Düzce, Yozgat ve Kocaeli'nin manda yetiştiriciliği çalışmaları görüşüldü
Düzce, Yozgat ve Kocaeli'de yürütülen Anadolu mandası ıslah projesi Düzce'de değerlendirildi. Toplantıda genetik kaynakların korunması ve verimlilik hedefleri görüşüldü.
Düzce, Yozgat ve Kocaeli'de yürütülen Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında gerçekleştirilen 2026 yılı değerlendirme toplantıları Düzce'de yapıldı. Üç ilin proje temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Anadolu mandasının genetik özelliklerinin korunması ve yetiştiricilikte verimliliğin artırılması ele alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülen Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında düzenlenen toplantılara Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.
Üç ilin çalışmaları değerlendirildi
Toplantıya Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Önder Sözen, proje liderleri Prof. Dr. Ömür Koçak, Doç. Dr. Orhan Ermetin ve Doç. Dr. Nurşen Öztürk katıldı.
Programda ayrıca ilgili illerin Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri, manda yetiştiricileri birlik başkanları ve teknik personel yer aldı.
Verimlilik ve yetiştiricilerin talepleri gündemdeydi
Toplantıda Düzce, Yozgat ve Kocaeli'de proje kapsamında sürdürülen çalışmalar gözden geçirildi.
Anadolu mandasının verim özelliklerinin geliştirilmesi, yetiştiricilerin talepleri ve gelecek döneme ilişkin hedefler üzerinde duruldu.
Saha uygulamalarında gelinen aşama değerlendirilirken sürdürülebilir manda yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Esra Uzun: Çalışmaların olumlu sonuçları görülmeye başlandı
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, manda yetiştiriciliğinin Düzce hayvancılığı açısından önemli olduğunu belirtti.
Yürütülen ıslah çalışmalarının olumlu sonuçlarının sahada görülmeye başlandığını ifade eden Uzun, Anadolu mandasının genetik kaynaklarının korunması, verim ve kalitesinin artırılması ile yetiştiricilerin desteklenmesinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurguladı.
Uzun, üreticilerin yanında olmaya ve proje kapsamındaki çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.
Toplantılar, proje paydaşlarının değerlendirme ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
DÜZCE’YE ATEŞ DÜŞTÜ: ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ




Son Haberler
Düzce, Yozgat ve Kocaeli'nin manda yetiştiriciliği çalışmaları görüşüldü



