Afet sonrası psikososyal destek için Düzce'de eğitim
Düzce'de Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline afet ve acil durumların ardından yürütülecek psikososyal destek süreçleri ile psikolojik ilk yardım konusunda eğitim verildi.
Düzce'de afet ve acil durumların ardından yürütülen psikososyal destek hizmetlerinin etkin şekilde uygulanmasına yönelik personele psikolojik ilk yardım eğitimi verildi.
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim, Düzce İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.
Programa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bağlı birimlerinde görev yapan personel katıldı.
Psikolojik ilk yardım anlatıldı
Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde düzenlenen eğitim, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikoloğu Aslı Atıcı Aktaş tarafından verildi.
Eğitimde personele “Psikolojik İlk Yardım” konusunda temel bilgiler aktarılırken, afet ve acil durumların ardından yürütülen psikososyal destek süreçlerinde izlenecek yöntemler ele alındı.
Kurumlar arası koordinasyon hedefleniyor
Programla personelin afet ve acil durumlara yönelik bilgi ve farkındalığının artırılması amaçlandı.
Eğitimin ayrıca müdahale süreçlerinde kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Cahit Vuruş haberinin ardından gece yarısı kapıya geldi: “Adresini isteyenler var” dedi







