Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Sisli
Düzce · 13°C
Bizi Takip Edin
30 Ekim 2026 - 21:29

Düzce'de 62 Bin Ton Asfalt Açıklaması! Özlü ve Keşir TOGG ile Yolları Test Etti

Düzce'de Faruk Özlü ve Ayşe Keşir, TOGG ile yeni asfaltlanan yolları inceledi. Özlü 62 bin ton asfalt döküldüğünü açıkladı, Keşir belediyecilik eleştirilerine yanıt verdi.

0 Paylaşım

Düzce'de 62 Bin Ton Asfalt Açıklaması! Özlü ve Keşir TOGG ile Yolları Test Etti

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-100118

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile AK Parti MKYK Üyesi ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, TOGG ile kentte yeni asfaltlanan yollarda sürüş testi gerçekleştirdi. Direksiyona Keşir'in geçtiği inceleme sırasında Özlü, Düzce genelinde 62 bin ton asfalt döküldüğünü açıkladı. İkili, yol çalışmalarının yanı sıra altyapı yatırımları, belediye hizmetlerine yönelik eleştiriler ve 250 elektrikli toplu taşıma aracı hedefi hakkında da konuştu.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-3-094554

Özlü ve Keşir TOGG ile asfaltlanan yolları inceledi

Düzce Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü asfalt çalışmalarının ardından yeni tamamlanan yollar TOGG ile yerinde incelendi.

Sürüş testinde otomobilin direksiyonuna Düzce Milletvekili Ayşe Keşir geçerken, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü arka koltukta yolculuk etti.

Yeni asfaltlanan yollardaki sürüş konforunu beğendiğini belirten Keşir, gece gündüz çalışan belediye ekiplerine teşekkür etti.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-11-094550

Özlü: 62 bin ton asfalt döktük, devam ediyoruz

Düzce'deki asfalt çalışmalarının son durumunu değerlendiren Başkan Özlü, bugüne kadar 62 bin ton asfalt döküldüğünü ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Özlü, hava ve iklim koşulları elverdiği sürece asfaltlama çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Düzce'de asfaltlanmamış cadde ve sokak kalmayacak” hedefini yineledi.

Kentte aynı anda üç ayrı noktada asfalt çalışması yapıldığını aktaran Özlü, trafik yoğunluğunun düşük olduğu gece saatlerinde de ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Asfalt maliyetlerinin petrol fiyatlarındaki artıştan etkilendiğine dikkat çeken Özlü, kaynakların verimli kullanılması için yolun trafik yoğunluğuna göre asfalt kalınlığının belirlendiğini ifade etti.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-1-094542

Keşir: Popülist olmak kolay, ama belediyecilik o değil

Yol incelemesi sırasında altyapı ve üstyapı yatırımlarına da değinen Ayşe Keşir, belediyenin “Önce altyapı, sonra asfalt” yaklaşımını destekledi.

İçme suyu şebekesinin yenilenmesini Düzce'nin önemli altyapı ihtiyaçlarından biri olarak değerlendiren Keşir, belediyeciliğin yalnızca görünür düzenlemelerden ibaret olmadığını savundu.

Keşir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti olarak da belediyecilik olarak da biz sadece göz boyama üzerine hizmet üretmiyoruz, siyaseti öyle yapmıyoruz. Önce altyapının, sonra üstyapının olması, gerçek belediyecilik hizmeti bu. Popülist bir politika yapılsa sadece üstyapı yaparsınız. Popülist olmak kolay. 3-5 aydınlatma direği dikersiniz. Üstyapıda bir takım estetik kozmetik düzenlemeler yaparsınız. Ama belediyecilik o değil.”

Başkan Özlü ise Düzce'de yürütülen içme suyu altyapı yatırımının büyüklüğüne vurgu yaparak, “Gerçekten, gerçek belediyecilik bizim yaptığımız. Önce altyapı, sonra üstyapı” dedi.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-4-094548

Keşir'den eleştirilere yanıt: Yiğidi öldürelim, ama hakkını da verelim

Belediye hizmetlerine yönelik eleştirilere de değinen Ayşe Keşir, vatandaşların daha iyi hizmet beklemesini doğal karşıladığını ve eleştirilerin yönetim açısından önemli olduğunu söyledi.

Düzce'nin göç alan bir kent olduğuna, yeni yolların açılmasının ve afetler nedeniyle altyapıda oluşan sorunların planlamayı zorlaştırdığına dikkat çeken Keşir, şu değerlendirmede bulundu:

“Tabi ki lokal, haklı eleştiriler olabilir. İnsanlar her zaman daha iyisini bekler. Ama bazen, bazı hizmetlerin yeterince görülmediğini de düşünüyorum. Bunu özellikle belirtmek isterim. Yeterince hizmetleri gördüklerinde hak vereceklerini düşünüyorum. Bir de şunu söylemek lazım. Eleştiri muhakkak olmalı ki biz daha iyisini yapalım siyasiler olarak. Ama şu bir gerçek; sıfır bir eve bile taşınsanız eksiğiniz hiç bitmez. Sürekli göç alan bir şehirde yeni yollar açıyorsunuz, sürekli yeni bir şey yapıyorsunuz. Ama bir yandan da afet vs ile yaptıklarınız arkanızdan bozuluyor. Bunların hepsini eşgüdümlü bir şekilde iyi bir planlamayla yürütmek gerçekten maharet ister. Yiğidi öldürelim, ama hakkını da verelim.”

