Midenin panzehri! Kana kana için! Mide yanmasına iyi gelen ev ilaçları

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 13.05.2024 - 18:11, Güncelleme: 13.05.2024 - 18:11
 

Midenin panzehri! Kana kana için! Mide yanmasına iyi gelen ev ilaçları

Yediğimiz içtiğimiz birçok şey mide yanmasına, mide ağrısına neden oluyor. Bu belirtiler zamanla reflüye, gastrite ve ülsere dönüşüyor. Mide yanmasına bir ev ilacı arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Uzun vadeli bir çözüm olmasa da bu içecek için midenin panzehiri diyebiliriz. İşte mide yanmasına iyi gelen ev ilaçları...
Mutfakta yanı başımızda olan içecekler aslında bazen ilaçlardan daha etkili olabilir. Mide yanması için ev ilaçlarını bir araya getirdik. Mide yanması ya da mide ağrısı kesinlikle hafife alınmamalı çünkü zamanla ciddi sorunlara neden olabilir. Mide yanmasına iyi gelen ev ilaçlarını bir araya getirdik.   MİDE YANMASINA İYİ GELEN EV İLAÇLARI Ayran: Soğuk ayran, asitliğe karşı başka bir yararlı panzehirdir. Mide ekşimesini hafifletmek için bir bardak soğuk ayran için. Ayran, midedeki asitliği nötralize eden laktik asit içerir. Laktik asit, mide astarını kaplayarak ve tahrişi ve asit reflü semptomlarını azaltarak mideyi daha da rahatlatır. Ayrıca ayran doğal olarak oluşan bir probiyotiktir. Probiyotiklerde bulunan iyi bakteriler, sıklıkla asit reflüsüne neden olan gaz oluşumunu ve şişkinliği önler. Aynı zamanda besinlerin ve gıdaların düzgün bir şekilde sindirilmesine ve emilmesine olanak tanır, bu da sonuçta asit oluşumu olasılığını ortadan kaldırır ve azaltır ve mide-bağırsak sağlığınızı iyi durumda tutar. Muz: Muz, sindirim sürecini hızlandıran yüksek lif içeriğinden dolayı bağırsak ve mide sağlığı için son derece faydalıdır. Potasyum açısından zengindirler ve midede mukus üretimini artırarak aşırı asit oluşumunu engeller ve aynı zamanda aşırı asit üretiminin zararlı etkileriyle de savaşırlar. Olgun bir muz şiddetli asit nöbetlerine karşı mükemmel bir panzehirdir. Soğuk süt: Sütün yüksek miktarda kalsiyum içerdiği ve bu nedenle kemik sağlığı açısından süper besin olduğu bilinen bir gerçektir. Peki kalsiyumun reçetesiz satılan antiasitlerin de ana bileşenlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Kalsiyum pH dengesinin korunmasına yardımcı olur ve uygun sindirime yardımcı olur.    
Yediğimiz içtiğimiz birçok şey mide yanmasına, mide ağrısına neden oluyor. Bu belirtiler zamanla reflüye, gastrite ve ülsere dönüşüyor. Mide yanmasına bir ev ilacı arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Uzun vadeli bir çözüm olmasa da bu içecek için midenin panzehiri diyebiliriz. İşte mide yanmasına iyi gelen ev ilaçları...

Mutfakta yanı başımızda olan içecekler aslında bazen ilaçlardan daha etkili olabilir. Mide yanması için ev ilaçlarını bir araya getirdik. Mide yanması ya da mide ağrısı kesinlikle hafife alınmamalı çünkü zamanla ciddi sorunlara neden olabilir. Mide yanmasına iyi gelen ev ilaçlarını bir araya getirdik.

 

MİDE YANMASINA İYİ GELEN EV İLAÇLARI

Ayran: Soğuk ayran, asitliğe karşı başka bir yararlı panzehirdir. Mide ekşimesini hafifletmek için bir bardak soğuk ayran için. Ayran, midedeki asitliği nötralize eden laktik asit içerir. Laktik asit, mide astarını kaplayarak ve tahrişi ve asit reflü semptomlarını azaltarak mideyi daha da rahatlatır. Ayrıca ayran doğal olarak oluşan bir probiyotiktir. Probiyotiklerde bulunan iyi bakteriler, sıklıkla asit reflüsüne neden olan gaz oluşumunu ve şişkinliği önler. Aynı zamanda besinlerin ve gıdaların düzgün bir şekilde sindirilmesine ve emilmesine olanak tanır, bu da sonuçta asit oluşumu olasılığını ortadan kaldırır ve azaltır ve mide-bağırsak sağlığınızı iyi durumda tutar.

Muz: Muz, sindirim sürecini hızlandıran yüksek lif içeriğinden dolayı bağırsak ve mide sağlığı için son derece faydalıdır. Potasyum açısından zengindirler ve midede mukus üretimini artırarak aşırı asit oluşumunu engeller ve aynı zamanda aşırı asit üretiminin zararlı etkileriyle de savaşırlar. Olgun bir muz şiddetli asit nöbetlerine karşı mükemmel bir panzehirdir.

Soğuk süt: Sütün yüksek miktarda kalsiyum içerdiği ve bu nedenle kemik sağlığı açısından süper besin olduğu bilinen bir gerçektir. Peki kalsiyumun reçetesiz satılan antiasitlerin de ana bileşenlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Kalsiyum pH dengesinin korunmasına yardımcı olur ve uygun sindirime yardımcı olur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.