Orman yangını tehlikesine dikkat çekildi
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle çıkabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşlara uyarı yapıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, aralarında Düzce’nin de bulunduğu birçok şehirde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek, yangın riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Düşük nem oranı nedeniyle orman yangınlarının arttığına dikkat çekilirken, Düzce’deki orman köylülerine ateş yakmak, çöp atmak gibi yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınmaları yönünde uyarılar yapıldı.

Köylülere; anız yakmamaları, ormanlık alanlarda ve çevresinde ateş yakmamaları, sigara izmariti atmaktan kaçınmaları, çöpleri doğaya bırakmamaları ve en küçük bir duman fark ettiklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiği orman ekipleri tarafından hatırlatıldı.

Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Şener Üşümezsoy “Deprem Düzce'de olacak” dedi mi? İşte açıklamanın gerçek bağlamı




Son Haberler
Filenin Sultanları yarı finalde! Türkiye'nin rakibi ve maç saati belli oldu



