1 kaşıkta demir ve Omega-3 yüklü! O sıradan bir bitki değil, salataya ve çorbaya ekleyin

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.10.2023 - 10:54, Güncelleme: 23.10.2023 - 11:19
 

1 kaşıkta demir ve Omega-3 yüklü! O sıradan bir bitki değil, salataya ve çorbaya ekleyin

Demir ve Omega-3 vücudun ayakta kalabilmesi için en önemli iki vitamin. Bu vitaminleri bazı bitkilerin tohumlarında bulabilirsiniz. Özellikle salatalara ve çorbalara ekleyeceğiniz bir kaşık tohum sizi arşa çıkaracaktır. İşte vücudu mikroplardan, bakterilerden, virüslerden, toksinlerden ve mantarlardan koruyan o bitki...
Zeka ve hafıza için Omega-3 ve demir büyük bir öneme sahip. Biri hayati sıvı gibi diğeri beyin ilacı gibi... Bitkisel Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan susam tohumları, aynı zamanda bol miktarda magnezyum ve glutatyon içerir. Karaciğerin vücuttaki toksinleri temizleyebilmesi için glutatyona ihtiyacı var. Susam tohumları salatalara ve çorbalara eklenerek tüketilebilir. İşte susam tohumlarının faydaları... SUSAM TOHUMLARININ FAYDALARI İyi bir demir kaynağıdır. Aslında yemeğinizin üzerine bir çorba kaşığı susam serpmek, 1,4 mg demir içerdiğinden günlük ihtiyacınızın yüzde 10'unu karşılayabilir. Magnezyum için mükemmeldir. Kalbin, kasların, sinirlerin ve kemiklerin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Susam tohumunda kalsiyum vardır. Sağlıklı dişleri ve kemikleri korumak için kalsiyuma ihtiyaç vardır. Susam tohumları yüksek kaliteli proteinle doludur. Susam, kolesterol üretimini engelleyen fitosteroller içerdiğinden kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur. Sindirime iyi gelir. Kalbi güçlendirir. Susam acıyı azaltan, ruh halinizi iyileştiren ve derin uyumanıza yardımcı olan serotonin üretimine yardımcı olan sakinleştirici tiamin ve triptofan vitaminlerini de içerir. Susam tohumu yağı, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının cildinize zarar vermesini önleyerek kırışıklıkların ve pigmentasyonun oluşmasını engeller. Saça iyi gelir. Göz sağlığına iyi gelir. SUSAM ALERJİSİNE DİKKAT Susam tohumları güçlü bir besin değeri taşısa da bunların bir alerjen olduğunu lütfen unutmayın. En yaygın alerji türlerinden biri olmasa da şu belirtilere dikkat etmeniz gerekiyor: Baş dönmesi veya baş dönmesi hissi Kaşıntılı cilt veya kabarık döküntü Dudakların, yüzün ve gözlerin şişmesi Öksürük, hırıltı, nefes darlığı, gürültülü nefes alma veya boğuk ses Hapşırma veya kaşıntılı, akıntılı veya tıkalı burun Hasta hissetmek veya hasta olmak Karın ağrısı İshal  
Demir ve Omega-3 vücudun ayakta kalabilmesi için en önemli iki vitamin. Bu vitaminleri bazı bitkilerin tohumlarında bulabilirsiniz. Özellikle salatalara ve çorbalara ekleyeceğiniz bir kaşık tohum sizi arşa çıkaracaktır. İşte vücudu mikroplardan, bakterilerden, virüslerden, toksinlerden ve mantarlardan koruyan o bitki...

Zeka ve hafıza için Omega-3 ve demir büyük bir öneme sahip. Biri hayati sıvı gibi diğeri beyin ilacı gibi... Bitkisel Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan susam tohumları, aynı zamanda bol miktarda magnezyum ve glutatyon içerir. Karaciğerin vücuttaki toksinleri temizleyebilmesi için glutatyona ihtiyacı var. Susam tohumları salatalara ve çorbalara eklenerek tüketilebilir. İşte susam tohumlarının faydaları...

SUSAM TOHUMLARININ FAYDALARI

İyi bir demir kaynağıdır. Aslında yemeğinizin üzerine bir çorba kaşığı susam serpmek, 1,4 mg demir içerdiğinden günlük ihtiyacınızın yüzde 10'unu karşılayabilir.

Magnezyum için mükemmeldir. Kalbin, kasların, sinirlerin ve kemiklerin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Susam tohumunda kalsiyum vardır. Sağlıklı dişleri ve kemikleri korumak için kalsiyuma ihtiyaç vardır.

Susam tohumları yüksek kaliteli proteinle doludur.

Susam, kolesterol üretimini engelleyen fitosteroller içerdiğinden kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Sindirime iyi gelir.

Kalbi güçlendirir.

Susam acıyı azaltan, ruh halinizi iyileştiren ve derin uyumanıza yardımcı olan serotonin üretimine yardımcı olan sakinleştirici tiamin ve triptofan vitaminlerini de içerir.

Susam tohumu yağı, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının cildinize zarar vermesini önleyerek kırışıklıkların ve pigmentasyonun oluşmasını engeller.

Saça iyi gelir.

Göz sağlığına iyi gelir.


SUSAM ALERJİSİNE DİKKAT

Susam tohumları güçlü bir besin değeri taşısa da bunların bir alerjen olduğunu lütfen unutmayın. En yaygın alerji türlerinden biri olmasa da şu belirtilere dikkat etmeniz gerekiyor:

Baş dönmesi veya baş dönmesi hissi

Kaşıntılı cilt veya kabarık döküntü

Dudakların, yüzün ve gözlerin şişmesi

Öksürük, hırıltı, nefes darlığı, gürültülü nefes alma veya boğuk ses

Hapşırma veya kaşıntılı, akıntılı veya tıkalı burun

Hasta hissetmek veya hasta olmak

Karın ağrısı

İshal

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.