler... 1. KAFEİN ALIMINIZI SINIRLANDIRIN Kafeinin adrenal bezlerinizin daha fazla adrenalin salgılamasına neden olacaktır. İki ila dört fincan kahve (yaklaşık 200 ila 300 miligram kafein) tipik olarak kan basıncını yaklaşık 8 mm Hg sistolik (yani üst sayı) ve 6 mm Hg diyastolik (yani alt sayı) artıracaktır. 2. KAHVALTI DÜZENİNİZİ AYARLAYIN Uluslararası Hipertansiyon Dergisi"nde Mart 2022'de yapılan bir meta-analize göre, kahvaltıyı atlamak yetişkinlerde hipertansiyonla ilişkilidir. 3. ŞEKERDEN UZAK DURUN Şekerli şeyler tüketmek, özellikle de yüksek fruktozlu mısır şurubu, vücudunuzdaki aldosteron hormonu ve peptit endotelini ile ilgili yolları etkileyebilir, bunlar her ikisi de kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. 4. GÜNE EGZERSİZLERLE BAŞLAYIN Sabahları egzersiz yapmak genel olarak sağlıklı kan basıncını desteklemenin harika bir yoludur. 5. KENDİNİZİ RAHATLADIN Harvard Health Publishing'e göre vücudunuzun rahatlama tepkisini teşvik etmek için farkındalık temelli bir meditasyon için bazı adımlar şunlardır: Sessiz bir yerde gözleriniz kapalı oturun. Kaslarınızı gevşetin ve seçtiğiniz bir kelimeyi, cümleyi, sesi veya kısa duayı sessizce tekrar tekrar tekrarlayın. Başıboş düşünceler araya girdiğinde (ki öyle olacak), bırakın gelip gitsinler ve sizin kelimenize, cümlenize veya sesinize dönsünler.  
Yüksek tansiyon hastaları egzersiz yaparak kan basınçlarını dengeleyebilirler. Birkaç rutini hayatınıza ekleyerek tansiyonunuzu normal seviyede tutabilirsiniz. İşte detaylar...

Tansiyon hastalarına iyi gelen önerileri derledik. Fazla kafein tüketmek tansiyonun dengesini bozuyor. İşte detaylar...

Güne tansiyonunuzu ayarlayarak başlayın...

Güne sağlıklı başlamak için evden çıkmadan önce ufak tavsiyelere kulak vermek isteyebilirsiniz. İşte tansiyonunuzu ayarlamaya yardımcı olacak tavsiyeler...

1. KAFEİN ALIMINIZI SINIRLANDIRIN

Kafeinin adrenal bezlerinizin daha fazla adrenalin salgılamasına neden olacaktır.

İki ila dört fincan kahve (yaklaşık 200 ila 300 miligram kafein) tipik olarak kan basıncını yaklaşık 8 mm Hg sistolik (yani üst sayı) ve 6 mm Hg diyastolik (yani alt sayı) artıracaktır.

2. KAHVALTI DÜZENİNİZİ AYARLAYIN

Uluslararası Hiper tansiyon Dergisi"nde Mart 2022'de yapılan bir meta-analize göre, kahvaltıyı atlamak yetişkinlerde hipertansiyonla ilişkilidir.

3. ŞEKERDEN UZAK DURUN


Şekerli şeyler tüketmek, özellikle de yüksek fruktozlu mısır şurubu, vücudunuzdaki aldosteron hormonu ve peptit endotelini ile ilgili yolları etkileyebilir, bunlar her ikisi de kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

4. GÜNE EGZERSİZLERLE BAŞLAYIN

Sabahları egzersiz yapmak genel olarak sağlıklı kan basıncını desteklemenin harika bir yoludur.

5. KENDİNİZİ RAHATLADIN

Harvard Health Publishing'e göre vücudunuzun rahatlama tepkisini teşvik etmek için farkındalık temelli bir meditasyon için bazı adımlar şunlardır:


Sessiz bir yerde gözleriniz kapalı oturun.

Kaslarınızı gevşetin ve seçtiğiniz bir kelimeyi, cümleyi, sesi veya kısa duayı sessizce tekrar tekrar tekrarlayın.

Başıboş düşünceler araya girdiğinde (ki öyle olacak), bırakın gelip gitsinler ve sizin kelimenize, cümlenize veya sesinize dönsünler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.