Düzce'de hasat denetimi: Biçerdöverler kontrol ediliyor
Düzce'de 2026 hasat sezonunda biçerdöver denetimleri sürüyor. Ekipler, dane kaybını önlemek için kontroller yaparken üreticileri anız yangınlarına karşı uyarıyor.
Düzce'de 2026 yılı hasat sezonunda üreticilerin ürün kaybı yaşamaması amacıyla biçerdöver denetimleri sürdürülüyor. Tarım ekipleri, hasat sırasında dane kaybını önlemeye yönelik kontroller gerçekleştirirken çiftçileri anız yakılmaması konusunda da uyarıyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat döneminde tarımsal üretimde verim kayıplarını azaltmak amacıyla sahadaki denetimlerine devam ediyor.
İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personel tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, biçerdöverlerin çalışma ayarları inceleniyor.
Biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor
Saha denetimlerinde, hasat sırasında oluşabilecek dane kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
Ekipler, biçerdöverlerin çalışma ayarlarını kontrol ederken üreticilere doğru hasat teknikleri ve ürün kayıplarının önlenmesi konusunda bilgi veriyor.
Üreticilere anız yakmayın uyarısı
Denetimlerde yalnızca ürün kayıpları değil, hasat sonrasında ortaya çıkabilecek çevresel riskler de ele alınıyor.
Üreticilere, anız yakılmasının toprağın organik maddesine ve faydalı canlılara zarar verdiği hatırlatılıyor. Anız yangınlarının toprak verimliliğini olumsuz etkilediği ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtiliyor.
Esra Uzun: Ürün kayıplarını önlemek önceliğimiz
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, hasat döneminde yapılan kontrollerin üreticilerin emeklerinin korunması açısından önem taşıdığını belirtti.
Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Üreticilerimizin büyük emeklerle yetiştirdiği ürünlerin hasat aşamasında kayba uğramaması önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gerçekleştirdiğimiz biçerdöver kontrolleriyle hem ürün kayıplarını önlemeyi hem de verimli bir hasat dönemi geçirilmesini amaçlıyoruz. Bununla birlikte, topraklarımızın korunması ve sürdürülebilir tarımsal üretim için anız yakılmaması konusunda tüm üreticilerimizin gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz."
Denetimler devam ediyor
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2026 hasat sezonunda ürün kayıplarının azaltılması ve tarımsal üretimin korunması amacıyla biçerdöver kontrollerini sürdürüyor.
Düzce /MerkezYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
DÜZCE’YE ATEŞ DÜŞTÜ: ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ




Son Haberler
Düzce'de hasat denetimi: Biçerdöverler kontrol ediliyor