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-7-094549

Düzce'nin yaşam memnuniyeti de gündeme geldi

Ayşe Keşir, Düzce'nin yaşam kalitesi ve sosyal yapısı açısından büyükşehirlerle yarışabilecek bir noktaya geldiğini savundu.

Keşir, “Düzce yaşam memnuniyeti açısından neredeyse büyük şehirlerle yarışır halde. Nüfusumuz düşük ama yaşam memnuniyeti ve sosyolojik açıdan büyük şehirlerle yarışır durumdayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Özlü de Düzce'nin Türkiye'nin en mutlu yedinci ili olduğunu söyledi.

Söz konusu yaşam memnuniyeti değerlendirmeleri, Özlü ve Keşir'in açıklamaları olup yeni bir araştırma sonucu olarak sunulmuyor.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-9-094556

Özlü: 250 adet elektrikli araç alacağız

İncelemede toplu ulaşımın geleceğine ilişkin planlara da değinen Başkan Özlü, mevcut yakıtlı toplu taşıma araçlarının elektrikli araçlarla değiştirilmesini amaçladıklarını anlattı.

Özlü, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Toplu taşıma araçlarımız mazotlu, benzinli ve gazlı. Onların tamamını elektrikliye çevirmek için bir proje çalışması yaptık. Ulaştırma Bakanlığı’mıza ve Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı’na sunduk. Bize bu sene Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile 14 milyar lira kredi kullanma hakkı verdi. İnşallah önümüzdeki dönemde 250 adet elektrikli araç alacağız. Bunların şarj istasyonlarını kuracağız. Güneş panellerinde elektrik üreteceğiz ve 250 adet araçla Düzce’de günlük 100 bin taşıma kapasitesine ulaşacağız. Toplu taşımada maliyetlerin yüzde 60’ı mazot. Güneş panelleri ile elektrik üretirsek yüzde 60 mazot maliyetinden kurtulacağız. İlk yatırım maliyeti çıktıktan sonra bilet fiyatlarını da ucuzlatabileceğiz. Vatandaş daha ucuz bilet fiyatı ödeyecek.”

Böylece Özlü, 250 elektrikli araç, şarj istasyonları ve güneş enerjisi üretimi planını yeniden gündeme taşıdı.

Açıklanan 14 milyar liralık kredi kullanma hakkı, 250 aracın satın alındığı veya hizmete alındığı anlamına gelmiyor. Günlük 100 bin yolcu kapasitesi ile daha düşük bilet fiyatları da projenin hayata geçirilmesi halinde ulaşılması hedeflenen sonuçlar arasında yer alıyor.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-8-094555

Keşir'den Özlü'ye TOGG teşekkürü

Yol testinde TOGG'un sürüş konforu, sessizliği ve performansı hakkında da konuşan Ayşe Keşir, 30 yılı aşkın süredir araç kullandığını belirterek yerli otomobilden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Keşir, Türkiye'nin kendi otomobil markasına sahip olması sürecindeki katkılarından dolayı Başkan Faruk Özlü'ye teşekkür etti.

Özlü ise belediye hizmetlerine yönelik eleştirilere karşılık, “Hiç kimse bizim belediye hizmetleri üzerinden kendisine ekmek çıkarmaya kalkmasın. Bizden ekmek çıkmaz onlara” ifadelerini kullandı.

Ekonomik koşullara rağmen çalışmaların sürdüğünü belirten Özlü, asfalt yatırımlarının belediyenin kendi kaynaklarıyla yürütüldüğünü söyledi.

duzcede-62-bin-ton-asfalt-aciklamasi-ozlu-ve-kesir-togg-ile-yollari-test-etti-2-094551

Asfalt çalışmaları devam edecek

Düzce Belediyesi'nin asfalt programında, altyapısı tamamlanan yolların önceliklendirildiği ve çalışmaların hava koşullarına göre sürdürüleceği açıklandı.

TOGG ile yapılan inceleme sırasında ortaya konulan 62 bin tonluk asfalt bilançosu, kentte devam eden yol çalışmalarının yeni toplamı olarak dikkat çekti.

Belediyenin önümüzdeki dönemde hem asfalt programını hem de elektrikli toplu taşıma projesine ilişkin hazırlıklarını sürdürmesi planlanıyor.

#düzce 62 bin ton asfalt #faruk özlü #ayşe keşir

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!