Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Bulutlu
Düzce · 3°C
Bizi Takip Edin
19 Ekim 2026 - 23:01

Selin ortasında 8 aylık bebeğe ninni söylemişti: AFAD personeli o anları anlattı

Sakarya'da selde mahsur kalan 8 aylık Zeynep bebeği halatla kurtarırken ninni söyleyen AFAD personeli Murat Ergül, yaşadığı duygu dolu anları anlattı.

0 Paylaşım
Selin ortasında 8 aylık bebeğe ninni söylemişti: AFAD personeli o anları anlattı

Selin ortasında 8 aylık bebeğe ninni söylemişti: AFAD personeli o anları anlattı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sel nedeniyle mahsur kalan aileyi kurtarmak için yürütülen operasyonda, 8 aylık Zeynep bebeği halata bağlı halde karşıya geçirirken ninni söyleyerek uyutan AFAD personeli Murat Ergül, yaşadıklarını anlattı. Ergül, bebeğin yeniden uykuya dalmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

selin-ortasinda-8-aylik-bebege-ninni-soylemisti-afad-personeli-o-anlari-anlatti-7-110351

Taşan dere köprüyü yıktı, aile mahsur kaldı

Sapanca ilçesine bağlı Fevziye Mahallesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak yağış, derenin taşmasına neden oldu. Taşkın sırasında bölgeye ulaşımı sağlayan köprünün yıkılmasıyla dere kenarındaki bungalov evde bulunan aile mahsur kaldı.

Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu ailenin kurtarılması için bölgeye Sakarya AFAD ekipleri sevk edildi.

Yükselen sel suları nedeniyle ekipler, güvenli tahliye için halat sistemi kurulmasına karar verdi.

selin-ortasinda-8-aylik-bebege-ninni-soylemisti-afad-personeli-o-anlari-anlatti-1-110347

Önce yüzerek karşıya geçtiler

AFAD personeli Murat Ergül'ün anlattığına göre, ekiplerden bir kişi emniyet ipiyle bağlandıktan sonra yüzerek derenin karşı tarafına geçti. Ardından iki kıyı arasında halat düzeneği oluşturuldu.

İlk olarak kadınlar güvenli bölgeye alındı. Daha sonra Zeynep bebeğin ağabeyi Ayaz tahliye edildi.

Son olarak 8 aylık Zeynep bebeğin kurtarılmasına geçildi.

selin-ortasinda-8-aylik-bebege-ninni-soylemisti-afad-personeli-o-anlari-anlatti-5-110350

Halata asılı halde bebeğe ninni söyledi

Murat Ergül, bebekler için uygun emniyet kemeri bulunmaması nedeniyle alternatif bir bağlantı yöntemi kullandıklarını belirtti.

Zeynep bebeği hem kendisine hem de tahliye sistemine güvenli şekilde bağladığını anlatan Ergül, bu sırada bebeğin uyandığını söyledi.

Bebeğin korkmaması ve yeniden sakinleşmesi için içgüdüsel olarak pışpışlamaya ve ninni söylemeye başladığını ifade eden Ergül, Zeynep'in yeniden uykuya dalmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

selin-ortasinda-8-aylik-bebege-ninni-soylemisti-afad-personeli-o-anlari-anlatti-3-110348

“Çocuklara afetin zorluğunu hissettirmek istemiyoruz”

Ergül, afet bölgelerinde görev yaparken çocukların yaşanan korku ve paniği mümkün olduğunca az hissetmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti.

Ekiplerin hem fiziksel güvenliği sağlamak hem de çocukları sakinleştirmek için çalıştığını vurgulayan Ergül, kurtarma operasyonuna katılan ekip arkadaşlarının desteğine dikkat çekti.

selin-ortasinda-8-aylik-bebege-ninni-soylemisti-afad-personeli-o-anlari-anlatti-4-110348

Bakan Çiftçi görüntüleri paylaşmıştı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de kurtarma anlarına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak AFAD ekiplerini tebrik etti.

Çiftçi, paylaşımında Zeynep bebeğin kurtarılması sırasında gösterilen özenin önemine değinerek, zorlu şartlarda görev yapan arama kurtarma personeline teşekkür etti.

Halat üzerinde bebeği sakinleştirmeye çalışan AFAD personelinin görüntüleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Sakarya /Sapanca
#sakarya sel #sapanca sel #zeynep bebek

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!